Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy chcesz aby CDRinfo.pl informowalo o ciekawych tanszych o 30% ksiazkach?
Tak 43 54.43%
Nie 29 36.71%
Nie wiem 7 8.86%
Wszystkich głosów: 79. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.02.2004, 11:49   #46
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powiem ze bylo troche tych ludzi, nawet ja sie kiedys zainteresowalem i kupilem bo nie mialem czasu wychodzic do ksiegarni gdzie bylo drozej zreszta.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.02.2004, 12:00   #47
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sedesinka a zastanow sie nad tym, ze skoro pojawiaja sie co jakis czas newsy to musi byc jakies zainteresowanie. Co ciekawe zainteresowania odbiegaja od tematyki portalu jak juz o tym napisalem wczesniej.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2004, 19:10   #48
-Kowalik-
Guru

Data rejestracji: 31.08.2003
-Kowalik- niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sedesinka
BD uprawiasz komercje! robisz to samo co reszta politykow w tym kraju, niby dobrze dla nas, wielka korzysc, jak to opisujesz, ale wciskasz nam ksiazki, ktore wlasciwe pewnie nas nie interesuja.

ciekawa jestem czy ktos wogole skorzystal z twojej promocji tych tanich ksiazek, bo ja osobiscie placac tak duze pieniadze za polaczenie z internetem wole poszukac sobie tych samych informacji w sieci, jak dotad ten serwis dostarczal mi tak wiele cennych danych.

jak glosowalam na nie

bywaj

Buahahahaha!! (Sid cicho)
Ja sie nie zgodze, jestem nawet jak najbardziej ZA !! Kupuje bardzo czesto ksiazki Helionu i mam juz ich calkiem sporo, serwis odwiedzam codziennie i calodziennie, bardzo chetnine sie dowiem o nowosciach, takze przemysl a pozniej pisz... Koomercje, bueh... ile masz lat dzieciaku, to jest slogan jakiejs taniiej kapelki hip hopowej.
-Kowalik- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2004, 20:03   #49
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm bardziej dziecinny jest brak szacunku dla innych w Twoim poscie. No i co z tego ze TY kupujesz te ksiazki? Jestes na tak i pieknie Twoje prawo w koncu to ankieta ale troche szacunku dla innych by sie przydalo - wysmiewanie sie z kogos tylko z tego powodu ze ma inne zdanie (zwlaszcza ze podaje na jego poparcie sensowne argumenty - ty zauwaz nie podales zadnego oprocz tego ze ciebie osobiscie to interesuje a to wybacz zaden argument) jest no... infantylne. Zreszta jak dla mnie sprawa nie wyglada tak - podawac informacje o promocjach czy nie podawac. Bardziej mysle kwestia jest w tym czy jej miejsce jest z innymi reklamami (banery) czy jest to news zwiazany z tematyka serwisu. Bardzo sensowna wydaje mi sie wypowiedz Montera, jestem zdania ze ma on 100% racje i trafia w sedno sprawy.
Stary 12.02.2004, 20:12   #50
-Kowalik-
Guru

Data rejestracji: 31.08.2003
-Kowalik- niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Plemnik
Hmmm bardziej dziecinny jest brak szacunku dla innych w Twoim poscie. No i co z tego ze TY kupujesz te ksiazki? Jestes na tak i pieknie Twoje prawo w koncu to ankieta ale troche szacunku dla innych by sie przydalo - wysmiewanie sie z kogos tylko z tego powodu ze ma inne zdanie (zwlaszcza ze podaje na jego poparcie sensowne argumenty - ty zauwaz nie podales zadnego oprocz tego ze ciebie osobiscie to interesuje a to wybacz zaden argument) jest no... infantylne. Zreszta jak dla mnie sprawa nie wyglada tak - podawac informacje o promocjach czy nie podawac. Bardziej mysle kwestia jest w tym czy jej miejsce jest z innymi reklamami (banery) czy jest to news zwiazany z tematyka serwisu. Bardzo sensowna wydaje mi sie wypowiedz Montera, jestem zdania ze ma on 100% racje i trafia w sedno sprawy.
Cp ty pitolisz za przeproszeniem, jakie argumenty ?! Ze BD wciska swoje ksiazki To jest argument Przestan bo spadne z krzesla !!! Wam sie wydaje ze wszyscy was okradaja i wszystko wciskaja !! Obudz sie czlowieku. Nie chcesz, nie kupuuj, twoje prawo. Mi reklamy nie przeszkadzaja poki nie utrrudnniaja mi zycia, w tym przypadku jest ok. Tak wiec prosze nie zwracaj mi uwagi za takie glupoty, bo te podane niby argumenty sa tak jak juz napisalem na poziomie dziecka z podstawowki ktore zaczyna sluchac punk rocka (tam bylo hip hopu) i siie buntuje przeciwko wszystkiemu i kazdemu! To jest be tamto be!
A na szacunek trzeba se zapracowac
-Kowalik- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2004, 20:15   #51
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.06.2002
brzuszki niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Uwagi Montera co do obecnego kierunku CdrInfo są chyba bardziej niz trafione,bo nie tylko On pożegnał ostatnio ekipę CDRInfo.Taki Sobal - tez pionier - jak Monter - odszedł - ciekawe,czy nie dlatego,ze coś jest nie tak z CDRInfo?
Bo,że go to dalej zajmuje -pewne - jest nawet nowa stronka -Sobala,która wspóltworzą osoby z tego forum,ale - uwaga - np.kochany malec -Laser -ten sam,który zrezygnował z pisania na tym Forum jakis czas temu.
Również Taz40 odszedł,chyba nie do końca na swoje,raczej rozczarowany polityka CDRInfo.
Oczywiście kierownictwo CDRInfo ma głos decydujacy o tym co ma się dziać na ich stronie,jednak psudodemokratyczne podchody w zderzeniu z faktyczna polityka naczalstwa to zwykła obłuda.
Ale,skoro mają wyłączyć łacza i cały serwis ma upaść jak nie bedziemy czytać książek Bartka...
brzuszki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2004, 20:38   #52
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jestem zmeczony ale cos powiem, komercja to np. gdyby ktos chcial zobaczyc recezje z testow jakiegos napedu to nalezalo by podac haselko (ktore bysmy otrzymali piszac SMS'a na numer 7xxx), tu tego nie ma. Co do czytania ksiazek Bartka to czytalem jedna w zyciu. Wiekszosc ksiazek juz nie czytam bo zawsze gdzies znajdzie sie blad i te moje skrzywienie zawodowe powoduje ze znajduje mase bledow potem wysylka do wydawnicta i czasem o****** ze wtykam nos do nie swoich spraw (odbieglem od tematu).

Jezeli jest news to nie zawsze ze wydana zostala ksiazka Bartusia, zreszta wiekszosc jest innych ciekawych autorow.

Tak Monter odszedl, Slawek rowniez, ja tez odejde i nie zmienia to faktu ze serwis dalej istnieje i sluzy ludziom. Atmosfera jest jaka jest i ja osobiscie nic tutaj nie zmienie. Kiedy zaczynalem tutaj cos robic razem z Sid'em byla luzniejsza atmosfera, teraz juz tak nie jest. Zreszta my rowniez nie mamy tak wiele czasu aby przeznaczac na rozwoj serwisu. Wlasnie rozpoczalem prace i jestem tutaj z doskoku bo jestem zawalony robota.

Dobra to tyle moich wypowiedzi, czas zajac sie innymi sprawami.

Pozdrawiam
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2004, 21:07   #53
Kilvov
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.02.2004
Kilvov w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Jak o mnie chodzi moge zdjac Heliona ze strony, moge wylaczyc banery ale wtedy nie wiem kiedy pojawi sie nastepny artykul, test lub kiedy odlacza serwer za brak oplat za lacze.
Dziękuję za podjęcie dyskusji. Szczerze powiedziawszy nie sądziłem, iż wywoła to taką burzę i wiele konstruktywnych wypowiedzi.
Jest jednak sporo faktów, których nie dostrzegasz a właściwie dostrzec nie chcesz***8230;
Pozwolę sobie wypunktować to i owo.
1. Odpowiadasz tylko na wybrane posty-te mniej niewygodne***8230;
2. Pytanie powinno być zupełnie inaczej sformułowane (zresztą kilka osób już zwracało na to uwagę)-chociaż muszę przyznać, że jest zręcznie postawione.
3 . Jeśli jest to taka niewinna działalność-dlaczego w newsach nie ma informacji o innych wyprzedażach i promocjach w sieci-dlaczego tylko Helion-przypadek?
4 Skoro tak bardzo chcesz być dobrym wujkiem to proszę o informacje o wszystkich obniżkach i okazyjnych cenach na towary związane z szeroko pojętym komputerem***8230;(jestem na etapie zakupu aparatu cyfrowego a sąsiad poszukuje taniej nagrywarki w okazyjnej cenie) ROTFL
5. Dlaczego zniknął post ze strony głównej dotyczący programów pomagających pobierać pliki z niedziałającego poprawnie działu download, oraz info gdzie naprawdę znajduje się serwer?- czyżby cenzura?
6. Na głównej stronie można znaleźć informację o obniżce 10% na książki Heliona (pisałeś o tym, że będziesz informował tylko o obniżkach 30 procentowych)
7. W hipermarketach np. ELeclerc bez najmniejszych problemów można znaleźć pozycje w/w wydawnictwa niejednokrotnie taniej niż w promocji podawanej na cdrinfo-mały apel do innych-sprawdzajcie ceny***8230;
8. Jakie materiały dla użytkowników kupuje serwis cdrinfo?
9. Jak duże profity przynosi reklamowanie Heliona, skoro nawet plików ściągać się nie da?
10.W pełni zgadzam się z wypowiedzią Monter-a- niestety takie są fakty.
11. Jak Ci się podoba statystyka, nawet na tak postawione pytanie?

O kilku sprawach nie napisałem-poruszyli je inni forumowicze

Kilvov
użytkownik wcale nie nowy a pamiętający czasy starego, wyśmienitego serwisu cdrinfo...

Pozdrawiam wszystkich ze starej gwardii
Kilvov jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2004, 21:17   #54
Plemnik
Forumator

Kowalik - no wlasnie na moj brak szacunku dla Ciebie pracujesz - sorry ale poczytaj o tym jak sie dyskutuje na poziomie ("co ty pitolisz"?).

A owszem komercjalizacja serwisu jest widoczna - ledwo co widac na stronie glownej cokolwiek tyle napakowane jest reklam. Wiec jest to jakis argument. Oczywisie 'wciskanie ksiazek' to bzdura a nawet - przyznam - nie wzialem tego pod uwage bo potraktowalem ten tekst jako nieprzemyslana kwestie napisana w chwili duzego wzburzenia autora. Masz o tyle racje ze tamten post byl napisany dosc niezrecznie dlatego wskazalem na post Montera jako bardziej czytelny.

Wybacz ale tresci 'nie chcesz nie kupuj' to ni diabla tu nie pasuja - to bylo forum/strona dla zapalencow a nie towar do sprzedania. Pewnie nie podoba mi sie kierunek ktore CDRinfo obralo i faktycznie coraz rzadziej tu zagladam - to moj wybor tak jak 'image' serwisu jest wyborem jego autorow ale co to ma do rzeczy. Jesli miales na mysli same ksiazki to owszem nie chce wiec nie kupuje ale nie dano mi wyboru - zdecydowano za mnie o tym ze to jest news ze swiata palaczy (?!!??!). Mysle ze normalniejsza jest sytuacja kiedy ktos zainteresowany promocjami heliona zaglada na ich strone niz gdy ktos zainteresowany 'paleniem' jest traktowany na sile tymi informacjami jako newsami!!

Odnioslem wrazenie jakbys mial jakas paranoje ("obudz sie czlowieku")- ja, ani chyba nikt nie czuje sie zagrozony w tym sensie ze dzieje sie wielka tragedia bo reklamy w serwisie sa podawane w formie newsow.

Skup sie i pomysl: z jednej strony serwis dla hobbystow a z drugiej Twoje podejscie "kupna/sprzedazy". Nie wydaje ci sie ze to nie wspolgra? Albo to strona robiona przez jedne zainteresowane tematem osoby dla innych 'fanatykow' albo serwis zmierzajacy w kierunku dochodowej dzialalnosci. Samego zjawiska nie oceniam - moze to dobrze moze zle. Mi nie odpowiada i skoro zadano pytanie to zgodnie z moimi odczuciami na nie odpowiedzialem. Tak jak i inni a tekstow obrazajacych mnie z Twojej strony po prostu sobie nie zycze.
Stary 12.02.2004, 21:26   #55
Plemnik
Forumator

Male uzupelnienie - ja nie jestem nienormalny i wiem, ze serwis musi na swoje utrzymanie zarobic. Owszem reklamy jako takie mnie denerwuja ale traktuje je jako zlo konieczne. Jednak co innego reklamy a co innego reklamy w newsach. Dla mnie to pierwszy krok do reklamy w artykulach/testach )) : "Taaak ten naped to badziewie ale firma daje serwer do dyspozycji serwisu wiec dajemy 10 na 10". Oczywiscie troche to karykaturalny przyklad ale daje pojecie do czego moze prowadzic pomieszanie spraw. Tak wiec moj apel: REKLAMY DO REKLAM (banerow) A NEWSY DO NEWSOW!
Stary 12.02.2004, 23:29   #56
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.06.2002
brzuszki niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W samej komercji jako takiej nie ma czegoś specjalnie złego,ale jasno to powiedzmy- tak,jest komercja,bo jest potrzebna kasa- i kropka.
Bez tej całej pseudorodzinnej otoczki.
brzuszki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2004, 01:38   #57
Misiek4
____

Data rejestracji: 26.05.2000
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Z racji tego, ze stworzylem ten serwis pozwole sobie skomentowac niektore "pytania"...

Cytat:
Napisany przez Kilvov
Pozwolę sobie wypunktować to i owo.
1. Odpowiadasz tylko na wybrane posty-te mniej niewygodne***8230;
ND
Cytat:
2. Pytanie powinno być zupełnie inaczej sformułowane (zresztą kilka osób już zwracało na to uwagę)-chociaż muszę przyznać, że jest zręcznie postawione.
ND
Cytat:
3 . Jeśli jest to taka niewinna działalność-dlaczego w newsach nie ma informacji o innych wyprzedażach i promocjach w sieci-dlaczego tylko Helion-przypadek?
W pierwszym poscie tej dyskusji jest WYRAZNIE napisane, ze nie jest to NIEWINNE dzialanie. Prosilbym przeczytac ta wypowiedz oraz postarac sie zrozumiec sens napisanych slow. EOT
Cytat:
4 Skoro tak bardzo chcesz być dobrym wujkiem to proszę o informacje o wszystkich obniżkach i okazyjnych cenach na towary związane z szeroko pojętym komputerem***8230;(jestem na etapie zakupu aparatu cyfrowego a sąsiad poszukuje taniej nagrywarki w okazyjnej cenie) ROTFL
Czy ktos sie tu przedstawia za dobrego wujka ? Z wypowiedzi BD tego nie wynika, wiec daruj sobie te zlosliwosci. EOT
Cytat:
5. Dlaczego zniknął post ze strony głównej dotyczący programów pomagających pobierać pliki z niedziałającego poprawnie działu download, oraz info gdzie naprawdę znajduje się serwer?- czyżby cenzura?
Zniknal na moje polecenie. EOT Dla Twojej informacji dzial download dziala poprawnie. EOT To, gdzie sie znajduje sie serwer nie jest istotne z punktu widzenia przecietnego uzytkownika (Gdzie "naprawde" znajduje sie serwer kazdy srednio zaawansowany uzytkownik jest w stanie sie dowiedziec - wiec dziwie sie Twojemu zapytaniu).
Cytat:
6. Na głównej stronie można znaleźć informację o obniżce 10% na książki Heliona (pisałeś o tym, że będziesz informował tylko o obniżkach 30 procentowych)
ND
Cytat:
7. W hipermarketach np. ELeclerc bez najmniejszych problemów można znaleźć pozycje w/w wydawnictwa niejednokrotnie taniej niż w promocji podawanej na cdrinfo-mały apel do innych-sprawdzajcie ceny***8230;
Nie kazdy mieszka w miescie gdzie siec E.Leclerc posiada swoje oddzialy, poza tym nie kazdy ma ochote biegac po sklepach szukajac promocji. Po trzecie nikt nikogo nie zmusza do zakupow ksiazek gdziekolwiek, wlacznie z serwisem CDRinfo.pl. Ci uzytkownicy, ktorzy to robia przyczyniaja sie do rozwoju naszego serwisu i jestemy im za to bardzo wdzieczni. Juz niedlugo kazdy kto zakupi za naszym posrednictwem ksiazke bedzie bral udzial w losowaniu atrakcyjnej nagrody.
Cytat:
8. Jakie materiały dla użytkowników kupuje serwis cdrinfo?
Przykro mi, ze musze to w taki sposob powiedziec, ale jakie pytanie taka odpowiedz: Nie Twoj interes. EOT
Cytat:
9. Jak duże profity przynosi reklamowanie Heliona, skoro nawet plików ściągać się nie da?
Poprosilbym o bardziej sensowne konstruowanie zdan, bo ciezko zrozumiec co ma przyslowiowy "piernik do wiatraka". Ale majac na uwadze, ze nie kazdy potrafi poprawnie sformulowac swoje mysli postaram sie znalezc potencjalna odpowiedz na pierwszy zbior 6 slow -> Czytaj odp. na pkt 8 EOT
oraz odpowiedz na pozostaly zbior liter -> Patrz odp. na pkt 5(b) EOT.
Cytat:
10.W pełni zgadzam się z wypowiedzią Monter-a- niestety takie są fakty.
ND
Cytat:
11. Jak Ci się podoba statystyka, nawet na tak postawione pytanie?
ND
Cytat:
użytkownik wcale nie nowy a pamiętający czasy starego, wyśmienitego serwisu cdrinfo... Pozdrawiam wszystkich ze starej gwardii
Z daty rejestracji wynika co innego. NC

Niestety z bolem serca musze napisac jeszcze jedna rzecz: jezeli nie podoba Ci sie serwis CDRinfo.pl wykasuj go z ulubionych/pamieci (odpowiednie skreslic) i nie zasmiecaj forum zgryzliwymi postami nie zwiazanymi bezposrednio z tematem dyskusji.

Abstrahujac od powyzszch "tematow" warto dodac ze:

1. ilosc odwiedzin powoduje, ze serwis musi dzialac na osobnym serwerze oraz wymaga dosc wydajnego lacza
2. powyzszego nie da sie zalatwic za darmo (chyba, ze ktos ma taka mozliwosc to prosze o kontakt )
3. bannery powoduja, ze juz niedlugo zawartosc serwisu zostanie wzbogacona o nowe artykuly, dzialy i inne ciekawostki, ktore powinny zainteresowac wiekszosc naszych uzytkownikow
4. warto dodac, ze na naszych lamach nie ujrzycie bannerow typu POP'up czy tez innych wyswietlanych na warstwach, oraz nie doswiadczycie celowego spamu

To tyle, pozdrawiam wszystkich forumowiczow i uzytkownikow naszego serwisu.
-

Pozdrawiam
Misiek4
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2004, 01:41   #58
Misiek4
____

Data rejestracji: 26.05.2000
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
dodam jeszcze pare slow:

- newsy beda newsami (czyli bez reklam ksiazek)
- komercja bedzie sie objawiala tylko i wylacznie bannerami

Pozdrawiam
Misiek4
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2004, 01:49   #59
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jeezu zamknijcie tą dyskusje, niektórzy są śmieszni pisząc niektóre rzeczy.

Że BD unika odpowiedzi oraz komentarzy na nieco ostrzejsze posty (jak ktoś napisał "niewygodne" dla niego) to oczywiste i nie ma tu nad czym debatować.

Kowalik troche przegiąłeś, ciekawe jaki prezent dostaniesz od Helionu z następną zamówioną książką .

Smutny marketing kierujący CDRinfo ...

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2004, 01:55   #60
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Bla, bla, bla...
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: