Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Koreanczyk tez sciety!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/koreanczyk-tez-sciety-36284/)

.::piotrek::. 23.06.2004 13:06

Zobaczcie co mowi Bush http://info.onet.pl/940305,12,item.html

andrzejj9 23.06.2004 13:48

Cytat:

Napisany przez BD
Bez obecnosci Polski w IRAKU tez sie to moze zle skonczyc. Wystarczy, ze jakis radykalny mula uzna, ze Polska to kraj kapitalistyczny ktory np kupil samoloty od USA albo jest czlonkiem NATO.

To prawda, ale też nie da się ukryć, że nasza tam obecność (według mnie kompletnie niepotrzebna...) te szanse może znacząco zwiększyć...

Zresztą popatrz na nie tak dawne wydarzenia w Hiszpanii. Co prawda ich przyczyna mogła ostatecznie być zupełenie inna, ale powinno nam to dać jednak do myślenia...

A jeśli chodzi o zdolność Polski do obrony przed jakimkolwiek atakiem terrorystycznym to... a właściwie to chyba nie można nic na ten temat powiedzieć... Właściwie nasz jedyna szansa to to, że terroryści uznają, że na nas i tak szkoda już zachodu...

BD 23.06.2004 14:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A jeśli chodzi o zdolność Polski do obrony przed jakimkolwiek atakiem terrorystycznym to... a właściwie to chyba nie można nic na ten temat powiedzieć... Właściwie nasz jedyna szansa to to, że terroryści uznają, że na nas i tak szkoda już zachodu...

Fakt oni przeciez maja ograniczone zasoby ludzkie i o ile o brak dolarow nie musza sie martwic to ludzmi raczej gospodaruja bardziej roztropnie. Wiec jest szansa, ze sa inne lepsze cele niz Polska.

Loczek 23.06.2004 14:27

A ja uważam że dobrze że plscy żołnierze są w Iraku. Trzeba pomóc tym którzy chcą stabilizacji i spokoju. Nie można zostawiać ludzi tak sobie bez pomocy.

andrzejj9 23.06.2004 14:34

Cytat:

Napisany przez Loczek
A ja uważam że dobrze że plscy żołnierze są w Iraku. Trzeba pomóc tym którzy chcą stabilizacji i spokoju. Nie można zostawiać ludzi tak sobie bez pomocy.

Wiesz, częściowo zgadzam się z Tobą. Jednak mam dwa ale:

Po pierwsze - nie można ludzi szczęśliwiać na siłę, a to właśnie w Iraku ma miejsce.

I po drugie - mam pewne wątpliwości co tego, po co tak naprawdę są w Iraku wojska Amerykańskie. Może się mylę i mam nadzieję, że tak jest, ale wydaje mi się, że Bush ma głęboko w poważaniu ludność iracką...

Loczek 23.06.2004 15:31

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wiesz, częściowo zgadzam się z Tobą. Jednak mam dwa ale:

Po pierwsze - nie można ludzi szczęśliwiać na siłę, a to właśnie w Iraku ma miejsce.

I po drugie - mam pewne wątpliwości co tego, po co tak naprawdę są w Iraku wojska Amerykańskie. Może się mylę i mam nadzieję, że tak jest, ale wydaje mi się, że Bush ma głęboko w poważaniu ludność iracką...

Andrzej wiadomo że grupa składa się z ludzi różnego pokroju. Pomoc należy ofiarować tym którzy chca zyc lepiej, bezpieczniej ale zeby mozna bylo spelnic ich "zyczenie" nalezy unieszkodliwiac tych ktorzy za wszelka cene probuja wprowadzac chaos.

andrzejj9 23.06.2004 15:41

Cytat:

Napisany przez Loczek
Andrzej wiadomo że grupa składa się z ludzi różnego pokroju. Pomoc należy ofiarować tym którzy chca zyc lepiej, bezpieczniej ale zeby mozna bylo spelnic ich "zyczenie" nalezy unieszkodliwiac tych ktorzy za wszelka cene probuja wprowadzac chaos.

I znowu muszę się zgodzić, mając jednak jedno "ale" ;)

Powiedz mi, co zrobić w sytuacji, kiedy Ci chcący żyć w spokoju stanowią mniejszość, natomiast tych, którzy chcą żyć w haosie jest zdecydowanie więcej? Czy mamy wtedy uszanować wolę większości, czy znowu kierując się własnym systemem wartości pomagać tym, którzy zgodnie z nim żyją?

Loczek 23.06.2004 15:54

No to zagiołeś mnie :) powaliłes mnie na dechy :) Ale ale zaczekajmy kto powiedzial ze w Iraku wiekszosc stanowia ci źli ??? My mozemy sie domyslic po tym co pokazuja w telewizji i czego mozemy dowiedziec sie zprasy. Fakt faktem problem jest trudny do rozwiazania. Tutaj kazdy ruch moze byc ostatnim.

andrzejj9 23.06.2004 16:04

To było juz bardziej ogólne stwierdzenie, niekoniecznie w odniesieniu do Iraku, bo powiem szczerze - ja nie mam pojęcia, jaka jest tamtejsza ludność. A w przeciwieństwie do niektórych polityków, nie wypowiadam się na tematy, o których nie wiem wystarczająco wiele.

A jeśli chodzi o moją wypowiedź to kiedyś przy okazji rozmowy z jedną dziewczyną zastanawialiśmy się, czy to, co staje się popularne, jednocześnie staje się normalne? I to jest według mnie dobre pytanie - pewne rzeczy w jakimś momencie wydają nam się niewyobrażalne. Nie akceptujemy ich w najmniejszym nawet stopniu. A czasami bywa tak, że z czasem stają się one powszechnie akceptowane. Czy wtedy stają się rownież normalne?

Tamta rozmowa akurat dotyczyła coraz większej ilości rozwodów, również w Polsce, ale można to odnieść do wielu innych tematów.

Weron 23.06.2004 16:17

Cytat:

Napisany przez memorando
Ludzie opanujcie się. Gdyby na Polskę najechali amerykanie też byście ścinali łby. To tylko świadczy o ich strachu niepewności, przecież czlowiek w stresie traci ludzkie myślenie. Oni działają w strachu i są dlatego po******eni. To proste akcja wywołluje reakcję. I kto zaczął?? Amerykanie nikt inni, najechali na suwerenny kraj i niewyjechali po zdjęciu husajna ze stołka. Przecież tak wygląda wojna, wraz z zakończeniem wojska wyjeżdżają i tyle. Niestety najgorsze jest to że wy nierozumiecie mechanizmu zachowań czlowieka w strachu o dzieci kraj itp itp i stawiacie tezę niemyśląc trzeźwo o tym dlaczego oni łby ścinają, Spokój spokój tylko może nas uratować. Oni dążą do tego aby amerykanom puściły nerwy i aby dostali kolejne atuty do obcinania kolejnych łbów.

Nawet nie chce mi sie tego komentowac.
Powiem krotko wiekszych bzdur ostatnio na forum nie czytalem.
Przemysl lepiej co napisales i na drugi raz lepiej zamilknij niz wyglaszaj takie tezy.

Loczek 23.06.2004 16:34

Andrzej ale czy konflikt jaki wystapil w iraku mozna nazwac czyms popularnym a w nastepstwie czyms normalnym - chyba nie. Rutyna to zgubny towarzysz zycia, wiem to po sobie. Zaraz zaglebie sie za gleboko ale... moze ja czy ty za bardzo sie przyjmujemy tym co sie dzieje na swiecie. Ale niestety czasy sie zmieniaja a poglady ludzi na zycie nie, wciaz kazdy mysli "po swojemu". Sęk w tym ze wiekszosc ludzi daje sie manipulowac tracac przy tym wlasne JA. Trudno jest sie przedrzec 1 osobie ktora jest w grupie 100 innych. W ekonomii jest zasada "owczego pędu" - kazdy robi to co pozostali za wszelka cene. Mozna to porownac z tym co sie dzieje w Iraku. Jakas owca musi przeciez ucierpiec w tym morderczy wyscigu. Byc moze ale watpie polski rzad (jesli wogole mozna nazwac to rzadem) kierowal sie wyzszymi intencjami (watpie). Na 90 % wpadl w wir zaleznosci i ukladow. Konczemoze cosjeszcze napisze ale to raczej temat ktory trzeba poruszac gdzies przy herbatce w spokojnym miejscu.

Grzegorz75 23.06.2004 16:57

Amerykanie praktycznie wszędzie narobią dziadostwa. Teraz po latach tu i tam zaczyna to dziadostwo wypływać. Liżemy amerykanom tyłki i dostajemy po łapkach /pewnie jesteśmy zboczeni/ :bicz:
Jedna rewolucja rodzi nową rewolucję. Ci terroryści od mokrej roboty pewnie niejednokrotnie wierzą w to co robią. Ale są po niezłym praniu mózgu. Zresztą nieznam islamskich zwyczajów i kultury oraz przyczyn historycznych aktualnego stanu. Pamiętacie Kosowo. Siedzą tam wojska ONZ oraz sterta urzędników którzy mieli pomóc w odbudowie. I owszem pomagają niesamowicie rozwinęli handel kobietami, małolaty też. Burdel na burdelu burdel pogania. Nawet to napędzają - dobrze płacą :*
Wracając. Pewni amerykanie chcą ropy ale gdyby wyjechali to krzyż na drogę tym Irakijczykom którzy nieodpowiadają pewnym ludziom dla których tak naprawdę świadomie czy nie działają terroryści. Przecież część z nich tak jak u nas nie myśli o kraju tylko jak się ustawić. Jedni z pomocą ameryki inni za "pomocą" Islamu. Może coś "sprywatyzować, jakaś reforma" No jak to tak bez "kapitału" zagranicznego. "Wiemy" to co powiedzą nam przez media.
Nam też koledzy pomogli przed wojną i po wojnie :wsciekly: Teraz też sobie wszyscy pomagamy... Faktycznie życie to walka choćby ktoś mówił coś innego. WIELKI BRAT PATRZY. Jedno wielkie Ministerstwo Miłości Prawdy... reszty zapomniałem.

P.S A co tam w Czeczeni... a reszta świata :help: ???
Zresztą pamiętam czyjś wpis na jakims forum "... duszę się na tej planecie ..."
Czy raj istnieje a może jego opisy to wersje demo ?

andrzejj9 23.06.2004 21:17

Cytat:

Napisany przez Loczek
Andrzej ale czy konflikt jaki wystapil w iraku mozna nazwac czyms popularnym a w nastepstwie czyms normalnym - chyba nie. Rutyna to zgubny towarzysz zycia, wiem to po sobie. Zaraz zaglebie sie za gleboko ale... moze ja czy ty za bardzo sie przyjmujemy tym co sie dzieje na swiecie. Ale niestety czasy sie zmieniaja a poglady ludzi na zycie nie, wciaz kazdy mysli "po swojemu". Sęk w tym ze wiekszosc ludzi daje sie manipulowac tracac przy tym wlasne JA. Trudno jest sie przedrzec 1 osobie ktora jest w grupie 100 innych. W ekonomii jest zasada "owczego pędu" - kazdy robi to co pozostali za wszelka cene. Mozna to porownac z tym co sie dzieje w Iraku. Jakas owca musi przeciez ucierpiec w tym morderczy wyscigu. Byc moze ale watpie polski rzad (jesli wogole mozna nazwac to rzadem) kierowal sie wyzszymi intencjami (watpie). Na 90 % wpadl w wir zaleznosci i ukladow. Konczemoze cosjeszcze napisze ale to raczej temat ktory trzeba poruszac gdzies przy herbatce w spokojnym miejscu.

Zacznę od końca - zgadzam się. Można na ten temat napisać kilka postów, ale poważna dyskusja rzeczywiście powinna odbyć się na żywo. Może kiedyś :)

A co do mojego przykłądu to może nie wystarczająco wyraźnie to podkreśliłem, ale nie miał on nic wspólnego z Irakiem. Był to raczej ślad tego skąd wzięły się moje przemyślenia. Działania przeciwko ludziom, ich krzywdzenia nigdy nie uznam za coś normalnego. Nawet jeśli wszyscy oprócz mnie zaczną to akceptować.

A co do polskiego rządu to nie będę się wypowiadał. Może tylko jedno zdanie/życzenie - mam nadzieję, że ktoś w końcu tam zrozumie, że są pewne granice włażenia w pewną część ciała innym osobom...

memorando 23.06.2004 21:46

Cytat:

Napisany przez Weron
Nawet nie chce mi sie tego komentowac.
Powiem krotko wiekszych bzdur ostatnio na forum nie czytalem.
Przemysl lepiej co napisales i na drugi raz lepiej zamilknij niz wyglaszaj takie tezy.

Wiesz co?? wrzuć se na luz czlowieku. znasz dekalog i niezabijaj niekradnij ??? więc odpowiedz czy to katolicy się od wieków mordują w imię wiary itp itp. ??? Amerykanie rozpoczeli wojnę a nie irakijczycy tolerancja głęboka i patrzenie na obie strony konfliktu jest możliwością na rozwiązanie problemu. Powiem więcej amerykanscy żolnierze kazali się onanizować przed kamerą irakjskim więźniom, itp itp Odpowiedz na pytanie mi proste amerykanie mają prawa upadlać jeńców wojennych gnoić ich bo islamski jeniec to coś gorszego????? Czlowieku albo patrzysz obiektywnie albo dalej gnij w swoim świecie wypaczonej tolerancji.

Weron 23.06.2004 23:03

Cytat:

Napisany przez memorando
Wiesz co?? wrzuć se na luz czlowieku. znasz dekalog i niezabijaj niekradnij ??? więc odpowiedz czy to katolicy się od wieków mordują w imię wiary itp itp. ??? Amerykanie rozpoczeli wojnę a nie irakijczycy tolerancja głęboka i patrzenie na obie strony konfliktu jest możliwością na rozwiązanie problemu. Powiem więcej amerykanscy żolnierze kazali się onanizować przed kamerą irakjskim więźniom, itp itp Odpowiedz na pytanie mi proste amerykanie mają prawa upadlać jeńców wojennych gnoić ich bo islamski jeniec to coś gorszego????? Czlowieku albo patrzysz obiektywnie albo dalej gnij w swoim świecie wypaczonej tolerancji.

Belkot, belkot, belkot.
Nic wiecej z Twojej wypowiedzi nie wynika.Przykro mi ale taka jest prawda.
Skoncentruj sie lepiej na sednie sprawy, a nie na rzeczach z drugiego planu.
Ty chyba juz to nawet podciagasz pod wyprawy krzyzowe.
Nie o to tutaj chodzi.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:57.