![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Linux jak Windows XP ...?...
Witam,
Mowa tu o Lycoris Linux. Czy ktoś już miał do czynienia z tą dystrybucją linux'a ? Faktem jest, że wygląda całkiem przyjemnie, ale czy jest też stabilny, etc... ? PS"" Jeśli ktoś ma namiary na ftp (najlepiej jakiś szybki ![]() PS2"" W załączniku - screenshot. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ladnie to wyglada. Nie no musze zasmakowac liuxa. Ma ktos ta dystrybucje?Ja rowniez dolaczam sie do prosby!
![]() |
#3 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Linux jak Windows XP ...?...
To tylko wyglad... reszta kryje sie w jadrze systemu, a ja nie znam tej dystrybucji... czy ona ma tez opcje w jezyku polskim?
pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Hej!! Z takim srodowiskiem graficznym to i ja bym sie chetnie zapoznal. Jak ktos zdobedzie namiary to jestem otwarty
![]() Pozdro
![]() |
#5 | |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Re: Linux jak Windows XP ...?...
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
heyka no spozniliscie sie jakis tydzien bo mialem to to u siebie i nawet pokusilem sie o zainstalowanie - tak tak majonez zainstalowal linuxa - jednal poszedl po dwoch lub trzech dniach w pi....u razem z iso - to byl moj pierwszy linuc i - fakt wszystko jest cacy i pieknie menu nawet cos ala panel sterowania jednak jak dla mnie za dlugo myslal - dluzej od xpeka - mam 256 ramu i po linuxie spodziewalem sie szybszej pracy - no ale to pewnie przez te wlasnie okienka
poza tym nie udalo mi sie oszukac windowsowskich instalek - owszem odpalaly sie - lycoris ma wbudowany ten caly jakis emulator - jednak instalacja czegokolwiek wymiekala podczas szukania dysku gdzie sie ma zaisntalowac - potem znalazlem nawet cos co imitowalo folder program files oraz moje dokumenty - jednak nie potrafilem zmusic czegokolwiek aby sie tam zainstalowalo po kilku bitwach - m.in z myszka wywalilem to to razem z obrazami - znajomy poradzil zebym zaczal od mandreka - bo jest pl i dosc latwy - i to jest dystrybucja ktora raczej poleca sie dla poczatkujacych poza tym ten lycoris nie mial zbyt nowego jadra i teog calego srodowiska graficznego KDE czy cos ![]() za wszelkie glupie bledy przepraszam - nie smiac sie - jestem swiezo upieczonym - juz niestety eks - posiadaczem linuxa ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Też mnie podkusiło do zainstalowania tego, jak niektórzy pamiętają mam nieszczęsny raid fastrack'a więc mój komp odpadł. Wygrzebałem ze strychu celka 300 z 256 ramu, ale niestety instalator się wkrzaczał instalator, jak będę miał troche wolnego czasu to z nim powalcze.
Obrazy można znaleś na http://www.linuxiso.org Jak ktoś chce to mam zassane i mogę wysłać na płytach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Czy ten LINUX współpracuje z kartami RADEON 9000 ?
Wie ktosik cosik na ten temat ? ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
Więc trzeba będzie sprawdzić to na "własnej skórze". ![]() Heh i znów muszę tworzyć partycję specjalnie dla linusia. Zobaczymy, czy warto. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
![]() |
No dobra moze to zabrzmi trywialnie, ale mam pytania. Ktora wersje zasysacie?? build_46 (stable), czy nowsza build_66 (unstable)??
I pytanie numer dwa - szczyt dziwnych pytan, czy zasysac trzeba wszystkie te trzy plytki tzn 1.Lycoris - Install Binaries, 2.Lycoris - Source, 3.Lycoris - Development Tools, czy wystarczy tylko jedna ktoras z ww?? I moze jeszcze jedno... skoro juz dziwne pytania zadaje... czy ta wersja bedzie po polsq?? To do osob ktore jush posiadaja zainstalowana te dystrybucje ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#12 | |||
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Forumator
![]() |
Wielkie dzieki za informacje bas!! Jesli ktos ma jeszcze wiesci odnosnie polskosci tej dystrybucji to prosze o inf'y.
![]() |
#14 |
Gość
|
...było to tak:
Wrzuciłem płytkę instalacyjną z w/w linusiem, zrestartowałem kompa, odpalił się instalator linuksa z płytki. Wszystko przebiegało zgodnie z planem, aż do momentu: Starting LIZARD.....Wait (minęło kilkanaście sekund, w tym czasie obraz mignął dwa razy ![]() Starting LIZARD.....Fail Oops! Desktop/LX instalation failed! Please refer to the printed documentation. No więc kliknąłem "any key" i na ekranie pojawił się znajomy tryb ala dos'owski. Wyczytałem, że prawdopodobnie jeden z podzespołów w moim kompie jest "not supported (yet)". Dalej napisane było, żebym wykonał kilka operacji: włożył dyskietkę sformatowaną i wpisał "hwinfo". Uzyskam w ten sposób plik o nazwie "hwinfo0.txt", z którego będę mógł się dowiedzieć, jakie to komponenty mojego kompa są na dzień dzisiejszy "not supported". Kolejnym krokiem był restart kompa i odpalenie tego pliku na dyskietce. I..... nie mam pojęcia o co tam w tym pliku biega, z czym to "zjeść". Dlatego też zamieszczam ten plik (załącznik) i mam nadzieję, że ktoś z Was będzie w stanie wyjaśnic mi, o co w nim chodzi. Czekam na Wasze komentarze. |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Pozdro
![]() |
![]() |
|
|