Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.10.2006, 13:18   #61
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
Tak to jest pierwszy link.



To co bys mi polecil? Jaka firme? Wiem, ze mozna kupic taka konfiguracje za tansze pieniadze ~1000zl za Acera. Ale ja nie chce takiego gowna.
Jak nie chcesz Acera (nie wiem, dlaczego..) to rozejrzyj się jeszcze za Toshibą i HP. Też robią dobre jakościowo laptopy, natomiast wydaje mi się, że w korzystniejszych od podanych przez ciebie cenach.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.10.2006, 18:09   #62
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,697
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mi przypad***322; by do gustu Benq P52 ma dobre jak nie bardzo dobre parametry za rozs***261;dn***261; cene i matryca ***347;wietnej jako***347;ci.

Tu --> PCWORLD dok***322;adniejsze dane
__________________


Ostatnio zmieniany przez rork : 04.10.2006 o godz. 18:12
rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2006, 16:07   #63
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
S***322;uchajcie a laptop z takim prockiem : Celeron M 420 (1.6 GHz)1 MB, FSB 533 MHz, da rad***281; odtwarza***263; divixy (zwyk***322;e, nie HD) ? W og***243;le czy takie s***322;absze procki laptopowe typu Celeron, daj***261; sobie z tym normalnie rad***281; ?

Zwykle maj***261; zintegrowan***261; grafik***281; (takie laptopy). Czy mozna na nich swobodnie ogl***261;da***263; zdj***281;cia, ewentualnie zarze***378;bi***263; co***347; w Fotoszopie ? Bo m***243;j stacjonarny AMD jest w sumie nieco wolny jak na obr***243;bk***281; fotek ale daje rad***281; i da si***281; pracowa***263;. (w podpisie wida***263; m***243;j procek)
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2006, 16:21   #64
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
Słuchajcie a laptop z takim prockiem : Celeron M 420 (1.6 GHz)1 MB, FSB 533 MHz, da radę odtwarzać divixy (zwykłe, nie HD) ? W ogóle czy takie słabsze procki laptopowe typu Celeron, dają sobie z tym normalnie radę ?

Zwykle mają zintegrowaną grafikę (takie laptopy). Czy mozna na nich swobodnie oglądać zdjęcia, ewentualnie zarzeźbić coś w Fotoszopie ? Bo mój stacjonarny AMD jest w sumie nieco wolny jak na obróbkę fotek ale daje radę i da się pracować. (w podpisie widać mój procek)
No co ty, poważnie pytasz?

Przecież divx-a odtworzysz i na Celleronie 333 i 32Mb ramu, a ty się zastanawiasz, czy na kilkunastokrotnie szybszym komputerze pójdzie?

No więc tak - pójdzie
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2006, 17:02   #65
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Wiesz co, nie byłem pewny, mojego Athlona mam już tyle czasu,że o poprzednich zapomniałem. Zresztą ciagle AMD... Dzieki !

A jak z fotkami ? Niedużą obróbką w PSP czy APS ?

Filmy HD to raczej procesory Core Duo ?
__________________

SITH LORD

Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 05.10.2006 o godz. 18:01
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2006, 18:05   #66
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
Wiesz co, nie byłem pewny, mojego Athlona mam już tyle czasu,że o poprzednich zapomniałem. Zresztą ciagle AMD... Dzieki !

A jak z fotkami ? Niedużą obróbką w PSP czy APS ?

Filmy HD to raczej procesory Core Duo ?
Co do obróbki to precyzyjnie wypowiadać się nie będę, bo nie wiem. Mogę tylko powiedzieć, że Cellerony M niewiele mają wspólnego z tymi montowanymi niegdyś w komputerach stacjonarnych i są to naprawdę bardzo dobre i wydajne konstrukcje. Jeśli coś pójdzie na przeciętnym procesorze w komputerze stacjonarnym, według mnie bez problemu pójdzie na tym Celleronie w notebooku.

Natomiast jeśli chodzi o HD to tutaj już wątpię. Ja mam na swoim notebooku problemu z odtwarzaniem HD w najwyższej rozdzielczości, a mam Intela Centrino. A jednak Cellerony M, mimo, że bardzo dobre, są od niego wolniejsze. Tak więc w niższej rozdzielczości raczej tak, w średniej może, ale w najwyższej prawie na pewno nie.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2006, 19:12   #67
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja mam na swoim notebooku problemu z odtwarzaniem HD w najwyższej rozdzielczości, a mam Intela Centrino. A jednak Cellerony M, mimo, że bardzo dobre, są od niego wolniejsze.
Z ciekawości - którego Pentium M masz w notebooku i o jakiej rozdzielczości mówisz pisząc "HD w najwyższej rozdzielczości"? I w końcu nie wiem czy masz, czy nie masz problemu z odwarzaniem HD w tej rozdzielczości?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2006, 19:54   #68
nacuna
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Natomiast jeśli chodzi o HD to tutaj już wątpię. Ja mam na swoim notebooku problemu z odtwarzaniem HD w najwyższej rozdzielczości, a mam Intela Centrino. A jednak Cellerony M, mimo, że bardzo dobre, są od niego wolniejsze. Tak więc w niższej rozdzielczości raczej tak, w średniej może, ale w najwyższej prawie na pewno nie.
Zainteresowales mnie tym HD - High Defenition. Czy sa juz divxy pod hd?
Bo z tego co wiem to w Polsce nie ma jeszcze wprowadzonej technologii HD? A moze sie myle?
Czym sie rozni taki divx od HD? Pewnie jakoscia, ale co jeszcze? Co z kodekami?

EDIT:
Aha panowie otoz juz zamowilem sobie dla siebie laptopa Powinnienem go jutro dostac. Zamowilem sobie tego
http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/1932/
Na stronce jest blad, bo ten laptop ma tylko 512mb ramu.
No i co o nim sadzicie?
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2006, 20:08   #69
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Z ciekawości - którego Pentium M masz w notebooku i o jakiej rozdzielczości mówisz pisząc "HD w najwyższej rozdzielczości"? I w końcu nie wiem czy masz, czy nie masz problemu z odwarzaniem HD w tej rozdzielczości?
Nie wiem w sumie, którego - laptop to Inspiron 6000 (DELL), wersja z procesorem 1,6GHz. Na stronie DELL-a pewnie można sprawdzić.


Przez HD w najwyższej rozdzielczości mam na myśli 1920 na ileś tam (nie pamiętam dokładnie). I napisałem wyraźnie (poza jedną literówką) - że na swoim notebooku mam problem z jego odtwarzaniem. Generalnie raczej skacze.


@ nacuna

Nie wiem, jak rozumieć divx-y HD. Dla mnie HD to High Definition czyli filmy w wyższej rozdzielczości. A te rozdzielczości są 3. Z tego, co wiem, specjalne kodeki nie są tutaj potrzebne, tylko mocna maszyna, która jest w stanie to obrobić.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2006, 20:16   #70
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,809
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
z uwagi na grafe kupilem toshibe z karta ati x200
musze przyznac ze smiga
proc to celeron m 1,6 GHz (420 jesli dobrze pamietam) na szynie 533
corel smiga jak glupi, konwersja divx->dvd jest 4 razy szybsza niz to co mialem na stacjonarce (tunderbird 1200)
w uzytkowaniu codziennym nie widze roznicy miedzy nim a innymi kompami jakie uzywalem, roznice predkosci wychodza tylko przy bardzo powaznych obciazeniach typu konwersja video
co do gier - wiem ze chodza, ale nie probowalem i pewnie dlugo jeszcze nie sprubuje

Andrzejj9 - oczywiscie ze moze byc HD w DivX
HD to po prostu rozdzielczosc
oczywiscie musi byc obslugiwana przez kodek
DiX od wersji 6.4 obsluguje 1080p i 1080i czyli takze ta wlasnie najwyzsza (1920x1080)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2006, 20:58   #71
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
Andrzejj9 - oczywiscie ze moze byc HD w DivX
HD to po prostu rozdzielczosc
oczywiscie musi byc obslugiwana przez kodek
DiX od wersji 6.4 obsluguje 1080p i 1080i czyli takze ta wlasnie najwyzsza (1920x1080)
No to mniej więcej tak napisałem (a przynajmniej to miałem na myśli )
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2006, 16:36   #72
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,697
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
Zainteresowales mnie tym HD - High Defenition. Czy sa juz divxy pod hd?
Bo z tego co wiem to w Polsce nie ma jeszcze wprowadzonej technologii HD? A moze sie myle?
Czym sie rozni taki divx od HD? Pewnie jakoscia, ale co jeszcze? Co z kodekami?

EDIT:
Aha panowie otoz juz zamowilem sobie dla siebie laptopa Powinnienem go jutro dostac. Zamowilem sobie tego
http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/1932/
Na stronce jest blad, bo ten laptop ma tylko 512mb ramu.
No i co o nim sadzicie?
Moim zdaniem BENQ P52 http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/1933/ był by równie dobry i ma świetną matrycę. ps. jaka matryca jest w tym asusie ?
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2006, 17:14   #73
nacuna
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rork
Moim zdaniem BENQ P52 http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/1933/ był by równie dobry i ma świetną matrycę. ps. jaka matryca jest w tym asusie ?
Nie mam pojecia stary. Nie znam sie na matrycach, na laptopach itp.
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2006, 14:16   #74
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Widze, że temat o zamiarach zakupu laptopa już jest to się podłącze
Planuje zakup laptopa do 2500 zł max i to na co zwracam uwagę to żeby miał Wi-Fi i dobrą baterię, no i ogólnie jak najlepsze parametry w tej cenie.

Troche czytałem o opiniach i przymierzam się do zakupu HP nx6125 jak tu (niekoniecznie w tym akurat sklepie)
http://lider24.media.pl/product_info...oducts_id=2869

Co sądzicie o tym sprzęcie, może ktoś z was pracował na HP, ewentualnie może jakieś inne doradzicie (tylko nie acera )
Nie wiem jak BenQ stoi z lapkami, ale znalazłem też 2 ciekawe:
http://skapiec.pl/site/red/198/108884/955682
http://www.arest.pl/index.php?inc=pr...d=48&grupa=109

Jak ktoś ma jakieś propozycje to z góry bardzo dziękuję
Już przy zakupie niejednego sprzętu mi doradzaliście i jakoś nie żałowałem nigdy
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2006, 20:16   #75
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sc0rpi0
Widze, że temat o zamiarach zakupu laptopa już jest to się podłącze
Planuje zakup laptopa do 2500 zł max i to na co zwracam uwagę to żeby miał Wi-Fi i dobrą baterię, no i ogólnie jak najlepsze parametry w tej cenie.

Troche czytałem o opiniach i przymierzam się do zakupu HP nx6125 jak tu (niekoniecznie w tym akurat sklepie)
http://lider24.media.pl/product_info...oducts_id=2869

Co sądzicie o tym sprzęcie, może ktoś z was pracował na HP, ewentualnie może jakieś inne doradzicie (tylko nie acera )
Nie wiem jak BenQ stoi z lapkami, ale znalazłem też 2 ciekawe:
http://skapiec.pl/site/red/198/108884/955682
http://www.arest.pl/index.php?inc=pr...d=48&grupa=109

Jak ktoś ma jakieś propozycje to z góry bardzo dziękuję
Już przy zakupie niejednego sprzętu mi doradzaliście i jakoś nie żałowałem nigdy
Pierwszy i trzeci ma dysk 4200RPM. Możesz szybko pożałować kupna laptopa z takim dyskiem (wiem coś o tym..).

Druga konfiguracja jest ok, chociaż z Sempronem też bym uważał.. Generalnie z tych trzech wziąłbym mimo wszystko trzecią z cichym zamiarem wymiany kiedyś w przyszłości dysku.


----------------------

A propo jeszcze laptopa, którego sprzedaję. Aukcja dobiega końca, miałem kilka propozycji kupna, z których być może i coś wyjdzie, ale zainteresowała mnie ostatnia - dzisiejsza. Osoba z Anglii chce kupić laptopa dla syna pracującego w Nigerii (tam miałbym go przesłać) i proponuje mi za niego wraz z przesyłką (w moim zakresie).. 1900$.

Sam nie wiem, co o tym myśleć. Nie mam na razie pojęcia, ile może przesyłka ubezpieczonej i delikatnej przesyłki do tego kraju kosztować, ale nawet jeśli bardzo dużo, to oferowana kwota jest i tak bardzo satysfakcjonująca. Teraz tylko pytanie, kto i dlaczego chciałby tyle dać?

Naturalnie w grę wchodzi tylko przesyłka na konto i kiedy dostanę pieniądze, to wyślę, ale mimo to sam nie wiem, jak do tego podejść..
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.