Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.07.2006, 14:46   #16
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
A gdzie tam różnica w wielkości? Przecież tu masz środek pusty, a w drugim przypadku jest felga, więc i tak bez różnicy.
Dlatego dopisałem w nawiasie, że niewielka. Ale dla mnie i tak jest - raz w ciężarze, a dwa mimo wszystko w tym 'środku', bo w piwnicy mam takie różne rzeczy, że opony 'puste' w środku będą mi mniej przeszkadzać

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.07.2006, 17:01   #17
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ale to się robi już na całym samochodzie po założeniu wszystkich kół, czy z każdym oddzielnie podczas wymiany?
Wyważa się mocując koło na odpowiedniej maszynie. Dobre maszyny robią to przy większych prędkościach obrotowych (opona lekko zmienia kształt pod wpływem siły odśrodkowej). Ale (zwłaszcza w szybkich autach) warto doważyć koła już na aucie (jak dotąd z takimi maszynkami spotkałem się tylko na Shellu). Doważając na ucie masz pewność, że kółka są doważone idealnie.

Co do przechowywania opon - też nie wolno ich tak rzucić w kąt. Jak leżą "niewygodnie" to po kilku miesiącach się odkształcają i nie da się ich wyważyć - w ekstremalnych przypadkach w ogóle nie nadają się do jazdy.

Jak przechowywać opony
Stary 20.07.2006, 17:24   #18
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Wyważa się mocując koło na odpowiedniej maszynie. Dobre maszyny robią to przy większych prędkościach obrotowych (opona lekko zmienia kształt pod wpływem siły odśrodkowej). Ale (zwłaszcza w szybkich autach) warto doważyć koła już na aucie (jak dotąd z takimi maszynkami spotkałem się tylko na Shellu). Doważając na ucie masz pewność, że kółka są doważone idealnie.

Co do przechowywania opon - też nie wolno ich tak rzucić w kąt. Jak leżą "niewygodnie" to po kilku miesiącach się odkształcają i nie da się ich wyważyć - w ekstremalnych przypadkach w ogóle nie nadają się do jazdy.

Jak przechowywać opony
Dzięki za link.

Z tych pierwszych 6 wytycznych spełniam wszystkie, a co do samej 'pozycji' przechowywania, to i tak raczej myślałem o pionowej, ale będę o tym pamiętał.

A i 40-100 za przechowanie przez kilka miesięcy nie wydaje się zawyżoną kwotą. Zapytam o to przy okazji.

Stary 20.07.2006, 19:38   #19
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Jeszcze co do google - znajdziesz tam wszystko, jeśli dobrze poszukasz. W takim razie po co fora dyskusyjne? Odpowiedź na praktycznie każde pytanie jest już na internecie, po co dodatkowo 'zaśmiecać' go takimi miejscami jak to..?
Nikt nie odpowiedzial Ci na to pytanie. Wiec ja Ci odpowiem. Bo nadal masz pewne watpliwosci do czego sluza fora dyskusyjne. Co prawda to czy sie zgodzisz lub czy tez nie, to w tym momencie kompletnie mnie nie interesuje. I nawet nie zadam sobie trudu aby odpowiadac dalej lub prowadzic na ten temat dyskusje. Malo tego jakby ktos w ten sposob, znaczy sie na podstawie mojej wypowiedzi chcialby przedstawic jakis argument, ze i ja w ten sposob sie nie zachowuje. To takze mnie w tym momencie nie interesuje. Daje tylko odpowiedz.

Otoz fora dyskusyjne i wszystkie grupy dyskusyjne sa po to aby rozwiazywac problemy, ktorych jeszcze nikt nie rozwiazal, a reszte odpowiedzi znajdziemy na google.

P.S.
I nie truc mi dupy, ze jest cos takiego jak offtopic bo to calkiem inny swiat. Chodzi o konkretne sprawy, a nie bajery typu, ze dostalem dzisiaj jedynke w szkole i jest mi smutno z tego powodu. Wiec musze sie jakos wyzalic.
Stary 20.07.2006, 20:02   #20
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
700 za goodyeara 165/65/14 to tak sobie... w koncu to zwykle 14.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2006, 20:55   #21
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Weron
Nikt nie odpowiedzial Ci na to pytanie. Wiec ja Ci odpowiem. Bo nadal masz pewne watpliwosci do czego sluza fora dyskusyjne. Co prawda to czy sie zgodzisz lub czy tez nie, to w tym momencie kompletnie mnie nie interesuje. I nawet nie zadam sobie trudu aby odpowiadac dalej lub prowadzic na ten temat dyskusje. Malo tego jakby ktos w ten sposob, znaczy sie na podstawie mojej wypowiedzi chcialby przedstawic jakis argument, ze i ja w ten sposob sie nie zachowuje. To takze mnie w tym momencie nie interesuje. Daje tylko odpowiedz.
Fajne pisanie - mam w dupie, co mi odpowiesz i mam w dupie, co myślisz o tym, co piszę. W sumie nie głupie, a na pewno bardzo asekuracyjne

Cytat:
Otoz fora dyskusyjne i wszystkie grupy dyskusyjne sa po to aby rozwiazywac problemy, ktorych jeszcze nikt nie rozwiazal, a reszte odpowiedzi znajdziemy na google.
W takim razie przynajmniej 99% tematów na tym i innych forach należy zamknąć. Nie wierzysz - to wpisz w google ich tytuły i przeglądaj wszystkie strony z wynikami. Gwarantuję, że znajdziesz odpowiedź.

Aha.. zapomniałem - ty już tego nie czytasz. Ale w takim razie odpowiem sobie dla zasady - może i swojej, ale po prostu nie lubię pozostawiać dyskusji niezakończonej. Jakoś taki głupi szacunek dla rozmówcy mi na to nie pozwala..

Cytat:
P.S.
I nie truc mi dupy, ze jest cos takiego jak offtopic bo to calkiem inny swiat. Chodzi o konkretne sprawy, a nie bajery typu, ze dostalem dzisiaj jedynke w szkole i jest mi smutno z tego powodu. Wiec musze sie jakos wyzalic.
Truć ci już nie będę. Jeżeli rzeczywiście chcesz odreagować to ok, masz do tego prawo. Przynajmniej póki nie przeginasz.

Stary 21.07.2006, 01:41   #22
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Kiedyś tutaj widziałem dość atrakcyjne ceny
http://opony.interia.pl/

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2006, 02:09   #23
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
... dostalem dzisiaj jedynke w szkole i jest mi smutno z tego powodu. Wiec musze sie jakos wyzalic.

jedrus, koncz ... wstydu oszczedz
Stary 21.07.2006, 09:27   #24
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to jakie to by***322;y opony. Chcia***322;em sprawdzi***263; czy mi google dzia***322;a i co***347; znalaz***322;em, ale potrzebuj***281; model opony.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: