![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Ktoś ma Lexmarka Z65 ?
W tym p***ym Canonie znowu padła głowica, mam dość!!!. Na poniedziałek muszę mieć drukarkę chodźby nie wiem co. Za 487zł moge miec Lexmarka Z65 pomyślałem, że to całkiem rozsądna drukarka chociaż nigdy nie miałem przekonania do tego producenta. Pomóżcie w wyborze! Może jednak inna do 500zł.
Jak ktoś z was ma Z65 chciałbym wiedzieć jak się sprawuje, jak z wydajnością tuszy (czy przy zakupie są pełne czy startowe?) i jakością czcionki i grafiki. A i czy dolewać się da, czy nie ma jakiś chipów. Z góry dziękuję! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mysle, ze to Ty pytales sie mnie o to samo na priva, ale na wszelki wypadek umieszcze odpowiedz rowniez tutaj:
Tak, to prawda, ze sie nad tym zastanawialem i ciagle mysle, ale juz raczej sie zdecydowalem. Przejzalem sporo recenzji i testow porownawczych i poza wnioskiem, ze pisza w nich po prostu bzdury (to, ze te same drukarki w roznych testach wypadly troche inaczej to w porzadku, ale to, ze w jednym jakas zajmuje pierwsze miejsce, a w innym jedno z ostatnich, albo, ze podaja zupelne rozne dane techniczne to juz zdecydowana przesada) upewnilem sie, ze bede wybieral pomiedzy Lexmarkiem Z65 i HP 5550. Z tym, ze raczej zdecyduje sie na ten drugi model. Lexmark jest co prawda dosc sporo szybszy i troche tanszy w eksploatacji, ale jednak HP ma duzo lepsza jakosc wydruku (przynajmniej tak wynika z testow, ale w tym wypadku na szczescie ze wszystkich bez wyjatku). Z tym, ze decyzji nie podjalem jeszcze na 100 procent i zamierzam jeszcze troche pochodzi po sklepach, pogadac ze sprzedawcami i moze ewentualnie gdzies obejzec jak te drukarki naprawde chodza, w kazdym razie na teraz jestem raczej przekonany na HP. Ale jesli zalezy Ci przede wszystkich na kosztach eksloatacji (mam nadzieje, ze wiesz o ile tansze sa niefirmowe tusze) to bierz Lexmarka i jestem pewien, ze nie bedziesz zalowal. Jest to naprawde szybka, funkcjonalna i dobra drukarka, a to, ze jakosc wydrukow (zdjec) jest troche gorsza niz w HP nie oznacza, ze jest ona zla. Wrecz przeciwnie, jest bardzo dobra. Po prostu sa lepsze. Poza tym ma jeszcze pewne zalety, dwa podajniki papieru na w sumie 250 arkuszy (HP na 100) oraz maksymalna grubosc papieru do 500g/m podczas, gdy przecietnie jest to 200 - 250 (HP 200). No i jest calkiem ladna z wygladu (dla mnie ma to rowniez duze znaczenie). Z tego, co jeszcze czytalem, rowniez sterownik do niej jest bardzo dobrze pomyslany i za jego pomoca mozna naprawde duzo zrobic (np doprawic zdjecie przed wydrukiem). Jest jeszcze cos, ale tego nie jestem na 100 procent pewien, bo rozne zrodla roznie mowily, ale podlaczana jest ona chyba przez USB 2.0, podczas gdy HP "jedynie" przez USB 1.1. No ale efektem tego jest juz wspomniana przeze mnie szybkosc wydruku i na pewno byloby to widoczne przy wydruku duzo zajmujacych zdjec (gdzie przeplyw danych mialby juz pewne znaczenie). Troche haotyczna ta odpowiedz, ale przypominalem sobie to, co ostatnio czytalem i moze to pomoze Ci podjac decyzje. Ja raczej kupie HP, ale jesli koszty sa dla Ciebie najwazniejsze to bierz Lexmarka, bo jest to rowniez bardzo dobry sprzet. Na pewno tanszy i szybszy, byc moze troche gorszy jesli chodzi o jakosc, ale to i tak przy duzych rozdzielczosciach i szczegolowych zdjeciach. Poza tym HP sprzedawany jest z zestawem czterech pojemnikow i dopiero po wymianie tuszu czarnego na dodatkowe trzy kolory (wtedy otrzymuje sie zestaw czesciu kolorow, tzw fotograficzny) jakosc druku jest duzo lepsza. To oczywiscie wiaze sie z dodatkowymi kosztami, a HP i tak jest o okolo 80 - 100 zlotych drozsza od Lexmarka.
![]() |
#3 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
goraco polecam Lexmarki... uzywam Lexmarkow od dawna i jestem bardzo zadowolony... czesto zmieniam drukarke ale to z powodu skonczenia sie naboju ( po prostu bardziej oplaca mi sie kupic nowa drukarke niz napelniac lub kupowac naboje) ![]()
![]() |
#4 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
A ja z kolei jestem fanem HP - innych firm jakos nie trawie / jesli chodzi o laserówki to jeszcze BOEDER = jak to sie pisze ![]() Sterownik prosty w obsłudze - intuicyjny - do obróbki zdiec sa programy do tego przystosowane. Pracuje od poczatku na HP i sie nie zawiodłem na tej firmie - koszty eksploatacji drozsze ale po wyczerpaniu sie tuszu kupuje Refile i jade dalej za 100PLN / napełniam dwa razy pod korek za te kwote tuszem Black Point rodzimej produkcji / Pelikan / i naprawde jest bdb jakośc / jak kartridz sie rozkalibruje printer idzie na szmelc a ja ide po nowy / na stepna bedzie laserowa MONO oczywiscie bo i tak nie drukuje wiele w kolorze. Reszte napisał Ci Andzrzejj - teraz Twój krok ! PS: JEDNO JEST PEWNE NIE BIERZ NIGDY NAWET ZA DARMO EPSONA !!!! to jest mebel a nie drukarka - wymieniali znajomemu na gwarancji pare razy jeden sprzet a ten szajs nie chciał i tak drukowac ! Cuda na kiju z nim były - ash wreszcie wyleciał pieknym lobem do komórki na szmelc tam gdzie jego miejsce !! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|