![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() A tak na serio - na pewno będzie różnica - jak już pisałem - mój Wuja wymienił taki zestaw jak mój obecnie na Celerona 900 - i widać tą różnicę ![]() Tylko trochę się obawiam ewentualnych problemów z Via KT133 - ponoć są problematyczne te chipsety. Pozdrawiam, dobrej nocy życzę, idę spać, bo za chwilę zasnę przed monitorem ![]() ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam !
![]() jeśli cena nie przekroczy 100 złotych za płytę i procesor, a nie masz widoków na większą kasę, to nie ma się nad czym zastanawiać tylko brać ![]() na nową (ze sklepu) konfigurację trzeba liczyć co najmniej 500 PLN za tyle właśnie kupi się taki przykładowy ***8222;ekonomiczny***8221; zestaw : płyta (ABit NF7) + procesor (Sempron 2300+) + pamięć (DDR 256 MB 400 MHz) - dodałem pamięć, gdyż naturalnie nie ma możliwości wykorzystać starych SDR-ów gdybyś poszukał dobrze na allegro to koszty obniżą się pewnie do 400-450 zł taki zestaw jest nieporównywalnie lepszy, ale i około 5 razy droższy ![]() decyzja należy do Ciebie pozdrawiam
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Racja - jak cena nie przekroczy tych okolic 100 zł to raczej się zdecyduję. W sumie pomyślałem sobie też nad zakupem tego nowego zestawu dlatego, że teraz mój mam nadzieję, że sprzedam jeszcze za parę groszy, a jak poczekam jeszcze z pół roku - rok, to już naprawdę będzie trudno to sprzedać. Co do nowych zestawów - w sklepie to ja bym nawet wziął takie minimum - jak liczyłem to z płytą AsRock + Sempron 2200+ i pamięć (DDR 256 MB 333 MHz) wychodziło coś około 440 zł Ale niestety tyle nie mam aktualnie ![]() Aczkolwiek - jak bym miał te z 500 zł, to raczej chyba wolałbym zainwestować w jakiś używany zestawik typu ~1300 - 1500 MHz, a za resztę kupić 512 RAM i może jeszcze na dysk by zostało. Ale to na dzień dzisiejszy tylko teroretyczne rozważania. Miałbym jeszcze jedno pytanie - teoretyczne - czy wymiana płyty i procesora pociągnęła by za sobą konieczność reinstalacji Win98 ?? Wiem, ze raczej trzeba by przeinstalować Neostradę (jeśli by się udało) - a co do reszty - teoretycznie czytałem że nie, ale u Wuja jak wymienił procka i płytę to skończyło się reinstalacją ![]() Pozdrawiam wszystkich ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|