![]() |
super programik!! a i czy dałoby się jeszcze tak zrobić by włączyć dany komunikat o konkretnej godzinie??
|
Cytat:
P.S. Moze sie skusisz na dopisanie tam ikonki ;) |
Cytat:
A dałoby się pozbyć tego wykrzyknika? I dodać w kreatorze wybor pliku np. jpg jako tło pod ten "panel"? Ale tak aby nie było odnośnika to tego pliku gfx tylko był "zintegrowany" z utworzonym exe'kiem... Da się tak? I czy dałoby się jeszcze w tym kreatorze dodać wybór *.ico? Byłby już luxus :) PS: Możesz zamieścić src? |
Ilość załączników: 1
Znalazłem chwile czasu i zrobiłem programik. Całość jest w jednym pliku który tworzysz za pomocą prostego kreatora. Opcjonalnie po komunikacie może coś uruchomić.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
"+" dla @ndy'ego. Za dobrą wolę :) |
Ludzie wy juz komercja. A to nie oto chodzi. Jak @ndy cos takiego napisze to zrezygnuje (sorka ale mi nie chodzi aby byl autor :) ) . Nie chce komus pokazac ze takie rzeczy umiem ,bo nie umie.
@ndy dokoncz abym mogl jakos bawic sie tymy formatami i textem lub podaj jakiegos sofcika aby mog to troszke pozmieniac tzn te rozszerzania , nazy i texty. Ale spisales sie naprawde dobrze. Jak bym mial 18-stke to bym wypil za Ciebie :) :piwo: :piwo: :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
np. /@ndy production :) |
Ilość załączników: 1
Zrobiłem wczytywanie komunikatu z pliku komunikat.dat. Z wczytywaniem nazwy pliku nie mogłem sobie poradzić jak by ktoś chciał to w załączniku jest kod źródłowy;)
@Berion da się. Jutro się pobawie bo dzisiaj już mi się nie chce. Cytat:
|
Cytat:
Używam Hex Workshop. Po otwarciu pliku kliknij ctr+f i wpisz np. "tu jakis". 5475 206A 616B 6973 2074 656B 7374 w 0005C46C PS: Bo w notaniku nie ma wszystkich znaków (czy jak to fachowo nazwać ;)) a po zapisaniu wychodzi kaszana... Przydałby się ktoś kto by to wyjaśnił "jak Bóg przykazał" (ja się niestety nie znam na programowaniu). @-> @ndy Nie wstawiłeś do progsa żadnego swojego tag'a? :) A dałoby się tak zrobić, aby np. to okienko wyświetlane było przez powiedzmy... 3s? |
Cytat:
A w notatniku od razu znalazem tylko po zapisaniu juz nie dzialalo ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli będzie mi się chciało to zrobie dynamiczne tworzenie kompnentów.
Kod:
unit Unit1;@Ice zaraz doprobie wybieranie tekstu i nazwy pliku z pliku tekstowego. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06. |