![]() |
Cytat:
ale za 2 lata... :) |
Cytat:
|
Ci którzy mają już P4, i mają problem z szumem wentylatorów, mogą próbować przestawiać temperatury przy jakich mają włączać się wentylatory, trzeba próbować, jak się windows wiesza to wiadomo - przesadziliśmy ;) to tylko tak na marginesie, dla tych którzy już mają P4
A wracając do wątku głównego, to laptopy mają coraz lepsze parametry i z czasem będzie je można już porównywać ze zwykłymi PC'tami. Za jakiś czas, gdy ktoś będzie kupował laptopa to nie będzie się już zastanawiać czy może lepiej kupić zwykłego PC'ta ze względu na jego lepsze parametry, lecz to co jest dla danej osoby praktyczniejsze. Różnica w cenie między zwykłymi komputerami a laptopami spada, co jest następnym punktem na korzyść laptopów. Dobra, kończe, jutro muszę wstać o 4:45 więc spadam, pzdr. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale będę strzelał - na stronie producenta (np. Dell) zazwyczaj możesz sobie stworzyć własną konfigurację, która potem zostanie dla ciebie złożona. Procesor naturalnie również możesz wtedy wybrać. |
Cytat:
A mozna dla przykladu w sklepie o ile bedzie sie dalo zaproponowac na zamowienie okreslony model wlasnie z tym procem ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
PS Za 2 lata coś takiego może być już 'na stałe' w laptopie ;) |
Co do wielkości ekraników w laptopach, to ja bym nie brał tego jako minus, bo są dostępne 17", tylko zwiekszając ekranik, zwiększamy całe wymiary laptopa (a czasami także jego wagę). Coś za coś :) a kolory, faktycznie trochę inne odcienie mogą wychodzić, ale to sprawa względna (zależy od tego czy patrzymy z boku, pod jakim kątem ustawimy ekran, itp.)
I jeszcze jedno o procesorach w laptopach. Jak ktoś kupuje to nie bierzcie P4 powyżej 3 GHz, strasznie się grzeją, przez co wentylatory pracują naprawdę głośno. Miałem na 2 tygodnie laptopa P4 3,2 GHz i stwierdziłem że działa niewiele ciszej niż mój stacjonarny PC. Najpóźniej w 3 minuty po zaladowaniu windowsa wlączały się już wentylatory, ale jak się włączyło jakiś program to szum niesamowity (na początku myślałem że coś jest zepsute, bo tak głośno chodził, poszedłem nawet do serwisu by spytać co to może być -powiedzieli że to naturalne przy takim procku). P4 zużywają też więcej energii niż procesory z technologią centrino (pentium m). To tyle ode mnie :) laptopa osobiście nie mam, ale dość często mam doczynienia z laptopami wujka. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja zamiarzam zamienić poczciwego PC na notebboka może za rok, półtora stane się szczęśliwym posiadaczem Notebooka ;) Najwieksze minusy PC - dużo miejsca zajmuje PC+monitor CRT |
tyle ze ten dysk to biore, podpinam i dziala... w 100% przypadkow
bez zabawy w laczenie kompow lub zabawy z kieszeniami i usb, ktore nie kazdy ma + ostatnio cos sie dziewczynie w kompie zrabalo, przekladalem wszystkie graty i czailem co jest nie tak, majac tylko laptopa moglbym tylko popatrzec i do serwisu zaniesc ostatnio zreszta stacjonarki wcale nie sa takie niewygodne, obudowa z raczka, monitor lcd i prawie jak laptop :D :D :D ;) a i wymienic np. karte graficzna tez nie powiem gdzie "wygodniej"... laptop to jest po prostu pudelko na podroze jak dla mnie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:18. |