Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Laptop - jaki wybrać i który zastąpi PC? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/laptop-jaki-wybrac-ktory-zastapi-pc-62845/)

B@rtek 26.02.2006 18:10

Tylko, że ten Celeron 1,5Ghz ma 1MB cache :taktak:
Czyli to taki desktopowy P4 tylko, że z magsitralą systemową chyba 400Mhz wsadzony do laptopa :>
@Andrzej ty masz chyba takiego Celerona u siebie w Dellu czy Pentium Mobile?

andrzejj9 26.02.2006 18:43

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Tylko, że ten Celeron 1,5Ghz ma 1MB cache :taktak:
Czyli to taki desktopowy P4 tylko, że z magsitralą systemową chyba 400Mhz wsadzony do laptopa :>
@Andrzej ty masz chyba takiego Celerona u siebie w Dellu czy Pentium Mobile?

Ja wiem, że to nie jest ten stary "pecetowski" Celleron. To już zupełnie nowa technologia i tak jak napisałem - są one już całkiem niezłe.

Co jednak nie zmienia faktu (i to również napisałem ;) ), że są mniej wydajnie od Pentium Centrino.

Ja u siebie mam właśnie Centrino, chyba 1,6 o ile dobrze pamiętam.

B@rtek 26.02.2006 21:31

@Andrzej, a można taki procesor podkręcić zwiększając magistralę systemową tak jak w pececie?

andrzejj9 27.02.2006 00:52

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
@Andrzej, a można taki procesor podkręcić zwiększając magistralę systemową tak jak w pececie?

Nie mam bladego pojęcia. Ale że nawet mi to do głowy wcześniej nie przyszło, to poszukaj na internecie, bo być może jest taka możliwość, a ja po prostu nigdy nie szukałem.

demek 27.02.2006 01:28

Cytat:

Napisany przez nimal
niesetety zaden laptop nie zastapi pc
zalezy do czego kompa uzywasz - nie spodziewaj sie po zadnym laptopie wydajnej maszynki graficznej np albo kombajna do gier...

mylisz sie
sa laptopy z 7800 w sli :D

laptopy nie maja mozliwosci podkrecania
ale pentium m i celeron m kreca sie swietnie w desktopach :P

B@rtek 11.03.2006 15:24

Od wczoraj mam już tego Asus i moje wrażenie jest bardzo pozytywne :D
Niedługo zdam troche dłuższą relację z użytkowania :D

Ormianin 11.03.2006 23:26

Ja tam widzialem te nowe Acery, Maxdaty i inne tanie dziadowstwa, zacinajace sie klawiatury, przebarwienia na matrycy, kiepski plastik, padajace plyty glowne po obciazeniu peryferiami na USB i tp.

Ja mam starego IBM T23 i mimo ze juz leciwy i uzywka nie zamienilbym go na zadnego Acera i innego tego typu, a kto wie o czym pisze ten wie ze ten laptop nie ma sobie rownych...

joujoujou 12.03.2006 01:55

A ja mam lapka kupionego w lidlu i jestem bardzo zadowolony. :tak!:

Ormianin 12.03.2006 20:13

Cytat:

Napisany przez joujoujou
A ja mam lapka kupionego w lidlu i jestem bardzo zadowolony. :tak!:

Ale chyba nie polskim lidlu, a widziales IBMa z rodziny T2x ?

Eliasz 12.03.2006 21:02

Cytat:

Napisany przez Ormianin
... a widziales IBMa z rodziny T2x ?

http://www.sundigi.com/files/images/.../T23/T2372.jpg

Coś takiego ?? ||

joujoujou 12.03.2006 23:11

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Ale chyba nie polskim lidlu, a widziales IBMa z rodziny T2x ?

W irlandzkim. ;p

Tego IBMa nie widziałem, ale z tego, co zdążyłem sobie porównać, za tę konfigurację+wyposażenie, które dostałem, "markowy" sprzęt kosztowałby 2x więcej. :tak!:
Cytat:

Napisany przez Eliasz
[...]

Coś takiego ?? ||

Eeeeeeeeeeee, to nie chcę, on jest rozwalony. :haha:

:mruga:

Kris 13.03.2006 08:11

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Ja tam widzialem te nowe Acery, Maxdaty i inne tanie dziadowstwa, zacinajace sie klawiatury, przebarwienia na matrycy, kiepski plastik, padajace plyty glowne po obciazeniu peryferiami na USB i tp.

Ja mam starego IBM T23 i mimo ze juz leciwy i uzywka nie zamienilbym go na zadnego Acera i innego tego typu, a kto wie o czym pisze ten wie ze ten laptop nie ma sobie rownych...

Dokładnie! Ja też mam T23 - obudowa nie do zdarcia. Wygląda, jakby nie był używany już te 4-5 lat. Mój kumpel kupił rok temu nówkę HP i już ma swoją srebrną obudowę powycieraną. Mimo, że ma parę już lat, to procesor ma 1.13GHz z speedstep'em - pracuje zazwyczaj z mniejszym taktowaniem... :) przez to się nie grzeje i jest cichutki... :D

Wiem, że IBMy są drogie, ale jak kiedyś będę wymieniał tego laptopa, to tylko i wyłącznie na IBMa. :spoko:

Eliasz pokazałeś tylko, że IBM ma modularną budowę, przez to wymiana czegokolwiek w nim jest bardzo prosta. Praktycznie wszystkie podstawowe elementy można w nim wymienić samemu, a instrukcje-filmiki są na stronie IBMa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:41.