![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
Jak kontynuować pliki z BitTorrenta po przejściu na Azureusa?
Witam!
Mam takie pytanko, czy jest możliwość "zimportowania" plików dotychczas ściąganych w BitTorrent do nowo zainstalowanego Azureusa? Z tego co już zauważyłem całkiem inaczej zarządzają plikami na dysku. Chciałem przejść na Azureusa bo BT co chwilę się wieszał a najgorszy w tym był re-hash wszystkich plików, który trwał dobre 5 minut blokując całkowicie kompa. I tak co pół godziny ![]() W zasadzie ze wszystkich kilkunastu plików które ściągam wszystkie są zaczęte min. 30%, 4 są powyżej 90%, a są to pliki duże. Dlatego zależałoby mi na przeniesieniu tego co zaczał BT do Azureusa żeby ten mógł je kontynuować, bardzo zależy mi żeby ich nie zaczynać ściągać od nowa (wolne łącze). Czy jest możliwość żeby Azureus sam sobie ściągnął poprzez LAN (skopiował do swoich plików) z uruchomionego starego BitTorrenta ściągnięte już części? Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
W BitLordzie jest folder Torrents i tam obok aktualnie ściąganego torenta jest plik xml.Gdy padł mi BitLord ściągane pliki nie były widziane przez nowo zinstalowany BL.Dopiero jak dołożyłem plik xml ze starego BL ściaganie ruszyło.Nie wiem jak wygląda Azureus ale możesz pokombinować tak jak ja ,chociaż wątpię żeby ruszyło bo to przeciez inne programy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
teoretycznie odpalenie pliku torrent nowym programem powinno sie wiazac z dalszym sciaganiem pliku przez ten program, ale widze ze roznie z tym bywa. bynajmniej u mnie to dziala. ja polecam bitspirit, imao lepszy niz azureus
![]()
![]() |
#4 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przede wszystkim sprawdź jakie rozszerzenia nadają nieukończonym plikom oba klienty, zmień je tak, by pasowały nowemu klientowi, po czym ściągnij torrent i pokaż klientowi katalog, w ktorym masz już te nieskończone pliki.
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
Rozszerzenia mają jednakowe - po prostu widać wynikowe nazwy plików. Niestety BitTorrent tworzy plik przyrostowo, co dociągnie to dokleja na końcu i plik zwiększa się z czasem. Natomiast Azureus działa podobnie jak eMule, przy rozpoczynaniu ściągania nowego pliku zakłada go w całości zajmując miejsce na dysku. Niestety po podstawieniu ściągniętego fragmentu z BitTorrenta Azureus zastępuje go swoim, nowym plikiem. Trzeba by ingerować w pliki "postępu ściągania" Azureusa, a to jest przecież nierealne bo nie wiem gdzie powinny się znaleźć np 100MB losowych części w pustym pliku 1,6GB
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam to również w azorku idzie włączyć przyrostowe tworzenie plików, ale nie jestem pewien ponieważ od dawna używam BC - polecam!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|