![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Laptop do szkoły
Mam problem takiego typu. Uczęszczam do liceum, a dokładniej do klasy drugiej. Mierzyłem sobie prędkość pisania zwykłym długopisem, oraz na klawiaturze. Wyniki jakie otrzymałem to : Ręcznie - ~120 znaków / minute, Klawiatura - ~320 znaków / minute. Pomijam oczywiście ból jaki sprawia długopis, zmęczenie ręki, czasami brak jakiejkolwiek możliwości rozczytania.
Wywnioskowałem z tego, że przydałby mi się do szkoły laptop zamiast zeszytów. Pomijam tutaj lekcje matematyki, oraz fizyki na których po prostu musze mieć zwykły kawałek kartki i długopis. Co do rysowania różnych obrazków używałbym jakiegoś oprogramowania i myszki. Tableta nie planuje kupować, ponieważ nie stać mnie na takie bajerki do przyszłego laptopa. Teraz potrzebuje komputer, który będzie dość solidny pod względem obudowy. Będzie on przenoszony w jakiejś torbie i kładziony na ławki, czasami krzywe z wybojami. Więc wytrzymałość to na pewno. Przeznaczam go głównie do pracy w trybie Office, czyli pisanie tekstu, czasem rysowanie czegoś w programie graficznym. Oczywiście dochodzi do tego korzystanie z internetu, komunikatorów, programów P2P, ale to już w domu. Oprogramowanie jakie wybiore to Linux - chyba, że system Windows zostanie dołączony do lapka, ale to nie jest konieczne. Interesuje mnie również internet wszędzie (tzn. dotęp w krzakach Very Happy), ale to w charakterze rozbudowy. Kiedyś, gdy taki internet będzie bardziej powszechny. Chodzi mi o taką wnęke na karty dostępu przez GPRS czy te HotSopty na lotniskach. Co do wydajności to mile jest widziane 512MB Ram, chociaż na to wszystko 256 zupełnie wystraczy. Zostaje jeszcze kwesia długości czuwania. Potrzebne mi jest 8x45 minut. Oczywiście biore pod uwagę możliwość noszenia dwóch źrodeł zasilania (jedno w laptopie, a drugie w plecaku/torbie). Cena Hm.. jak najmniej W poniedziałek zasięgne opinii moich nauczycieli. Chyba wszystko ładnie wyjaśniłem. Proszę o pomoc, z góry dzięki
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 19.03.2006 o godz. 18:06 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|