Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.07.2003, 22:10   #1
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jaka mycha ?

Witam !

Mam problem ponieważ jaiś czas temu, zepsuła mi sie mycha SAMSUNG za 16zł

No i teraz mam problem

Mysz najlepiej żeby była czarna, optyczna, przewodowa.

Kształtu najlepiej takiego jak ten LOGITECH ale niestety o nim niema zbyt dobrych opini, a byłby wyborem idealnym

No wiec znalazłem takiego TRACERA ale jakoś ta firma mnie odstrasza... Jest jeszcze taki A4-TECH i tu znowu ..ta nazwa Microsoft odpada ze względu na cene...może jakiś MEDIATECH ?? co byście zaproponowali ?

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.07.2003, 22:15   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dowolny MX logitecha jest wart swojej ceny...
Stary 13.07.2003, 22:17   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
heja!

Pierwsze to sayan rozejrzyj sie w archiwum, sam zakladalem podobny temat

Ja w koncu kupilem Logitecha OEM najzwyklejsza z kuleczka za 43 zl i jestes zadowolony.

Ten Logitech ktory tam zapodales w linku tez mi sie zdaje ze nie bedzie zly.
A4tech tez polecam. O innych markach raczej bym zapomnial.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2003, 10:44   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja A4-Tech zdecydowanie bym nie krytykowal. Mam myszke tej firmy od juz chyba 3 lat (albo nawet wiecej) i jest to najlepsza myszka, jaka poslugiwalem sie w zyciu. A dalem za nia wtedy 55 zlotych, czyli bardzo niewiele. Ma dwa pokretla, trzy przyciski i dziala naprawde swietnie

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2003, 12:53   #5
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Myszkę trzeba koniecznie "pomacać".

Sprawdź, jak leży w dłoni, czy nie jest za mała czy za duża, i czy nie wymusza jakiejś wyjątkowo dziwnej pozycji dłoni przy pracy. Jeśli dużo pracujesz myszą, szybko to odczujesz.

Bardzo ważne jest też, by była właściwie dobrana siła nacisku na klawisz. Są myszy, w których klawisze trzeba naciskać nieco zbyt silnie jak na mój gust, ale są też takie, w których wymagana siła nacisku jest tak niewielka, że klawisz naciska się pod samym ciężarem położonego na nim palca. Wtedy, jak dużo pracujesz myszą, musisz przez cały czas napinać mięśnie żeby utrzymywać palec wskazujący NAD klawiszem - i po pewnym czasie zaczyna boleć dłoń i przedramię. Wydaje się, że to drobiazg, ale to potrafi męczyć i denenrwować. Poza tym, niektóre myszy (zwłaszcza te "twarde") zbyt głośno klikają.

Mysz za 10 zł. to przeważnie połączenie marnej jakości i kiepskiej ergonomii. Niestety, wyższa jakość i lepsza ergonomia kosztują - choć wcale nie wszystkie drogie myszy są dobre! Jeśli uda Ci się trafić na wygodną a tanią mysz, to nawet jeśli za jakiś czzs się zepsuje, kupisz nową - i to chyba lepsze rozwiązanie, niż kupienie myszy drogiej i trwałej, ale niewygodnej.

Ja sam niedawno kupiłem "myszoball" optyczny Trust'a - ale identyczne można kupić pod marką Tracer. Są też tańsze modele z kulką pod spodem zamiast układu optycznego. Na górze, zamiast jednokierunkowej rolki, mysz ma kulkę jak trackball. W normalnym trybie pracy kulka ta służy do przewijania ekranu w pionie, poziomie i po skosie, ale naciskając kombinację klawiszy przełącza się ją na pracę jako trackball - jeśli ktoś lubi. W pracy jest dość wygodna (mogłaby być odrobinkę większa) - a jak z twałością trudno powiedzieć, bo mam ją od miesiąca. Aha, jeszcze jeden szczegół - mysz ma trochę zbyt sztywny przewód i czasami sama przesuwa się po podkładce, jeśli przewód zostanie zbyt nprężony. W pierwszej chwili bardzo mnie to denerwowało.

Przedtem przez parę lat używałem touchpada wbudowanego w klawiaturę, przedtem myszki OEM Logitecha, wcześniej trackball'a Primaxa, jeszcze wcześniej - trackball'a Genius (do bani!), przedtem myszy A4 - była bardzo trwała i ostatecznie wykończył ją dopiero kolega po paru latach. Urządzenia te zmieniałem nie ze względu na awarie, tylko po prostu dlatego, że mi się znudziły... i chciałem spróbować czegoś innego, wygodniejszego. Wyjątkiem była moja pierwsza mysz no-name, która poza tym, że była niewygodna, szybko się zepsuła.

@ andrzej9:
Myszy A4 są bardzo różne - te najtańsze nie budzą zaufania - droższe są fajne.

Ostatnio zmieniany przez puch : 14.07.2003 o godz. 13:16
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2003, 12:55   #6
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobre są: A4Tech - tylko kulkowe, Logitech - tylko optyczne, Samsung - widziałem tylko optyczną i była dobra, Spin (OEM A4Tech'a) - tylko kulkowe
Osobiście używam Logitech DualOptical (każdy sensor 800dpi) i musze powiedzieć że jest niezastąpiona, szczególnie w rozdzielczości ekranu 1600*1200

Od Mediatechów i Tracerów z daleka!
Stary 14.07.2003, 14:06   #7
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
puch napisa***322;(a)
Myszkę trzeba koniecznie "pomacać".

Sprawdź, jak leży w dłoni, czy nie jest za mała czy za duża, i czy nie wymusza jakiejś wyjątkowo dziwnej pozycji dłoni przy pracy. Jeśli dużo pracujesz myszą, szybko to odczujesz.

Bardzo ważne jest też, by była właściwie dobrana siła nacisku na klawisz. Są myszy, w których klawisze trzeba naciskać nieco zbyt silnie jak na mój gust, ale są też takie, w których wymagana siła nacisku jest tak niewielka, że klawisz naciska się pod samym ciężarem położonego na nim palca. Wtedy, jak dużo pracujesz myszą, musisz przez cały czas napinać mięśnie żeby utrzymywać palec wskazujący NAD klawiszem - i po pewnym czasie zaczyna boleć dłoń i przedramię. Wydaje się, że to drobiazg, ale to potrafi męczyć i denenrwować. Poza tym, niektóre myszy (zwłaszcza te "twarde") zbyt głośno klikają.

Mysz za 10 zł. to przeważnie połączenie marnej jakości i kiepskiej ergonomii. Niestety, wyższa jakość i lepsza ergonomia kosztują - choć wcale nie wszystkie drogie myszy są dobre! Jeśli uda Ci się trafić na wygodną a tanią mysz, to nawet jeśli za jakiś czzs się zepsuje, kupisz nową - i to chyba lepsze rozwiązanie, niż kupienie myszy drogiej i trwałej, ale niewygodnej.

Ja sam niedawno kupiłem "myszoball" optyczny Trust'a - ale identyczne można kupić pod marką Tracer. Są też tańsze modele z kulką pod spodem zamiast układu optycznego. Na górze, zamiast jednokierunkowej rolki, mysz ma kulkę jak trackball. W normalnym trybie pracy kulka ta służy do przewijania ekranu w pionie, poziomie i po skosie, ale naciskając kombinację klawiszy przełącza się ją na pracę jako trackball - jeśli ktoś lubi. W pracy jest dość wygodna (mogłaby być odrobinkę większa) - a jak z twałością trudno powiedzieć, bo mam ją od miesiąca. Aha, jeszcze jeden szczegół - mysz ma trochę zbyt sztywny przewód i czasami sama przesuwa się po podkładce, jeśli przewód zostanie zbyt nprężony. W pierwszej chwili bardzo mnie to denerwowało.

Przedtem przez parę lat używałem touchpada wbudowanego w klawiaturę, przedtem myszki OEM Logitecha, wcześniej trackball'a Primaxa, jeszcze wcześniej - trackball'a Genius (do bani!), przedtem myszy A4 - była bardzo trwała i ostatecznie wykończył ją dopiero kolega po paru latach. Urządzenia te zmieniałem nie ze względu na awarie, tylko po prostu dlatego, że mi się znudziły... i chciałem spróbować czegoś innego, wygodniejszego. Wyjątkiem była moja pierwsza mysz no-name, która poza tym, że była niewygodna, szybko się zepsuła.

@ andrzej9:
Myszy A4 są bardzo różne - te najtańsze nie budzą zaufania - droższe są fajne.

no własnie chodzi o to że dlamnie myszka powinna być mała, i z takim dużym brzuchem, ten Logitech wydaje sie idealny nie widziałem go na żywo.
ale dwa lata pracowałem na LOGITECH PILOT PLUS .. i kształt jest chyba identyczny

chyba jednak kupie tego Logitecha jest po 60zł na allegro
pzdr

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2003, 21:06   #8
Urelu
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2003
Urelu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam zestaw Logitecha Cordless Desktop Navigator i GORĄCO polecam. Mysz idealna optyczna, dokładna, wygodna a klawiaturka jeszcze lepiej...
Urelu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2003, 21:53   #9
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam myszkę a4 tech 4 rok wymieniam na logitecha ...laser ty zarazo już jestem snobem jak ty

Twoje uprawnienia: