Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Makabra :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/makabra-34953/)

nimal 19.05.2004 16:18

Jasut - w pelni sie z Toba zgadzam, widzialem ten film zanim zobaczylem ten temat i ja bym tego nie zamiescil, nawet nie rozsylalem teog ludziom, tylko pokazalem go tym, ktorzy chcieli, ostrzegajac ich wczesniej, z mojego kompa (w pracy)
film i tak jest publicznie dostepny, wiec nie ma co kogo oskarzac
imho dobrze ze juz linka nie ma tu, jak ktos bedzie chcial to i tak znajdzie

Y@nkee_PL 19.05.2004 18:16

ja film widzialem kilka dni temu, drastyczne to prawda, to nawet nie byla jakas egzekucja, to bylo zarzniecie jak zwykla swinie (jak juz wspomniano)
a teraz juz raczej wiem dlaczego jest ta cala wojna, sraty taty z ta bronia masowej zaglady, to jest wojna z terrorem

michal_zb 19.05.2004 19:01

nie zapominajcie o tym co przedstawił mr_spock - torturowanie irackich więżniów... Amerykanie na swoje szczęście tylko zrobili zdjęcia a nie nakręcili tego na kamere...
pomyślcie jak byście się czuli gdybyście na tych zdjęciach zobaczyli torturowanego kogoś bliskiego
nie chodzi o to że bronię Arabów, ale przecież są ludzie dobrzy i źli: nie każdy z ciemną karnacją itp jest terrorystą, nie każdy amerykański żółnierz w Iraku jest aniołem...

Edwardo 19.05.2004 20:23

Filmu nie ogladalem i nie mam zamiaru, wysatrczy ze screena widzialem z niego...

a teraz poczytajscie niektorzy z was swoje wypowiedzi i pomyslcie chwile.
piszecie ze ci co mordowali to zwierzetami sie stali i wszytkich byscie wystrzelali albo w kosmos wyslali....
no PRZEPRASZAM BARDZO! ale smierc jest smiercia!
kurde ludzie!
piszac takie cos, sami zachowujecie sie jak ci z filmu.
czy nozem czy karabine zabijasz czlowieka...
pomyslcie co poniekotrzy zanim cos napiszecie...

pykson 19.05.2004 20:27

prosze o kontakt na priva tych, co maja linka do tego filmu.
z gory oswiadczam, ze jestem pelnoletni (dosyc dlugi czas juz nawet) i w pelni swiadomy swego wyboru.
opinie, ktore tu zamieszczacie powoduja, ze jednak czesc bedzie chciala to obejrzec.

@Loczek
fak, jastut ma racje, imo to nie jest dobry pomysl dawac tego linka tak offen, moderator MUSIAL zareagowac, po to jest.

@Czero
Zgadzam sie z Toba absolutnie we wszystkim co napisales, ale film jednak chcialbym obejerzec.

i tak na koniec krotka refleksja: nie sadze zeby dzisiaj swiet byl gorszy niz 10, 100 czy 500 lat temu. po prostu globalizacja (internet) powoduja, ze wiemy duzo wiecej i widzimy duzo wiecej, jestesmy lepiej doinformowani, ale czasem i lepiej zdezinformowani...

ciekawe co robia wspaniali amerykanscy chlopcy w iraku, watpie zeby byli az tak brutalni, ale nie mozemy twierdzic, ze arabowie to jakas gorsza rasa "tylko" dlatego, ze czesc z nich jest skrajnie POPIER***OLONA.

smutne to wszystko

narka

KarolluZ 19.05.2004 20:45

Na ten topic natknąłem się dzisiaj podczas standardowego przeglądania "Co nowego". Niestety linka już nie było... Jednak jak ktoś chce to filmik i tak znajdzie. Ja osobiście nienawidzę przemocy i uciekam od niej z daleka jak tylko mogę. Najchętniej mieszkałbym sobie na łące w domku bez radia, telewizji, nowinek technicznych, gazet i po prostu czas spędzałbym na czytaniu książek i wypasie owiec. To co się dzieje na świecie to po prostu żenada. I jak najchętniej trzymałbym się od tego z daleka. Jednak wracając do filmiku to obejrzałem go i po prostu jest okropny [o ile to nie za mało powiedziane]. I prawdę mówiąc zastanawiam się czy jak wyjdzie Pasja w wersji dvdrip to czy ją oglądać !? Co prawda jestem bardzo wrażliwy i nawet po obejrzeniu "Phone Booth" czy "Requiem for a dream" chodziłem przez kilka dni roztrzęsiony. Ale takie bestialstwo w kilka sekund ? Powinni zabronić oglądania czegoś takiego osobom wrażliwym i o słabych nerwach, a w dodatku osobom młodym, chociaż w dzisiejszych czasach, gdy gierki coraz bardziej oddają efekt zbliżony realizmowi ciekawe czy coś takiego ich zaskoczy ?

.::piotrek::. 19.05.2004 21:43

Ja tez nie ogladalem i chyba nie obejrze bo nie mam ochoty na ogladanie sadystow. ;(

pykson 20.05.2004 13:22

Zobaczylem ten film. Nie bede komentowal arabow, ale dziwie sie ze tak wspanialy wywiad amerykansko-izraleski nie wytepil jeszcze przywodcow tych dzikusow (tych co namawiaja do swietej wojny).

@KarolluZ, tez bym sie przeniosl na ta laczke.

Dobrze, ze jakosc nie byla dobra, bo moze kiedys zapomne.
nie chce mi sie jesc obiadu, wylaczylem winampa

KarolluZ 20.05.2004 13:38

ja tylko dodam, że wieczorem nie mogłem zasnąć... a humorek to miałem zwalony... dzisiaj na szczeście już jest troszke lepiej... ale tego co widziałem to nie życzę nawet swojemu wrogowi...

@Pykson... nic tylko oszczędzać i przenosić się na łączkę.... łączka rulez

andrzejj9 20.05.2004 23:28

Cytat:

Napisany przez czero
Swiat jest coraz bardziej chory....

Swiete slowa...

michal_zb 21.05.2004 22:51

TO jest makabra...

bez komentarza... :(

mallow 23.05.2004 12:38

Ja tez to kiedys widzialem, dostalem linka i bylo napisane ze arabowie zabijaja amerykanina, a ze wczesiej slyszalem o ym filmiku postanowilem go obejrzec. Obejrzalem i ... takjak to obejrzalem 30 min siedzialen na krzesle w takiej pozcycji w jakiej ogladalem. Nie wiedzialem co myslec, mialem pustke w glowie, taka jakiej jeszcze nigdy nie mialem. Spytalem sie kolegi czy to widzial powiedzial ze nie i ze chciaby zobaczyc, odradzalem mu ale dalem linka. Tej nocy mialem sie uczyc na historie na race klasowa, niestety poobejrzeniu tego nie za bardzo mi to wychodzilo

CIAPEK 23.05.2004 14:12

heh każdy mówi, że nie poleca tego filmu, a sami jakoś widzieli :) to jest najlepsze :D

MaciejT 23.05.2004 14:19

a ja chce zobaczyc, poprosze linka na priv

MacGyver 23.05.2004 14:21

No ja niestety/stety nie oglądałem tego filmiku (może i dobrze) bo juz Ciapuś "zagwiazdkował" linka ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:18.