![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Drgania obudowy - jak sie ich pozbyc ?
Czytalem niedawno posta w ktorym padlo stwierdzenie ze drgania w obudowie kompa maja wplyw na jakosc zapisu nagrywarek. Jesli mnie pamiec nie myli pisal o tym Sid. W ostatni weekend pokusilem sie zeby sprawdzic jak to wyglada u mnie. Nagralem kilka plytek CD i DVD. Czesc wypalalem normalnie, z nagrywarka w obudowie, a nastepnie kilka z nagrywarka wymontowana i postawiona na biurku. Potem testy w KProbe i juz wszystko bylo jasne. Plyty wypalone w nagrywarce znajdujacej sie poza obudowa kompa zawieraly o wiele mniej bledow od tych nagranych w zwyklych warunkach. Roznice byly znaczne choc rozne w zaleznosci od nosnika.
Zastanawiam sie teraz w jaki sposob wytlumic te drgania. U mnie czuc te wibracje gola reka kiedy tylko dotknie sie obudowy. Wiekszosc z nich pochodzi od wentylatorow, a tych u mnie calkiem sporo... Wszystkie te drgania przenosza sie takze na nagrywarki Oczywiscie najprostszym rozwiazaniem byloby wymontowanie nagrywarki na stale. Ale zastanawiam sie czy da sie to rozwiazac tak zeby naped pozostal na swoim miejscu ? I tylko blagam, nie piszcie mi ze mam wymontowac wiatraki i zastapic je WC bo takie sposoby sa mi znane od dawna. Jesli ma ktos pomysl czym tlumic te wibracje w obrebie samej nagrywarki to bede wdzieczny za wszelkie sugestie
Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 28.04.2004 o godz. 14:45 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
http://4max.pl/grupa.asp?gg=18
na tej stronie znajdziesz pare rozwiazan ktore zniweloja drgania z wentylatorow |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Wielkie dzieki za linka i blyskawiczna odpowiedz
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
W swoim kompie też mam 6 wiatraków i wszystkie montowane są na gumowe podkładki z 4maxa. Doskonale zdają egzamin. Dodatkowo mam ten regulator
http://4max.pl/produkt.asp?g=82&gg=62&id=39 i jak nie jest mi potrzebna pełna moc wiatraków to je wyłączam. |
|
|
|
![]() |
|
|