![]() |
jeśli tania mobo na nforce to moze AN35N ultra Shuttle /jakieś 300-320 netto /lub AU13 FIC'a / ciut niższ cena niż an35/
jeśli procek to albo axp1k7 z dobrej serii lub axp2k i postawić go na 12x166 i luzik radek9100 / czyli 8500 ;) / szafirka 128mb to jakieś 500 zeta brutto lub radek8500 ale 64mb za 40 390 herkuleska lub msi GeForce4 Ti-4200 MSI G4Ti4200-T 128MB tv-out bulk (MS-8879) za 390 256 pc3200 to jakieś 190 netto pozdro poza mobo to sa ceny komputronika wiec powinno w realu być taniej |
nrazie popatrzylem na cenniki i pasuaj mi dwie plyty (twoich cana jeszcze nie sprawzdalem)
gigabyte GA-7n400-L ~380 soltek SL-75frn-L ~340 proc tak jak mowisz -albo ten krecalny 1.7 (narazie nie znalazlem - wszsytkie wykupili) lub 2k ati 9k1 128 128bit widzialem juz za 340 zeta (HIS) i pewnie jego wezme, 8500 w wawie mozna dostac tylko z odzysku ram koniecznie 2*128 lub 2*256 - dual channel rzadzi ciagle szukam i walcze - podalibyscie namiary sklepow z warszawy? chodzi o stacjonarne sklepy... a nie sieciowe |
Cytat:
|
8500le jest slabiutki - poszukiwalbym ew. 8500 full
i takiego nie widzialem w zadnym stoisku od miesiecy... |
Cytat:
Aha 9100 rozni sie od 8500LE jedynie biosem. (a bios mozna zmienic :)) Pozdrawiam Onmagarol |
popatrze na testy - zakup kompa oddalil sie ze wzg na chora ilosc czasu jaka potrzebowalem na skonfigurowanie wlasnych studiow - chaos to dobre slowo
|
Cytat:
Daj sobie spokuj z Dualem- no chyba ze chcesz ot tak żeby był ... |
Cytat:
To prawda ze niektore plyty z "nforce 400" dzialaly szybciej niz wersja ultra, ale to sie zdarzylo przy gorszych podzespolach na plycie (patrz: tani producenci) |
Cytat:
|
Cytat:
|
jednostkowe doswiadczenie nigdy nie jest dla mnie podstawa - zwlaszcza ze dual channel jest raczej chwalony
choc ciesze sie z jakichkolwiek porad - wiem czego szukac ps. ja z kolei z wlasnego doswiadczenia powiem ze plyty EPOX sa do bani - bo mojemu kumplowi ni mniej ni wiecej tylko zjarala kosc pamieci - ale czy na tej podstawie wyrzucisz swoja przez okno? |
Cytat:
|
nie, nie mam bladego pojecia o athlonach wogole - mam od pewnego czasu p4 2.4ht i od dawna przestalem sie wogole interesowac sprzetem bo po co mi nowy? zreszta jak dorastasz to przestaja cie takie rzeczy interesowac - to tak naprawde zabawa dla dzieci ktore wydaja pieniadze rodzicow (tak to wygalda chocby na tweaku) lub dla waskiego grona maniakow - nie jestem juz ani jednym ani drugim
dlatego zadalem ci pare pytan na gadu - ale cos chyba to olales |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57. |