![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
A do tego miałem jeszcze kartę graficzną 0,5MB rozszerzoną o kolejne 0,5 ![]() Najlepsza jednak była niebotyczna cena tego zestawu... ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ro - tylko ze win98 nie radzi sobie z adresowaniem powyzej 128MB (obsluguje, ale nie ma roznicy zauwazalnej) - bylo o tym pare razy na forum
jesli juz dolozy zalozyciel tematu ramu to polecam win2k, jesli nie dolozy to 98se |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
A w kwestii ceny - to były czasy ![]() Cytat:
Tak się składa, że najpierw miałem 128 RAM, później dokładałem dwa razy po 64 MB - i zauważałem jednak różnicę (szczególnie po dołożeniu tych pierwszych 64 MB). Kolega na DURON 850, miał najpierw 256, później dołożył do 512 i też zauważył, niewielką - ale jednak czasem zauważalną różnicę. Trzeba uwzględnić, że sam system po zainstalowaniu zajmuje około 71-73 MB. Pozdrawiam ro29 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2006
![]() |
Dziekuje za wszystkie wypowiedzi.
Zainstalowalem juz win98se+SP 2.1a+zone alarm+firefox+adaware. Mam nadzieje ze bedzie dobrze chodzil ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Guru
![]() |
Witam !
Wiesz akurat mam 256 MB i czasem mi się zamula - ale według mnie to raczej wynika ze zbyt małej jeszcze ilości pamięci (Wuja ma 384 MB i jest już lepiej) - więc tak do końca nie wiem gdzie tutaj leży prawda ![]() A pisząc to bazuje po prostu też na tym, że jak mamy powiedzmy 128 MB to jak uruchomimy kilka aplikacji, to praktycznie cały czas pracujemy na pamięci wirtualnej - sam tak miałem przy 128 MB. A to chyba jest mniej korzystne i zwalnia nam komputer, szczególnie przy starym dysku ATA 33. Nieprawdaż ?? Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
ro nie pomylka
adresuje do 512 to prawda, ale powyzej 128 nieskutecznie to ze widzisz poprawe to wylacznie dlatego ze jakis program rozwala ci sie po ramie, a przed dolozeniem jechal wiecej z wirtualnej jednak windows jakby mial poadresowac po np 1mb dla 20 programow powyzej 128mb to dostalby krecka i wyraznie zwolnil - dlatego podtrzymuje teze ze robi to wysoce nieskutecznie i nie ma sesnu dawanie mu wiekszej pamieci zreszta nie ja jeden twierdze ze win98 mimo calej swojej wspanialosci i olbrzymiego sentymentu jaki do niego zywie jest sytemem jednozadaniowym i jego zastosowanie ogranicza sie do wspomnien ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
Jednakże moje doświadczenia - i nie tylko moje, bo bazuję także na conajmniej trzech innych osobach, które zgodnie potwierdzały kiedyś (a mój Wuja nadal), że dołożenie pamięci w Windows98, znacznie poprawiało działanie komputera - oczywiście nie zawsze było to od razu widoczne. Piszesz, że Windows 98 jest systemem jednozadaniowym - co pod tym rozumiesz ![]() I jeszcze w kwestii pamięci powyżej 512 - też potrafi taką wielkość Win98 obsłużyć - wystarczy odpowiednia poprawka. Wiesz - nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem Windows98 itd. Ale też nie uważam tego systemu za jakieś wielkie zło i totalnie nieudanego - wręcz przeciwnie. Na dzień dzisiejszy na moim komputerze, nie ma sensu instalować innego systemu (choć niektórzy by mi polecili Win2000) - uważam, że może Win98 jest mniej stabilny, ale bardziej znany i popularny. Jestem też do niego przyzwyczajony trochę. A patrząc i choćby słysząc oraz czytając o problemach z XP, o mniej lub bardziej nieudanych poprawkach i SP - to nie jestem przekonany, czy jest on tak znacznie lepszy i praktyczniejszy ![]() Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 09.03.2006 o godz. 22:21 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Ja popre kolege @legiona w wyborze win nt 4.0 - sprawdzi sie bankowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a co do reinstalki win xp to zalezy kto do czego go uzywa i co w nim robi, ja np sprawdza w dzialaniu full softu i jak wiadomo duzo syfu pozaostaje a do tego dochodza bety roznego rodzaju i trzeba co jakis czas reinstalowac, ale pod tym wzgledem win 2003 jest prawie nie do zajechania
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
Myślałem ostatnio o tym co pisał kolega @nimal, że Win98 nie obsługuje dobrze pamięci powyżej 128 - i raczej zdania nie zmieniłem - w sumie musiałbym wyjąć jedną kość i sprawdzić jak to będzie ![]() Aczkolwiek ostatnio jakoś komputer mi zwalnia i szybko zapełnia mi się RAM - podejrzewam, że to może wina tego, że ostatnio eksperymentowałem z nowymi wersjami nieoficjalnego SP - najpierw instalowałem, później wracałem do poprzedniej wersji itd. ?? No i dawno solidnych porządków na kompie też nie było ![]() Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|