![]() |
Cytat:
Powiem krotko wiekszych bzdur ostatnio na forum nie czytalem. Przemysl lepiej co napisales i na drugi raz lepiej zamilknij niz wyglaszaj takie tezy. |
To było juz bardziej ogólne stwierdzenie, niekoniecznie w odniesieniu do Iraku, bo powiem szczerze - ja nie mam pojęcia, jaka jest tamtejsza ludność. A w przeciwieństwie do niektórych polityków, nie wypowiadam się na tematy, o których nie wiem wystarczająco wiele.
A jeśli chodzi o moją wypowiedź to kiedyś przy okazji rozmowy z jedną dziewczyną zastanawialiśmy się, czy to, co staje się popularne, jednocześnie staje się normalne? I to jest według mnie dobre pytanie - pewne rzeczy w jakimś momencie wydają nam się niewyobrażalne. Nie akceptujemy ich w najmniejszym nawet stopniu. A czasami bywa tak, że z czasem stają się one powszechnie akceptowane. Czy wtedy stają się rownież normalne? Tamta rozmowa akurat dotyczyła coraz większej ilości rozwodów, również w Polsce, ale można to odnieść do wielu innych tematów. |
No to zagiołeś mnie :) powaliłes mnie na dechy :) Ale ale zaczekajmy kto powiedzial ze w Iraku wiekszosc stanowia ci źli ??? My mozemy sie domyslic po tym co pokazuja w telewizji i czego mozemy dowiedziec sie zprasy. Fakt faktem problem jest trudny do rozwiazania. Tutaj kazdy ruch moze byc ostatnim.
|
Cytat:
Powiedz mi, co zrobić w sytuacji, kiedy Ci chcący żyć w spokoju stanowią mniejszość, natomiast tych, którzy chcą żyć w haosie jest zdecydowanie więcej? Czy mamy wtedy uszanować wolę większości, czy znowu kierując się własnym systemem wartości pomagać tym, którzy zgodnie z nim żyją? |
Cytat:
|
Cytat:
Po pierwsze - nie można ludzi szczęśliwiać na siłę, a to właśnie w Iraku ma miejsce. I po drugie - mam pewne wątpliwości co tego, po co tak naprawdę są w Iraku wojska Amerykańskie. Może się mylę i mam nadzieję, że tak jest, ale wydaje mi się, że Bush ma głęboko w poważaniu ludność iracką... |
A ja uważam że dobrze że plscy żołnierze są w Iraku. Trzeba pomóc tym którzy chcą stabilizacji i spokoju. Nie można zostawiać ludzi tak sobie bez pomocy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą popatrz na nie tak dawne wydarzenia w Hiszpanii. Co prawda ich przyczyna mogła ostatecznie być zupełenie inna, ale powinno nam to dać jednak do myślenia... A jeśli chodzi o zdolność Polski do obrony przed jakimkolwiek atakiem terrorystycznym to... a właściwie to chyba nie można nic na ten temat powiedzieć... Właściwie nasz jedyna szansa to to, że terroryści uznają, że na nas i tak szkoda już zachodu... |
Zobaczcie co mowi Bush http://info.onet.pl/940305,12,item.html
|
"KIEDY UMIERAM"
muzyka: P. Grzegorczyk tekst: P. Grzegorczyk Kiedy rodzisz się nawet góry toną we krwi Będąc dzieckiem pragnień nadzieją zabarwiasz złe sny Bredząc trzy po trzy powiedziałeś, że Ty Jesteś Władcą Snów - uwierzyli bez słów Krok po kroku ich opętałeś... Kat oszalał brodząc we krwi Tak twój lud bezmyślnie pogrążał swój kraj Wierząc ślepo w Ciebie szedł dalej próbując Odnaleźć swój Raj Bredząc trzy po trzy przypomniałeś, że Ty Jesteś Władcą Snów - wierzyli bez słów Poszli w ogień za tobą - zginęli przed! Powiększając armię cieni Umieram - gdy widzę jak błądzimy we mgle Umieram - gdy czuję, że trwamy we śnie Umieram - bo wiem, że Ty nie rozumiesz, że ja Umieram - gdy widzę jak Ty... Chciałeś dać swego Boga innym, choć tego nie chcieli Żyli w zgodzie, spokoju - swojego Boga już mieli... Bredząc trzy po trzy oznajmiłeś, że Ty Dasz im Władcę Snów Nie pojęli twych słów Więc zginęły miliony - ich słowa brzmiały dziwnie Ten sam Bóg nosił inne imię! Umieram - gdy widzę jak błądzimy we mgle Umieram - gdy czuję, że trwamy we śnie Umieram - bo wiem, że Ty nie rozumiesz, że ja Umieram - gdy widzę jak wciąż... ...fanatyzm jest przekleństwem narodów Kult jednostki, religijny, polityczny, nacjonalizm Będą zawsze tym samym - czarną stroną człowieczeństwa Nic nie tłumaczy morderstwa! Umieram - gdy widzę jak błądzimy we mgle Umieram - gdy czuję, że trwamy we śnie Umieram - bo wiem, że Ty nie rozumiesz, że ja Umieram - gdy widzę jak Ty... Kiedy umierasz - spokój gasi ich łzy Lecz z odejściem twoim wkrótce nadchodzą złe sny Koniec prawie zawsze jest początkiem... Bredząc trzy po trzy wtedy zjawiasz się ty Jesteś Władcą Snów - zawsze idą bez słów! I znów zginą miliony gdy wraz z dziećmi swymi Zmienisz inny kraj w krainę cieni Umieram - gdy widzę jak błądzimy we mgle Umieram - gdy czuję, że trwamy we śnie Umieram - bo wiem, że Ty nie rozumiesz, że ja Umieram - wciąż widząc to... ----------- Niech to będzie mym komentarzem na to wszystko. pozdrowienia |
Cytat:
|
Polska stara sie zaistniec w iraku i to moze sie zle skonczyc. ;(
|
Cytat:
ale po to wprowadzono na forum cenzure, zeby takie rzeczy nie przechodzily... a Ty obszedles to piszac przez "h" |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:30. |