![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
laptop i ukryta partycja
witam serdecznie.
kolezanka ma laptopa firmy ecs. ma na nim win xp HE nie doslala do niego zadnej plytki,wiec podejrzewam,ze jest jakas ukryta p[ratycja z instalka systemu. dodatkowo xp pokazuje z dysku 40 Gb tylko 34 Gb,wiec raczej na 100% jest cos ukryte ![]() tylko jak sie do tego dostac? nietety w instrukcji obslugio nic nie pisze,a chcialbym tego windowsa wypalic sobie(jej? ) na plytke..... jakies sugestie? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupiła nowego laptopa?
Jesteś pewien, że nic nie ma w instrukcji? Jeśli nie, to niełatwo Ci się będzie do tej part. dostać, poszukaj tematów o Dellu, tam conieco było na ten temat. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
mógłbyś odkryć partycje chociażby partition magic'iem... ja tak robiłem chyba na acerze... ponad gigowa partycja zawierająca jakieś obrazy robione ghostem, a sama partycja była bootująca... może przy początku bootowania można ustawić jakiś punkt przywracania
![]()
![]() |
#4 |
Zeropostowiec
Data rejestracji: 12.09.2005
![]() |
qtparted i "odkryć" partycję
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy starcie, ktorys z klawiszy (Esc, F1, F2.....) uaktywnia opcje wgrywania fabrycznych ustawien laptopa.
W konsekwencji wszystkie dane zostaja skasowane, a windows przywrocony do stanu poczatkowego (tzw "swiezy" system). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Mam pytanie do "Laptopowców":
Czy taki "świerzy system" ustawia spowrotem tablicę partycji (czy jak to się nazywa) ? - tzn. czy jak fabrycznie była ustawiona tylko jedna partycja to po takim reinstalu będzie spowrotem jedna (i kolejnym można powiedzieć pa pa ![]()
![]() |
#7 |
Zeropostowiec
Data rejestracji: 12.09.2005
![]() |
Ja przy przywracaniu systemu z płyty nie miałem żadnych problemów. Całe partycjonowanie jakie sobie porobiłem zostało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jezeli zniknelo ci tak od 2 do 6 GB masz ukryta partycje, jezeli nie - nie masz - to logiczne. Jezeli masz-przy starcie, ktorys z klawiszy wywolujacych menu: esc+F1, F2, F6....kombinacji jest kilka. I z menu wybierasz Rebuild, Recover czy co tam masz do wyboru. Starsze Delle, tak do 2 lat wsecz, na ogol nie mialy partycji technicznej. Nowsze 2004/5 wyzsze modele mialy i mialy to opisane w manualu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|