![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Takiego pytania jeszcze nie było..
Smieszne pytanie ,ale zadam
wymyslił to moj syn)->>>Czy możliwe jest zhackowanie telegazety?<<< Tzn.nie wiem jak i skąd pochodza info na telegazete,i w jaki sposób to dziala.^_^ |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Lopus masz genijalnego synka ! Poprostu takie cos by mi nigdy do pały nie przyszło ! A Telegazeta to nic innego tylko pewnie obraz generowany przez komputer i wyswietlany na tv - mam w kablówce program regionalny - i plansze sa robione na kompie AMIGA ...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
addict :)
Data rejestracji: 12.12.2001
![]() |
WOW
SZOKujace pytanie )) ciekaw jestem tylko jak by sie dalo wlamac do pasma nadawania... w takim polsacie na przyklad ) hmmm.... a tak poza tym, to telegazeta to cos wiecej niz tylko komputer, ktory wyswietla plansze sygnal telegazety podawany jest jakos obok sygnalu TV i stanowi on tylko mizerna interakcje... nic sie nie wysyla do telegazety (predzej 'prosi sie TV pilotem ' zeby wyswietlil kolejna strone, ktora nadleci niebawem) wiec niestety chyba by sie nie dalo do niej wlamac przez... antene )
|
|
|
#4 |
|
WeldMaster
![]() |
Ale mi nie chodzi owłam przez antene tylko np.jak ktos ma siec z kablówki to juz jest bliżej no nie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Telegazeta dziala na zasadzie ciaglego wysylania danych do uzytkownikow, a w kablowce rowniez nic sie nie da zrobic. Chyba ze przejac transmisje i wstawic wlasna, to wtedy jest to mozliwe.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
No to jestem ciekaw kto pierwszy zhakuje TeleGazete !
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() |
nie bardzo blizej, bo kablowka skad ma sygnal telegazety? Ano od nadawcy telegazety... czyli pobiera sygnal skads tam... (satelita, DUZA antena itp). Tak wiec tak czy owak jest.. daleko
|
|
|
#8 |
|
![]() |
przejac transmisje = zagluszac odpowiednio DUZYM sygnalem czestotliwosc nadawania danego programu, odpowiednio go zmodyfikowac, i wpuscic w siec na nowo... z tego co sie orentuje, jest to raczej domowym sposobem malo realne
) ale pomarzyc fajna rzecz hehe
|
|
|
#9 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Domowym sposobem to moze nie, ale majac odpowiedni sprzet to sie da. Bo rowniez trzeba wziasc pod uwage, ze mozna zablokowac przesyl danych Telegazety.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() |
hmm... tak swoja droga to sobie mysle, ze wogole by to bylo nierealne, albo tez realne, ale w bardzo ograniczonym stopniu, gdyz:
przy kazdym domku, kabloweczka ma swoje skrzyneczki, ktore posiadaja cos takiego jak wzmacniacze sygnalu (no wiadmo, to wszystkie odgalezienia na lokatorow powoduja spora strate sygnalu), ktore z tego co sie orientuje, to przepuszczaja sygnal tylko w jedna strone. (a jak ktos ma net od kablowki, to te skrzyneczki posiadaja kanal zwrotny, ktory dziala TYLKO w okreslonej czestotliwosci) tak wiec... nawet jesli przejecie sygnalu, to tylko na okreslony obszar (blok, moze dwa), gdyz za wzmacniaczem nic nie poleci... ewentualnie poleci jak sie wzmacniacz spali... )
|
|
|
#11 |
|
WeldMaster
![]() |
Nie raz to co nierealne staje sie realne,jak np.wirus w telefonach komórkowych
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() |
hehe... true
)) to komu pierwszemu sie to uda ?
|
|
|
#13 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
nie da sie zahaczyc TG
bo zaden sygnal nie jest wysylany z telewizora do "servera" telegazety. wszystkie strony TG sa przesylane (widac jak sobie licznik u gory leci) a pilotem wybiera sie tylko te, ktore maja sie akurat zatrzymac.
|
![]() |
|
|