![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
ostrzezenie dla allegrowiczow
wiec od niejakiego pana CDRBENY czy cos takiego kupilem lite on dvd ltp 163 (mal by 12x a jest niedzialajace 16x), dostalem paczke , odeslalem bo nie czytal prawie niczego nie wspominajac juz o dvd, teraz wreszcie po trzech tygodniach wielokrotnych telefonow otrzymalem paczke i rzeczywiscie postep jest o czasami to mu sie nawet dvd uda wczytac-jednowarstwowe bo boje sie nawet wrzucic plytke dwuwarstwowa, ale do rzeczy otorz po rozkreceniu napedu okazalo sie ze jak nie czyta to poprostu plyta sie nie kreci-silniczek sie nie rozpedza wiec nic dziwnego ze nie czyta wiec jak zrobic zeby silniczek startowal zawsze a nie tylko czasami?
zna sie ktos na tym? pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
sprawdz czy kabel laczacy silniczek z plytka elektroniki jest ok
jak masz wprawe w obchodzeniu sie z lutownica (albo znajomego elektronika) to radzilbym tez sprawdzic czy nie ma jakis zimnych lutow |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Heh... Lucas, byłeś pierwszy...
![]() Jeśli nie znasz się na elektronice choć trochę, to raczej nic nie wskórasz. Zresztą, nawet gdybyś się znał, to nie każdą usterkę byłbyś w stanie naprawić. ![]() Niestety w naszym pięknym kraju uczciwość jest pojmowana wieloznacznie, czego rezultatem są niektóre aukcje na allegro. ![]() ![]() Na Twoim miejscu spróbowałbym skontaktować się z serwisem, być może oni będą w stanie wskrzesić urządzenie.
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Nol : 05.07.2003 o godz. 23:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
To na 100% nie wina silniczka. Wina jest lasera bo to on najpierw sprawdza czy jest płyta w napędzie a dopiero później zaczyna nią kręcić. Łatwo to zobaczyć bo przy kazdym zamknięciu tacki byłoby słychac jak przez chwile rozpedza się silnik a tak nie jest. Jednym słowem "wyśmigany" napęd...
![]() |
#5 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Oswiadczam ze nie mam absolutnie nic z tym wspólnego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Ziele ma racje .. to moze byc wina zabrudzonego/rozkalibrowanego lasera. Oj Laser, Laser ..
![]()
![]() |
#8 |
Gość
|
tak bywa panowie ale coz czasami ktos nas nabija w butelke
gosc teraz cos takiego mi napisal: "Witam.hory pacięcie !!! Możesz wystawiać ten napęd nazbierasz 15 negatywów w ciągu miesiąca i cie wypiepszą z allegro wesołych świat . a jak pujdziesz na policie to itak nic nie zrobią za mała szkodliwośc społeczna ajak ty mnie w****isz to pojade do ciebie i ci na***ie jak bedziesz normalnie pisał domnie to moze ale tylko może dojdziemy do porozumienia zdrowy pacięt BENY.. " |
![]() |
![]() |
#9 |
Internet Addict na odwyku
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
lol...no comment
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja moze jednak troche comment
![]() Faktycznie brak slow czytajac cos takiego. Sam nie wiem, co zrobilbym na Twoim miejscu. Z jednej strony raczej bym dupkowi nie darowal i postaral sie, jak mozna ubrzydzic mu zycie (powiadomienie allegro, nawet prokuratury - w koncu dowody wszystkie masz, a czlowieka mozna chyba na podstawie maila - ip - znalezc w realu), a z drugiej jesli cala ta przyjemnosc nie kosztowala Cie wiecej niz 100 zlotych, a chyba nie, to moze zapomnialbym o tym w cholere i nie przejmowal sie. Fakt, szkoda stowy, ale za sto zlotych szkoda sobie nerwy tracic na jakiegos prymitywa. Mozesz tez oczywiscie probowac sie jeszcze z nim dogadac, ale ja osobiscie bym tego nie robil (dla mnie byloby to znizenie sie do poziomu tego "czegos"), poza tym watpie, czy to rzeczywiscie mogloby jeszcze cokolwiek dac... Raczej ten dupek chce miec jeszcze troche zabawy... Moja rada - zapomnij o sprawie, ale postaraj sie jak tylko sie da obrzydzic zycie tej osobie, powodzenia ![]()
![]() |
#11 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja tam przemocy nie lubie
![]() Natomiast raczej jego grozbami bym sie nie przejmowal... nawet sie zaczalem zastanawiac, czy to nie jakis niedowartosciowany 12-13 latek pisal... No ale nie wiem, odpisywac mu w podobnym tonie, jak on napisal do netkafejas-a to raczej bez sensu. Niewiele sie tym osiagnie, moza poza rozladowaniem sie ![]()
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
wszedzie sie hamy zdarzaja i na to nic nie poradzimy to sa wlasnie uroki zakupow w ciemno kiedy nie mozemy towaru dotknac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
przyjęcie sprawy przez policję spowoduje przesłuchanie tego człowieka. w większości przypadków to wystarczy... oczywiście, że policja nie będzie chciała tego przyjąć, bo oni nie lubią takich spraw, szczególnie gdy groźba jest przesłana mailem (np. są tutaj problemy z autentycznością). Polecałbym pójść na komisariat i ostentacyjnie, ze smutkiem w głosie, pełen współczucia dla bezradnosci policji, upierdliwie powtarzać fragment " jak pujdziesz na policie to itak nic nie zrobią". Na powaznie, to może zadziałać ... Ambicja... Aha - odmowa wszczęcia dochodzenia w sprawie groźby czy obrażenia, nie może być uzasadniona znikomą szkodliwością społeczną. Tak mi się przynajmniej wydaje, prawnikiem nie jestem. @netkefajes - działaj w tej sprawie, nie odpuszczaj, jak już pisałem w dziale kupię/sprzedam/zamienię, dbanie o powstający rynek aukcji sieciowych jest naszym wspólnym interesem. Internet przestaje być elitarny i coraz więcej *** będzie wpychało tutaj swoje paluszki. Nie pozwólmy na to, aby to oni ustanawiali reguły. Chcemy mieć w sieci taką kulturę, jak na typowej polskiej ulicy? Ostatnio zmieniany przez pali : 16.07.2003 o godz. 02:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
niestety jezeli na 100 osob znajdzie sie dwoch cymbalow to ich nikt nie wyeliminuje a w dodatku ich bedzie coraz wiecej bo internet staje sie coraz latwiej dostepny
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|