Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.11.2005, 16:33   #1
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
laptop i ukryta partycja

witam serdecznie.
kolezanka ma laptopa firmy ecs. ma na nim win xp HE nie doslala do niego zadnej plytki,wiec podejrzewam,ze jest jakas ukryta p[ratycja z instalka systemu. dodatkowo xp pokazuje z dysku 40 Gb tylko 34 Gb,wiec raczej na 100% jest cos ukryte
tylko jak sie do tego dostac? nietety w instrukcji obslugio nic nie pisze,a chcialbym tego windowsa wypalic sobie(jej? ) na plytke.....

jakies sugestie?
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.11.2005, 16:38   #2
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kupiła nowego laptopa?

Jesteś pewien, że nic nie ma w instrukcji?

Jeśli nie, to niełatwo Ci się będzie do tej part. dostać, poszukaj tematów o Dellu, tam conieco było na ten temat.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2005, 23:59   #3
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mógłbyś odkryć partycje chociażby partition magic'iem... ja tak robiłem chyba na acerze... ponad gigowa partycja zawierająca jakieś obrazy robione ghostem, a sama partycja była bootująca... może przy początku bootowania można ustawić jakiś punkt przywracania
Stary 06.12.2005, 08:39   #4
Arcadio
Zeropostowiec

Data rejestracji: 12.09.2005
Arcadio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
qtparted i "odkryć" partycję

Arcadio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2005, 12:24   #5
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Przy starcie, ktorys z klawiszy (Esc, F1, F2.....) uaktywnia opcje wgrywania fabrycznych ustawien laptopa.
W konsekwencji wszystkie dane zostaja skasowane, a windows przywrocony do stanu poczatkowego (tzw "swiezy" system).
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2005, 07:43   #6
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam pytanie do "Laptopowców":
Czy taki "świerzy system" ustawia spowrotem tablicę partycji (czy jak to się nazywa) ? - tzn. czy jak fabrycznie była ustawiona tylko jedna partycja to po takim reinstalu będzie spowrotem jedna (i kolejnym można powiedzieć pa pa ) ?
Stary 09.12.2005, 08:31   #7
Arcadio
Zeropostowiec

Data rejestracji: 12.09.2005
Arcadio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja przy przywracaniu systemu z płyty nie miałem żadnych problemów. Całe partycjonowanie jakie sobie porobiłem zostało.

Arcadio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2005, 11:50   #8
zYxMa
[Member of Mayday]

Data rejestracji: 21.01.2003
zYxMa zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Kupiła nowego laptopa?

Jesteś pewien, że nic nie ma w instrukcji?

Jeśli nie, to niełatwo Ci się będzie do tej part. dostać, poszukaj tematów o Dellu, tam conieco było na ten temat.
O dellu może i było, ale zero konkretów. Ja mam della i dalej nie wiem jak sie do tej rzekomo ukrytej partycji dostać...
zYxMa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2005, 12:00   #9
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez zYxMa
O dellu może i było, ale zero konkretów. Ja mam della i dalej nie wiem jak sie do tej rzekomo ukrytej partycji dostać...
Sprawdzasz w BIOSie wielkosc dysku i porownujesz z faktyczna widoczna wielkoscia w win.
Jezeli zniknelo ci tak od 2 do 6 GB masz ukryta partycje, jezeli nie - nie masz - to logiczne.
Jezeli masz-przy starcie, ktorys z klawiszy wywolujacych menu: esc+F1, F2, F6....kombinacji jest kilka.
I z menu wybierasz Rebuild, Recover czy co tam masz do wyboru.
Starsze Delle, tak do 2 lat wsecz, na ogol nie mialy partycji technicznej. Nowsze 2004/5 wyzsze modele mialy i mialy to opisane w manualu.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2005, 12:49   #10
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
I zajrzyj jeszcze tu:
http://forum.laptopy.info.pl/index.php
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: