Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kremacja czy standardowa forma? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kremacja-czy-standardowa-forma-42029/)

CIAPEK 01.11.2004 11:42

nie wiem

andrzejj9 01.11.2004 13:52

Ja chyba też raczej kremacja. Chociaż w sumie po śmierci to mi już wszystko jedno, co ze mną zrobią. Nawet gdyby moje ciało rzucili na śmietnik, raczej specjalnie by mi to już nie przeszkadzało...

Czytałem kiedyś, że w jakimś kraju do trumny zmarłego wkłada się kabelek połączony z dzwoneczkiem znajdującym się na grobie. Tak na wszelki wypadek, gdyby okazało się, że zmarły nie był do końca zmarły ;)

czero 01.11.2004 16:54

Nie zastanwialem sie jeszcze nad tym. Za wczesnie na to ;).

mr_spock 01.11.2004 22:54

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
...
Czytałem kiedyś, że w jakimś kraju do trumny zmarłego wkłada się kabelek połączony z dzwoneczkiem znajdującym się na grobie. Tak na wszelki wypadek, gdyby okazało się, że zmarły nie był do końca zmarły ;)

W dawniejszych czasach, jak medycyna nie byla rozwinieta, to w trumnie byla dziura ze sznurkiem poprowadzonym do dzwonka :)

Obywatel-X 01.11.2004 23:28

Re

Cze. Uważam że gnijące zwłoki w dziuże w ziemi są raczej odstręczające.
Myśli moje kierują się ku kremacji, bezapelacyjne TAK.Gorzej że Kościół
nie zrobi interesu na moim trupie, po kremacji chcę by wywalili proch na wiatr.
:buu:

Zetoxa 02.11.2004 08:38

... w moim testamencie jest wyraźnie napisane, ze mam być skremowany (Jezu, brzmi jak nakremowany :\ ), nie życzę sobie, by po śmierci jakieś robaki mnie zjadły.

andrzejj9 02.11.2004 09:52

Cytat:

Napisany przez mr_spock
W dawniejszych czasach, jak medycyna nie byla rozwinieta, to w trumnie byla dziura ze sznurkiem poprowadzonym do dzwonka :)

No właśnie o to mi chodziło :) Ale nie wiem, czy i w dzisiejszych czasach w mniej rozwiniętych krajach ciągle się tego nie stosuje?

Kris 02.11.2004 09:59

Kremacja, może to pomysł na biznes :) W sumie mało krematoriów jest w Polsce ;)

Pozdrawiam,

andrzejj9 02.11.2004 10:15

Cytat:

Napisany przez KristofS
Kremacja, może to pomysł na biznes :) W sumie mało krematoriów jest w Polsce ;)

Pozdrawiam,

Tylko u nas! Nikt nie kremuje tak, jak my! Sprawdź, przekonaj się sam! Każda kolejna kremacja gratis!!!

;)

Kris 02.11.2004 10:21

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Tylko u nas! Nikt nie kremuje tak, jak my! Sprawdź, przekonaj się sam! Każda kolejna kremacja gratis!!!

;)

Czytałem, że ze skremowanych zwłok uzyskują diamenty... Można wymyśleć slogan reklamowy: "Diament nie Teściowa" :)

nimal 02.11.2004 10:27

kolejna kremacja gratis ^_^ dobre andrzejj9 ^_^

mnie to za przeproszeniem wali - jak mnie robale zjedza, to ok, jak cialo wezma na przeszczepy (tylko kto by chcial jakies organy z kogos takiego jak ja ??? ) to jeszcze bradziej ok, bo sie przynajmniej na cos przydam, jak mnie skremuja to tez ok

uwazam ze groby to strata miejsca i pieniedzy

andrzejj9 02.11.2004 11:03

Cytat:

Napisany przez nimal
kolejna kremacja gratis ^_^ dobre andrzejj9 ^_^

Zapomniałem dodać, że próbna kremacja za pół ceny! ;)

Kris 02.11.2004 11:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Zapomniałem dodać, że próbna kremacja za pół ceny! ;)

rączka za 500, nóżka za 700 :)

andrzejj9 02.11.2004 12:06

Cytat:

Napisany przez KristofS
rączka za 500, nóżka za 700 :)

A dla stałych klientów, karnety!! :haha:

Nie no dobra, starczy tego. Ciapek zadał poważne pytanie, a my (no dobra, ja zacząłem ;) ) robimy z tego drugi topic z dowcipami :)

mr_spock 02.11.2004 12:56

Slyszalem, ze z tymi robalami to jest nie do konca tak. Rzeczywiscie czasami zjadaja czlowieka, ale to sie zdarza jak cialo jest wystawione gdzies (np w kosciele) w lato, muchy lub inne owady zloza gdzies jaja i po prostu sie wykluja juz w trumnie...

Moj wuj (swoja droga silne nerwy musi miec ;) ) byl na kremacji jakiejs tam osoby - tzn czekal az cialo zostanie skremowane... dla chetnych byly male okienka, przez ktora mozna bylo obserwowac caly proces. Opowiadal, ze to dosc ciekawy widok, cialo najpierw strasznie sie kurczy (odparowuje woda) a dopiero potem zaczyna spalac.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:40.