Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.08.2003, 22:08   #1
KrzysieX
addict :)

Data rejestracji: 12.12.2001
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
szalona klawiatura ;)

Witam wszystkich

Mam klopot z klawiaturka Logitech Desktop Navigator (taka czarna. Dziala doskonale, nie mam do niej zastrzezen, poza tym, ze ostatnio bardzo duzo pisze w Wordzie nieco oficjalnych tekstow w ktorych musza byc polskie literki... I jest maly klopocik... Otoz gdy chce napisac duza literke z polskim ogonkiem, to... nagle tak jakby wlacza sie jakas funkcja office'a zupelnie inna... tak jakbym sam alt przytrzymywal.. otwieraja sie okienka opcji, i inne podobne szalenstwa Literka prawidlowa sie wpisuje.. ale klawiatura juz nie zachowuje sie poprawnie.. kazda litera to inne okienko, inna funkcja (wybierana raczej losowo). Wylaczyc to moge tylko naciskajac ten specjalny przycisk klawiaturki (F-LOCK), wtedy wszystko wraca do normy. Co to moze byc?? Mam to w sumie od poczatku jak mam ta klawiaturke, ale nie przeszkadzalo mi to, bo nie pisalem tekstow w Wordzie.. i dzieje sie to tylko w dokumentach Office'a...

Jakies pomysly?
Przeladowalem sterowniki do tej klawiatury.. niewiele pomoglo..

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.08.2003, 22:12   #2
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Najprawdopodobniej:
zremapuj klawiature, albo w opcjach, albo programowo.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2003, 22:14   #3
KrzysieX

Cytat:
yahol napisa***322;(a)
Najprawdopodobniej:
zremapuj klawiature, albo w opcjach, albo programowo.
Probowalem... efekt jest zadny... te funkcje wlaczaja sie losowo, i zawsze gdy jest jednoczesnie wcisniety shift-alt-literka ..
Stary 31.08.2003, 22:19   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Mozesz miec zwarcie!
Sprawdz kabelki i styki pod klawiszami. Klopotliwe, ale mozliwe.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2003, 22:24   #5
KrzysieX

Cytat:
yahol napisa***322;(a)
Mozesz miec zwarcie!
Sprawdz kabelki i styki pod klawiszami. Klopotliwe, ale mozliwe.
Zwarcie tylko pod Officem? ? ? jak uzyje notepda tudziez cokolwiek innego jest ok
Stary 31.08.2003, 22:28   #6
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Parę lat temu działo mi się coś podobnego z najzwyklejszą w świecie normalną klawiaturą - wydaje mi się, że jest to jakiś błąd Worda albo jego konflikt ze sterownikiem polskiej klawiatury. Otóż kombinacja Shift+Alt+litera zamiast polskiej litery uruchamiała odpowiedni skrót klawiaturowy Worda, uruchamiający jakąś jego funkcję. Nie pamiętam już tego dokładnie, ale wydaje mi się, że Shift+Alt+litera działały jak Ctrl+Alt+litera, czy coś w tym rodzaju. Jedynym rozwiązaniem, jakie wtedy znalazłem, było przedefiniowanie lub usunięcie w szablonie normal.dot odpowiednich skrótów klawiaturowych - było to trochę jak leczenie bólu głowy przez jej amputację, ale na inny pomysł nie wpadłem.
Stary 01.09.2003, 01:38   #7
KrzysieX

Cytat:
puch napisa***322;(a)
Parę lat temu działo mi się coś podobnego z najzwyklejszą w świecie normalną klawiaturą - wydaje mi się, że jest to jakiś błąd Worda albo jego konflikt ze sterownikiem polskiej klawiatury. Otóż kombinacja Shift+Alt+litera zamiast polskiej litery uruchamiała odpowiedni skrót klawiaturowy Worda, uruchamiający jakąś jego funkcję. Nie pamiętam już tego dokładnie, ale wydaje mi się, że Shift+Alt+litera działały jak Ctrl+Alt+litera, czy coś w tym rodzaju. Jedynym rozwiązaniem, jakie wtedy znalazłem, było przedefiniowanie lub usunięcie w szablonie normal.dot odpowiednich skrótów klawiaturowych - było to trochę jak leczenie bólu głowy przez jej amputację, ale na inny pomysł nie wpadłem.
sprawdze, zobacze.. obadam dzieki za podpowiedz
Stary 01.09.2003, 08:49   #8
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to nie klawa, ale ten pie.... Word, którego bardzo nie lubie, ale w nim pisze

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2003, 15:52   #9
Urelu
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2003
Urelu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam taką samą klawiaturkę ale mam inny "problem". Jak zrobić, żeby po naciśnięciu przycisku "User"/Sleep na klawiaturze komp przełączał się w stan wstrzymania? Kiedyś tak mi robił ale po reinstalacji windy xp pokazuje mi się okienko zamknij system. Dzięki
Urelu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2003, 16:46   #10
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: szalona klawiatura ;)

Cytat:
KrzysieX napisa***322;(a)
Witam wszystkich

Mam klopot z klawiaturka Logitech Desktop Navigator (taka czarna. Dziala doskonale, nie mam do niej zastrzezen, poza tym, ze ostatnio bardzo duzo pisze w Wordzie nieco oficjalnych tekstow w ktorych musza byc polskie literki... I jest maly klopocik... Otoz gdy chce napisac duza literke z polskim ogonkiem, to... nagle tak jakby wlacza sie jakas funkcja office'a zupelnie inna... tak jakbym sam alt przytrzymywal.. otwieraja sie okienka opcji, i inne podobne szalenstwa Literka prawidlowa sie wpisuje.. ale klawiatura juz nie zachowuje sie poprawnie.. kazda litera to inne okienko, inna funkcja (wybierana raczej losowo). Wylaczyc to moge tylko naciskajac ten specjalny przycisk klawiaturki (F-LOCK), wtedy wszystko wraca do normy. Co to moze byc?? Mam to w sumie od poczatku jak mam ta klawiaturke, ale nie przeszkadzalo mi to, bo nie pisalem tekstow w Wordzie.. i dzieje sie to tylko w dokumentach Office'a...

Jakies pomysly?
Przeladowalem sterowniki do tej klawiatury.. niewiele pomoglo..
witam sam mam navigatora SE i mimo usilnych prob nieudalo mi sie w wordzie wydobyc tych "efektow".
czyli albo masz w wordzie jakies skroty[makra] ktore wywoluja sie tymi kombinacjami albo uklad klawiatury jest zle dobrany

Urelu - czy masz w opcjach winszajsa aktywne przechodzenie stan hibernacji/wstrzymania
Stary 09.09.2003, 16:58   #11
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
naturalnie uzywasz PRAWEGO alta? bo z lewym to normalne ze tak sie dzieje

uklad klawiatury powinien byc polski (programisty), stery najlepiej w najnowszej wersji - i koniecznie pod ten system co trzeba

w wordzie nie mialem takich cudow - choc klawiatura bajerzasta wytrzymala u mnie tylko 3 miesiace to pisalem wtedy sporo

jak ktos nie lubi worda to moza czas sprawdzic open office? do prostych rzezcy (i nawet tych calkiem skomplikowanych) jest w sam raz
Stary 09.09.2003, 19:17   #12
KrzysieX

Oczywiscie, ze uzywam prawidlowego ALT'a i mam wszystko w Windowsach ustawione tak jak powinno. Zmienilem ostatnio Office'a XP na 2000 i jest bez zmian... Mam najnowsze stery do klawiaturki, probowalem tez uzyc standardowe te co sa w Windoswach... to samo...
I chyba prawda... Moze czas sie przesiasc na OpenOffice'a..
Co do tego klawisza user/sleep ... to tez mi nie dziala

Twoje uprawnienia: