Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.10.2004, 22:37   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cool Glosniki 2.1 do 170 zeta ;)

Czesc, zamierzam sobie kupic zestaw glosnikow 2.1 tak do 170 zl. Mam na oku model Creative***174; Inspire***8482; P380. Czy ktos ma taki? Jezeli tak to jaka jest jakosc dzwieku jak bas. Czy glosniki nie "pierdza" jak sie podciagnie glosnosc powyzej polowy. Ogolnie to bede na nich sluchal muzyki + czasami jakies filmy obejrze. No i w cus pogram ale rzadko. I czy ten zestaw bedzie sie nadawal to tego.
Tylko nie radzcie mi ze gdybym dolozyl 100zl to bym mial 5.1. Bo nie mam karty ktora ma wyjscia 5.1.

Pozdro

@Y@nkee-PL juz. Troche mi oczka zasypiaja i to dlatego. Wiecej takich bykow nie popelnie (chyba).

Ostatnio zmieniany przez andy : 24.10.2004 o godz. 22:47
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.10.2004, 22:40   #2
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
weź popraw pierwsze zdanie

-edit-
no już o wiele lepiej

właśnie wskoczyłem na stronkę komputronika, no i kilka osób narzeka właśnie na te harczenie przy zwiększonej głośności
Cytat:
Glosniki bardzo bardzo slabe, pierdza juz na 1/3 glosnosci, nadaja sie tylko do bardzo malych pomieszczen, chodz dzwiek przy niskiej glosnosci jest bardzo czysty i wierny ale po podkreceniu glosnosci - tragedia satelitki pierda i przerywaja a basy zanikaja, osobiscie polecam kupic inne glosniki
Cytat:
Te glosniki sa fatalne, dzwiek jest okropny. Bas bardzo przebarwiony, zaglusza i tak slabiutkie glosniczki wysokotonowe, ktore do tego zaczynaja charczec gdy sie podglosni. Slowem tandeta. Bardzo sie zawiodlem. Tak bardzo ze nie kupie juz nic od Creative
Cytat:
Na darmo kasy w to włożyłem. Zrobiłem troche głośniej (około 20% głośności)i zaczęły mi pierdzieć i trzaskać Kartę muzyczną (Audigy II) mam dobrą A przy 50% to słyszać trzaski a nie muzykę (głośne pierdzenie trzaskanie tylko uszy pękają
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8344

ps. ja tam mam Polish production... Manta MM-750 Mamut Bass i nie narzekam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Glosniki 2.1 do 170 zeta ;)-mm750.jpg  

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych

Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 24.10.2004 o godz. 23:23
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2004, 22:54   #3
maks20
Bywalec

Data rejestracji: 18.10.2004
maks20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Posiadam Creative Inspire***8482; P380.Uważam że są to najlepsze głośniki 2.1 w tym przedziale cenowym.Dźwięk zależy nie tylko od głośników ale również od jakości odtwarzanych utworów,karty muzycznej itp.Jak na tą klasę to jest ok.Jestem z nich zadowolony.
maks20 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2004, 23:16   #4
javor
jav-or-not

Data rejestracji: 30.12.2003
javor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam starszy jeszcze zestawik 2.1 Yamady i satelitki też u mnie bidne są... przy wiekszym wzmocnieniu plastikowa obudowa satelitek wpada w rezonans :/ ale subwoofer jest spox. Myślę, że to jest właśnie ból wszystkich zestawów głośnikowych do komputera - malutkie satelitki - przy większym podkręceniu zaczynają rzęzić
Stary 24.10.2004, 23:20   #5
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Media-tech'i fajnie grają. Bardzo dobry bass i czysty dźwięk i nienaganne wykonanie przy niskiej cenie.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2004, 23:56   #6
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
hmm, jak patrzylem na glosniki innych firm w podobnej cenie to tez maja komentarze ujemne. Teraz to mam dylemat. Ale chyba wybiore jednak P380 bo jest najlepszym wyborem w tej klasie cenowej. Chyba ze ktos mi odradzi
Stary 25.10.2004, 11:53   #7
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
hmm, jak patrzylem na glosniki innych firm w podobnej cenie to tez maja komentarze ujemne. Teraz to mam dylemat. Ale chyba wybiore jednak P380 bo jest najlepszym wyborem w tej klasie cenowej. Chyba ze ktos mi odradzi
Mam ten zestaw i jest ok, owszem satelitki moglyby byc lepsze, piekny za to bas... wiadomo ze nie ma co wymagac hi-fi -endu, to sa zwykle glosniki do komputera... zazwyczaj nie sluchasz pelna moca, wiec te komenatrze w komputroniku mozesz sobie darowac

Y@nkee_PL
zawsze mnie interesowal ten zestaw Manty, bo tani i ma w pilocie wyjcie sluchawkowe, az go posluchalem pewnego razu, nie zachwycil mnie raczej... ale to juz kwestia gusta i finasowa

ciapek
Jaki masz model Media-tech'a?
Stary 25.10.2004, 12:21   #8
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
(...)
ciapek
Jaki masz model Media-tech'a?
ja nie mam - znajomi mają

MediaTech MT333 Partitia 2.1

Stary 25.10.2004, 13:54   #9
Victorek
Nadszyszkownik

Data rejestracji: 27.09.2002
Victorek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
Mam te głośniki (zresztą też kupione w Komputroniku) i jestem z nich zadowolony. Żadnego charczenia nie stwierdziłem. Bas wg mnie w porządku, na subwooferze jest pokrętło do sterowania wzmocnieniem basu więc można sobie ustawić to w porządanym zakresie. Polecam
Victorek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2004, 13:54   #10
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A może lepiej dwie kolumny stereo - np takie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32958355
Albo jakieś tanie podłogowce. Wszystkie Mediatechy, Manty i Creative'y się chowają. Myślę, że jak dobrze poszukasz, to znajdziesz takie nawet za te 170 zł. Chociaż musiałbyś jednak dołożyć jeszcze kilkadziesiąt złotych na wzmacniacz, ale naprawdę warto.
Stary 25.10.2004, 14:00   #11
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja bym polecił zestaw Logitech'a http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8934 zamiast Creative'a

Dużo mam do czynienia z dźwiękiem i powiem, że Creative'y są przereklamowane.

Basik w Logitechach jest dużo lepszy

Najlepiej wejdzcie do np. Media-Markt i porównajcie sobie te dwa zestawy a usłyszycie różnicę

Kuzynka ma 5.1 Creative'a i przy dużej głośności harczy a basik się poprostu dusi

P.S.
A słyszał ktoś to cudo? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9379 Miodzik Wiem, że są drogie ale to tylko tak dla info podaję

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2004, 14:42   #12
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam na jednym z kompow samorobki
totalna prowizorka.sklad czesci:
-obudowa-plyta wiorowa zdecydowanie za gruba jak na te glosniki (grubosc chyba 15 mm).wielkosc obudowy-35x20x10 cm chyba.
-glosniki - po 2 sztuki w kazdej "kolumnie": blaupunkty ok 10letnie z auta(2.5') oraz jakies mniejsze z moich pierwszych glosnikow komputerowych ,tez chyba creative.
glosniki sa podlaczone rownolegle,tak by uzyskac wieksza moc
-wzmacniacz-z tych glosnikow komputerowych creative. obudowa-brak(hahaha) lezy na stole z kablami na wierzchu.
-zasilanie-rosyjski(a dokladniej ZSRR) prostownik samochodowy(ponoc)
calosc gra o niebo lepiej niz wyglada.moze kiedys dolazce zdjecie,to sie przekonacie.
koszt wykoniania -niski,radosc z wykonania-ogromna.
gra to juz u mnie 1,5 roku i od pozcatku obiecuje sobie ze poprawie obudowy i sprawie ze bedzie lepiej wygladalo. ale jak ktos madry powiedzual-prowizorki sa najtrwalsze.. i to sie chyba sprawdza.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2004, 16:05   #13
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
a ja mam na jednym z kompow samorobki
totalna prowizorka.sklad czesci:
-obudowa-plyta wiorowa zdecydowanie za gruba jak na te glosniki (grubosc chyba 15 mm).wielkosc obudowy-35x20x10 cm chyba.
-glosniki - po 2 sztuki w kazdej "kolumnie": blaupunkty ok 10letnie z auta(2.5') oraz jakies mniejsze z moich pierwszych glosnikow komputerowych ,tez chyba creative.
glosniki sa podlaczone rownolegle,tak by uzyskac wieksza moc
-wzmacniacz-z tych glosnikow komputerowych creative. obudowa-brak(hahaha) lezy na stole z kablami na wierzchu.
-zasilanie-rosyjski(a dokladniej ZSRR) prostownik samochodowy(ponoc)
calosc gra o niebo lepiej niz wyglada.moze kiedys dolazce zdjecie,to sie przekonacie.
koszt wykoniania -niski,radosc z wykonania-ogromna.
gra to juz u mnie 1,5 roku i od pozcatku obiecuje sobie ze poprawie obudowy i sprawie ze bedzie lepiej wygladalo. ale jak ktos madry powiedzual-prowizorki sa najtrwalsze.. i to sie chyba sprawdza.
No to ładnie. Gratuluje zapału przy robocie

Pomysł Zipa wydaje się naprawde mądry. Za 200 zł takie kolumienki Wyglądają ładnie i chyba dobrze grają. ZA 170 zł bym kupił sobie karte minta (40zł - 6 kanałowa) i dozbierał do 299zł i miałbym Logitech z-640.
Jeżeli już naprawde chcesz wydać tą kase na zestaw 2.1 to weż jakiegoś logiego. Choźby to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8934
Ostatnio byłem u kumpa i miał zestaw creativa http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8664 i grał na prawde ładnie na max głośności. Zero charczenia, sprawdzałem na teledysku i mp3
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2004, 17:45   #14
andy
logged out
CDRinfo VIP

no no http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8934 ten jest tez bardzo dobry, i komentarze sa pozytywne. Ale jak juz pisali ten P380 wcale nie jest taki zly. Wiec chyba jednak pozostane przy tym zestawie od Creativa. Bo nie dosc ze Logitech X-220 jest troche drozszy niz P380 to nie ma go w sklepach w lublinie. A kupic go w jakims sklepie internetowym jakos mi nie pasi :/

A o zakupie wzmacniacza + kolumny myslalem tylko to bylby wydatek z rzedu >250zl a ja narazie takiej kasy nie mam.

Pozdro
Stary 25.10.2004, 18:07   #15
CIAPEK
CDRinfo VIP

sam gdybymn nie miał wieży i miałbym pare stówek kupiłbym sobie taki zestawik głośników. Czysty dźwięk, fajny basik, ciekawy design za na prawde mala kase.
Ludzie pakują się w kredyty kupując wieże, a tu niewielkim kosztem można mieć coś co fajnie gra.

Przeglądałem sobie komputronik i mając max. 400-500 zł to wogóle można kupić wypaśny zestaw, aż chce się krzyknąć "czemu to takie tanie?"

Teraz tylko andy masz problem czy Creative, Logitech, Media-tech. Sam przyznam, że miałbym dylemat. Najlepiej ich posłuchać, ale takze tak jak ty skłaniałbym się ku Crativowi, ale nad Logitechiem też się mozna zastanowic tak jak pisał Bartek.

Wzmacniacz i kolumny do kompa to dla mnie bez sensowna zabawa tym bardziej przy małej kasie nic konkretnego nie kupisz. Wolałbym już uzbierać na zestaw Hi-Fi ponad 1000 zł.

Bierz glośniczki i zdaj relacje!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: