![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy chcesz aby CDRinfo.pl informowalo o ciekawych tanszych o 30% ksiazkach? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
43 | 54.43% |
Nie |
29 | 36.71% |
Nie wiem |
7 | 8.86% |
Wszystkich głosów: 79. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
W wolnej chwili poczytaj fragment ksiazki: ftp://ftp.helion.pl/online/mittw/art...57,171_178.pdf Oraz rozdzial ktorego nie ma w ksiazce drukowanej: http://helion.pl/mitnick/sztuka_pods...y_rozdzial.pdf Moim zdaniem ksiazka jest bardzo ciekawa bo porusza do tej pory nie znany aspekt kontaktow miedzyludzkich i manipulacji ludzmi. Fakt, ze wiekszosc przykladow jest trudna do realizacji w naszym kraju ale nie zmienia to faktu, ze w ich miejsca mozna wymyslec cos innego lepiej dopasowanego. Zreszta sie nie wypowiadam bo znam i lubie Kevina wiec nie jestem obiektywny.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BD - zmien pytanie, bedziesz mial inne wyniki! pisalem o tym ja, Zetoxa, Grzeniu, Jasut wiec chyba faktycznie pytanie jest tendencyjne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Nimal chetnie ale dluzsze sie nie zmieci dlatego do pierwszego pistu dodalem kilka uscislen.
Chyba, ze macie pomysl na nowe pytanie nie tendencyjne pytanie.
![]() |
#19 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, radze poczac ksiazke Cialdinniego: Wywierane wpływu na ludzi, wyjdzie na to samo a nawet wiecej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Pytanie powinno jasno formulowac ze chodzi o wydawnictwo Helion oraz forme i ilosc reklamy jej produktow czyli ksiazek na stronie glownej cdrinfo.
Chmm ja to widze troche inaczej, dla mnie jest to typowa platna usluga reklamy okreslonej firmy na stronie poczytnego portalu, prawdopodobnie przynoszaca jakies wymierne korzysci Helionowi. Zasada ze cdrinfo zarabia cos tam na sprzedazy ksiazek bylaby dobra gdyby portal mial wlasny sklepik z roznymi ciekawymi pozycjami, stricte zwiazanymi z wlasnym profilem i z roznych wydawnictw - wtedy wygladaloby to jakos obiektywnie. Nie potrzeba do tego zadnych programow partnerskich, wystarczy zaopatrywac sie w ksiazki w hurcie i miec na nich okreslona marze. Caly ten topic troche dziwny jest dla mnie, bowiem to bossowie cdrinfo podejmuja decyzje, oni dbaja o poczytnosc portalu i jego popularnosc a takze o zaplacze finansowe tej dzialalnosci. Skoro zdecydowali ze jest jak jest to po co po fakcie pytac o zdanie gawiedzi czyli nas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
tymczasem mnie to ani ziebi ani grzeje... zwyczajnie, jesli mnie cos nie interesuje, to nie zwracam na to uwagi i tyle... Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 12.02.2004 o godz. 08:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
a jak to sie ma do twoich straszaco-krzywo-wieszczacych postow? przeciez my tez to widzymy i staramy sie pewnych rzeczy nie zauwazac - a ty nam je w oczy wpychasz...
![]() |
![]() |
#23 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
SID no dalej, napisz mi jeszcze ze ważna moralność i wszytko co tak naprawdę jest istotne w życiu: uczciwość, prawdomówność, wiara w wyższe dobro, ze nie liczy się tylko egoizm i hipokryzja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wybacz - ale to jest odpowiedz nie na temat
![]() |
![]() |
#25 |
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
mi taka forma reklamowania nie odpowiada. banery za bardzo kłują oczy. nawet nie tyle ze helion, tylko pojawilo ich sie ostanimi czasy wiecej i nie tylko heliona. a wrzucanie jako newsow ze jakas tam ksiazka jest w korzystnej cenie... mozna to robic tylko do tego zrobic osobny dzial, jakis link do podstrony... news to news. lepiej mniej niz nie na temat. tresci reklamowe chcialbym aby byly rozgraniczone od tematyki vortalu. dla nich jest miejsce, u czoła strony, albo po jej bokach... co zreszta jest skwapliwie wykorzystane. wiec jesli kogos intresuje moje zdanie: nie robcie słupa ogłoszeniowego/choinki ze strony głównej, bo coraz trudniej znaleźć tam poszukiwane informacje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Uczestnictwo w programie partnerskim jest bardzo wygodne dla nas. Poza problemem dodania ksiazki do ksiegarni czy napisania newsa nie musimy sie martwic o cala reszte. Jezeli inne wydawnictwa uruchomia program partnerski to napewno sie do niego przylaczymy. Niestety nic na to nie poradze, ze Helion jako jedyny wychodzi do klienta. Jak rowniez nie zamierzam zmienic wydawcy swoich ksiazek na innego (niestety gorszego). Wybralem sposob informowania o ciekawych promocjach dnia z kilku powodu: - ksiazki za znacznie tansze - nikt z Was nie placi wiecej za ksiazke niz w sklepie a wrecz taniej - nie kazdy wie o takiej propozycji Wydawnictwa Helion - ilosc newsow generowanych w ten sposob nie bedzie wieksza niz 3 na tydzien Niestety CDRinfo.pl nie ma mozliwosci by zatrudnic czlowieka ktorzy zajmowalby sie pakowaniem i wysylka ksiazek. Poza tym CDRinfo.pl nie ma gotowki zeby zamrozic ja w towarze. To, ze chcecie kupowac ksiazki w programie partnerskim przeklada sie na ilosc publikowanych artykulow, testow i calej reszty na stronie. Dzieki temu serwer ma lacze, sprzet na ktorym stoi. Niestety portal musi cos zarobic zeby kupic materialy dla Was. Oczywiscie mozemy isc na latwizne i wprowadzi platnosci za dostep do strony tylko czy to ma sens i o to w tym chodzi? Wydaje mi sie, ze wspolpraca z Helionem czy tez reklamy na stronie to nie jest zbyt wygorowana cena za to, ze macie swieze newsy, ciekawe i duzo artykulow, testy sprzetu. Jak o mnie chodzi moge zdjac Heliona ze strony, moge wylaczyc banery ale wtedy nie wiem kiedy pojawi sie nastepny artykul, test lub kiedy odlacza serwer za brak oplat za lacze. Tylko tyle chcialem napisac i poddaje to pod przemyslenie.
![]() |
![]() |
#27 | |
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
rozprawa jest jednynie nad ich natarczywością, uciązliwością, natręctwem. ja za takie uważam pojawianie się info o tańszych ksiązkach w dziale newsów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Cytat:
![]() Jak widac obie strony uznaly to za korzystne dla siebie i ja tu nie usiluje tego podwazac, nie znam szczegolow i nie bede wtykal nosa w nie swoje sprawy, mnie chodzi tylko o to ze tego typu reklamy nie powinny sie mieszac z tresciami o profilu cdr. Powinno to byc rozdzielone, bo inaczej robi sie z tego misz-masz, uklad strony i tresci przestaja byc klarowne i potencjalnego czytelnika zniecheci do wchodzenia na strone. Niech to bedzie cos na boku strony tak jak inne banery, najlepiej przekierowujace do podstrony gdzie mozna szczegolowo poinformowac co tym razem jest okazja. Co do newsow to rozumiem gdy pojawi sie pozycja zgodna z profilem cdrinfo to jestem za, reszte jednak usunalbym na bok. Mysle ze wiekszosc czytelnikow nie lubi nadmiaru reklam, do tego klujacych w oczy i jakis umiar jednak trzeba zachowac. Mnie osobiscie denerwuje forma i natarczywosc tej akcji. PS A moze z tego wszystkiego jest tyle "zysku co w pysku", skoro wyzej piszesz ze z Twoich ksiazek to na piwo z kolegami nie starczy? No to tak juz pol zartem na koniec ![]() To by bylo na tyle moich osobistych pogladow, skoro juz ktos o nie zapytal. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ostatnio zmieniany przez eloise : 10.02.2004 o godz. 16:53 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Dokladnie, super zaginiony
![]() |
![]() |
![]() |