Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kreator komunikatow :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kreator-komunikatow-54051/)

Burak_PL 07.07.2005 11:27

super programik!! a i czy dałoby się jeszcze tak zrobić by włączyć dany komunikat o konkretnej godzinie??

IceManSpy 07.07.2005 11:06

Cytat:

Napisany przez Berion
Jakie fajne :) Cholera, jaka szkoda że ja nie potrafię pisać takich "prostych" programików :|

A dałoby się pozbyć tego wykrzyknika? I dodać w kreatorze wybor pliku np. jpg jako tło pod ten "panel"? Ale tak aby nie było odnośnika to tego pliku gfx tylko był "zintegrowany" z utworzonym exe'kiem... Da się tak?
I czy dałoby się jeszcze w tym kreatorze dodać wybór *.ico?

Byłby już luxus :)

PS: Możesz zamieścić src?

O tak :D Byl by luxus :) Ale i tak Ziele wykonal kawal dobrej roboty :piwo: O taki sofcik mi chodzilo.

P.S. Moze sie skusisz na dopisanie tam ikonki ;)

Berion 07.07.2005 10:21

Cytat:

Napisany przez Ziele
Znalazłem chwile czasu i zrobiłem programik. Całość jest w jednym pliku który tworzysz za pomocą prostego kreatora. Opcjonalnie po komunikacie może coś uruchomić.

Jakie fajne :) Cholera, jaka szkoda że ja nie potrafię pisać takich "prostych" programików :|

A dałoby się pozbyć tego wykrzyknika? I dodać w kreatorze wybor pliku np. jpg jako tło pod ten "panel"? Ale tak aby nie było odnośnika to tego pliku gfx tylko był "zintegrowany" z utworzonym exe'kiem... Da się tak?
I czy dałoby się jeszcze w tym kreatorze dodać wybór *.ico?

Byłby już luxus :)

PS: Możesz zamieścić src?

Ziele 07.07.2005 00:11

Ilość załączników: 1
Znalazłem chwile czasu i zrobiłem programik. Całość jest w jednym pliku który tworzysz za pomocą prostego kreatora. Opcjonalnie po komunikacie może coś uruchomić.

IceManSpy 06.07.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez Berion

Już możesz... w progsie w hex edit. zmien rozszerzenie, a ten cały *.dat to zwykły plik tekstowy. Zamień na komunikat.txt, a po modyfikacjach na powrót w *.dat.

Wiem i tak zrobilem.

Berion 06.07.2005 21:41

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Ludzie wy juz komercja. A to nie oto chodzi. Jak @ndy cos takiego napisze to zrezygnuje (sorka ale mi nie chodzi aby byl autor :) ) . Nie chce komus pokazac ze takie rzeczy umiem ,bo nie umie.

Hm... ale taki tag nie jest wyświetlany. luz :)

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
@ndy dokoncz abym mogl jakos bawic sie tymy formatami i textem lub podaj jakiegos sofcika aby mog to troszke pozmieniac tzn te rozszerzania , nazy i texty [...]

Już możesz... w progsie w hex edit. zmien rozszerzenie, a ten cały *.dat to zwykły plik tekstowy. Zamień na komunikat.txt, a po modyfikacjach na powrót w *.dat.

"+" dla @ndy'ego. Za dobrą wolę :)

IceManSpy 06.07.2005 20:11

Ludzie wy juz komercja. A to nie oto chodzi. Jak @ndy cos takiego napisze to zrezygnuje (sorka ale mi nie chodzi aby byl autor :) ) . Nie chce komus pokazac ze takie rzeczy umiem ,bo nie umie.

@ndy dokoncz abym mogl jakos bawic sie tymy formatami i textem lub podaj jakiegos sofcika aby mog to troszke pozmieniac tzn te rozszerzania , nazy i texty.

Ale spisales sie naprawde dobrze. Jak bym mial 18-stke to bym wypil za Ciebie :) :piwo: :piwo: :piwo:

michal_zb 06.07.2005 20:05

Cytat:

Napisany przez @ndy
O jakiego taga Ci chodzi?

Od razu widać że tu nie komercha :P

Berion 06.07.2005 20:03

Cytat:

Napisany przez @ndy
@Berion da się. Jutro się pobawie bo dzisiaj już mi się nie chce.

ehh... szkoda, że ja nie potrafię się tak bawić :|

np. /@ndy production :)

andy 06.07.2005 19:57

Ilość załączników: 1
Zrobiłem wczytywanie komunikatu z pliku komunikat.dat. Z wczytywaniem nazwy pliku nie mogłem sobie poradzić jak by ktoś chciał to w załączniku jest kod źródłowy;)

@Berion da się. Jutro się pobawie bo dzisiaj już mi się nie chce.

Cytat:

Nie wstawiłeś do progsa żadnego swojego tag'a?

Berion 06.07.2005 19:17

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Nie ma czegos takiego :)
A w notatniku od razu znalazem tylko po zapisaniu juz nie dzialalo ;)

Jest bo sam sprawdzałem.
Używam Hex Workshop. Po otwarciu pliku kliknij ctr+f i wpisz np. "tu jakis".

5475 206A 616B 6973 2074 656B 7374 w 0005C46C

PS: Bo w notaniku nie ma wszystkich znaków (czy jak to fachowo nazwać ;)) a po zapisaniu wychodzi kaszana... Przydałby się ktoś kto by to wyjaśnił "jak Bóg przykazał" (ja się niestety nie znam na programowaniu).

@-> @ndy
Nie wstawiłeś do progsa żadnego swojego tag'a? :) A dałoby się tak zrobić, aby np. to okienko wyświetlane było przez powiedzmy... 3s?

IceManSpy 06.07.2005 19:15

Cytat:

Napisany przez Berion
Może to nie jest jakiś rozwiązanie, ale... w hexedytorze. Poszukaj tego tekstu i wpisz co chcesz (tylko waga musi się zgadzać). Mało profesjonalnie, ale działa...

Nie ma czegos takiego :)
A w notatniku od razu znalazem tylko po zapisaniu juz nie dzialalo ;)

Berion 06.07.2005 19:08

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Ok. Program dziala jak ja chce. Ale jak mam zmienic ten text? [...]

Może to nie jest jakiś rozwiązanie, ale... w hexedytorze. Poszukaj tego tekstu i wpisz co chcesz (tylko waga musi się zgadzać). Mało profesjonalnie, ale działa...

IceManSpy 06.07.2005 19:02

Cytat:

Napisany przez @ndy
@Ice zaraz doprobie wybieranie tekstu i nazwy pliku z pliku tekstowego.

Zeby sie wlasnie text dalo wybierac i jakies nazwy plikow i rozszerzenia :) A nie moge tego jakos edytowac w jakims sofcie prawda??

andy 06.07.2005 18:55

Jeżeli będzie mi się chciało to zrobie dynamiczne tworzenie kompnentów.
Kod:

unit Unit1;

interface

uses
  Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
  Dialogs, StdCtrls, XPMan, ShellApi;

type
  TForm1 = class(TForm)
        Button1: TButton;
        Button2: TButton;
        Label1: TLabel;
        XPManifest1: TXPManifest;
        Label2: TLabel;
        procedure Button2Click(Sender: TObject);
        procedure Button1Click(Sender: TObject);
  private
        { Private declarations }
  public
        { Public declarations }
  end;

var
  Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
  Application.Terminate;
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
ShellExecute(Handle,nil,'film.avi',nil,nil,SW_SHOWNORMAL);
Application.Terminate;
end;

end.

Na forme wrzucić dwa buttony, komponent XPmanifest i etykiete.

@Ice zaraz doprobie wybieranie tekstu i nazwy pliku z pliku tekstowego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06.