Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.04.2004, 08:35   #1
53alek
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.04.2004
53alek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kto pomoze?

Mam dwa nośniki DVD-rom i CDR_W nagrywarkę,co mam zrobić zeby po włozeniu płytki do nośnika automatycznie mi czytały? W tej chwili opcja ta jest wyłaczona.Drugi problem dotyczy skrótu DVD-romu i CDR-W na pulpicie.Uzywam Windowsa XP profesional. Kiedy uruchamiam na przykład ClonyXXL,program widzi płytkę w napędzie ale przy próbie skanowania zgłasza mi ze nie ma płytki w napędzie.Nie potrafię sobie z tym poradzić i wdzięczny będę za pomoc w rozwiazaniu problemu.
53alek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.04.2004, 18:03   #2
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
53alek, jeżeli chcesz żeby ktoś na tym forum ci pomógł to pisz o swoich problemach jaśniej. Czytanie twojego posta przypomina oglądanie czeskiego filmu pt. ***8222;nikt nic nie wie***8221;

Cytat:
Napisany przez 53alek
Mam dwa nośniki DVD-rom i CDR_W nagrywarkę,co mam zrobić zeby po włozeniu płytki do nośnika automatycznie mi czytały?
Domyślam się, że chodzi o to, że masz dwa NAPĘDY (nie nośniki, bo NOŚNIK = PŁYTA) DVD i CDR.

(Jeżeli źle się domyślam to zainteresuj się tylko punktem 1 ).

W tym momencie próbuję ci pomóc:

1. Jeżeli próbujesz odczytać płyty DVD w zwykłej nagrywarce CDR to ten numer ci się nie uda (nie mówiąc już o autoodtwarzaniu).Poczytaj o różnicach w budowie napędów służących do odtwarzania płyt DVD i CD i wszystko stanie się jasne.

(Jeżeli to nie to, to przechodzimy do punktu 2 )

2.Sprawdź czy na płycie, która ma zostać odtworzona Automatycznie w jej katalogu głównym znajduje się plik o nazwie Autorun.inf jeżeli go nie ma to nici z autostartu.

(Jeżeli to nie to, to przechodzimy do punktu 3 )

3. Windows Xp potrafi automatycznie uruchomić określoną aplikację po rozpoznaniu, jakie pliki znajdują się na płycie (np. wrzucasz płytę CD-AUDIO wingroza uruchamia WINAMPA). Żeby to ustawić wchodzisz w Mój komputer/klikasz prawym przyciskiem myszy na STACJA DYSKÓW CD lub STACJA DYSKÓW DVD i wybierasz właściwości następnie przełączasz się na zakładkę Autoodtwarzanie i ustawiasz odpowiednią akcję.

(Jeżeli to nie to, to przechodzimy do punktu 4 )

4. Start/Ustawienia/Panel Sterowania/Narzędzia Administracyjne/Zasady zabezpieczeń lokalnych/rozwijasz folder Zasady lokalne/klikasz (lewym przyciskiem myszy) na folder Opcje zabezpieczeń/odnajdujesz w okienku po prawej stronie opcję ***8211; Urządzenia: ogranicz dostęp do stacji CD-ROM tylko do użytkownika zalogowanego lokalnie - jeżeli obok pisze włączony to należy ją wyłączyć (klikasz prawym przyciskiem na tej opcji i z menu, które się pojawi wybierasz właściwości przełączasz na Wyłączone i klikasz na Ok.). Po tym trzeba jeszcze zrestartować system.

Mam nadzieje, że to pomoże, jeżeli nie pomoże to cóż***8230;***8230;

Uffff***8230;***8230;***8230;
Widzę, że to twój pierwszy post, więc się nie zniechęcaj. Ale przed napisaniem następnego uspokój oddech, policz do dziesięciu, zapuść jakąś muzyczkę w tle (najlepiej Mantre), oczyść umysł, zbierz myśli i dopiero pisz (na pewno będzie lepiej)

Pozdrawiam
Stary 04.04.2004, 18:20   #3
T-rex1
Samotny jeździec

Data rejestracji: 08.07.2003
T-rex1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeśli chodzi o ten clony xxl to tu będzię potrzebny odpowiedni wpis do rejestru.Załatwi
to mały plik do pobrania stąd http://www.cdrinfo.pl/software/stro....153751.Rozumię że stery aspi masz zainstalowane.
Stary 04.04.2004, 20:26   #4
53alek
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.04.2004
53alek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za pomoc

Cytat:
Napisany przez *Vojtas*
53alek, jeżeli chcesz żeby ktoś na tym forum ci pomógł to pisz o swoich problemach jaśniej. Czytanie twojego posta przypomina oglądanie czeskiego filmu pt. ***8222;nikt nic nie wie***8221;

Domyślam się, że chodzi o to, że masz dwa NAPĘDY (nie nośniki, bo NOŚNIK = PŁYTA) DVD i CDR.

(Jeżeli źle się domyślam to zainteresuj się tylko punktem 1 ).

W tym momencie próbuję ci pomóc:

1. Jeżeli próbujesz odczytać płyty DVD w zwykłej nagrywarce CDR to ten numer ci się nie uda (nie mówiąc już o autoodtwarzaniu).Poczytaj o różnicach w budowie napędów służących do odtwarzania płyt DVD i CD i wszystko stanie się jasne.

(Jeżeli to nie to, to przechodzimy do punktu 2 )

2.Sprawdź czy na płycie, która ma zostać odtworzona Automatycznie w jej katalogu głównym znajduje się plik o nazwie Autorun.inf jeżeli go nie ma to nici z autostartu.

(Jeżeli to nie to, to przechodzimy do punktu 3 )

3. Windows Xp potrafi automatycznie uruchomić określoną aplikację po rozpoznaniu, jakie pliki znajdują się na płycie (np. wrzucasz płytę CD-AUDIO wingroza uruchamia WINAMPA). Żeby to ustawić wchodzisz w Mój komputer/klikasz prawym przyciskiem myszy na STACJA DYSKÓW CD lub STACJA DYSKÓW DVD i wybierasz właściwości następnie przełączasz się na zakładkę Autoodtwarzanie i ustawiasz odpowiednią akcję.

(Jeżeli to nie to, to przechodzimy do punktu 4 )

4. Start/Ustawienia/Panel Sterowania/Narzędzia Administracyjne/Zasady zabezpieczeń lokalnych/rozwijasz folder Zasady lokalne/klikasz (lewym przyciskiem myszy) na folder Opcje zabezpieczeń/odnajdujesz w okienku po prawej stronie opcję ***8211; Urządzenia: ogranicz dostęp do stacji CD-ROM tylko do użytkownika zalogowanego lokalnie - jeżeli obok pisze włączony to należy ją wyłączyć (klikasz prawym przyciskiem na tej opcji i z menu, które się pojawi wybierasz właściwości przełączasz na Wyłączone i klikasz na Ok.). Po tym trzeba jeszcze zrestartować system.

Mam nadzieje, że to pomoże, jeżeli nie pomoże to cóż***8230;***8230;

Uffff***8230;***8230;***8230;
Widzę, że to twój pierwszy post, więc się nie zniechęcaj. Ale przed napisaniem następnego uspokój oddech, policz do dziesięciu, zapuść jakąś muzyczkę w tle (najlepiej Mantre), oczyść umysł, zbierz myśli i dopiero pisz (na pewno będzie lepiej)

Pozdrawiam
Dzięki serdeczne za pomoc.{oczywiście mam dwa napędy nie nośniki} Jestem poczatkujacy nie wszystko jeszcze potrafię.Zastosuję sie do wskazówek mam nadzieję ze nie będzie to dla mnie zbyt zawiłe? Jeszcze raz dzięki .Pozdrawiam.
53alek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2004, 18:43   #5
T-rex1
Samotny jeździec

Sory nastąpił błąd w linku teraz powinno być już dobrze http://www.cdrinfo.pl/software/stro...4153751
Stary 05.04.2004, 18:48   #6
T-rex1
Samotny jeździec

Znowu pomyłka ,myślę że teraz będzie już dobrze http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=2184153751

Twoje uprawnienia: