![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Czesc, zamierzam sobie kupic zestaw glosnikow 2.1 tak do 170 zl. Mam na oku model Creative***174; Inspire***8482; P380. Czy ktos ma taki? Jezeli tak to jaka jest jakosc dzwieku jak bas. Czy glosniki nie "pierdza" jak sie podciagnie glosnosc powyzej polowy. Ogolnie to bede na nich sluchal muzyki + czasami jakies filmy obejrze. No i w cus pogram ale rzadko. I czy ten zestaw bedzie sie nadawal to tego.
Tylko nie radzcie mi ze gdybym dolozyl 100zl to bym mial 5.1. Bo nie mam karty ktora ma wyjscia 5.1. Pozdro @Y@nkee-PL juz. Troche mi oczka zasypiaja i to dlatego. Wiecej takich bykow nie popelnie (chyba).
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 24.10.2004 o godz. 22:47 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |||
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
weź popraw pierwsze zdanie
![]() -edit- no już o wiele lepiej ![]() właśnie wskoczyłem na stronkę komputronika, no i kilka osób narzeka właśnie na te harczenie przy zwiększonej głośności ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ps. ja tam mam Polish production... Manta MM-750 Mamut Bass i nie narzekam ![]()
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 24.10.2004 o godz. 23:23 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.10.2004
![]() |
Posiadam Creative Inspire***8482; P380.Uważam że są to najlepsze głośniki 2.1 w tym przedziale cenowym.Dźwięk zależy nie tylko od głośników ale również od jakości odtwarzanych utworów,karty muzycznej itp.Jak na tą klasę to jest ok.Jestem z nich zadowolony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
jav-or-not
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Ja mam starszy jeszcze zestawik 2.1 Yamady i satelitki też u mnie bidne są... przy wiekszym wzmocnieniu plastikowa obudowa satelitek wpada w rezonans :/ ale subwoofer jest spox. Myślę, że to jest właśnie ból wszystkich zestawów głośnikowych do komputera - malutkie satelitki - przy większym podkręceniu zaczynają rzęzić
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Media-tech'i fajnie grają. Bardzo dobry bass i czysty dźwięk i nienaganne wykonanie przy niskiej cenie.
![]() |
#6 |
logged out
CDRinfo VIP
hmm, jak patrzylem na glosniki innych firm w podobnej cenie to tez maja komentarze ujemne. Teraz to mam dylemat. Ale chyba wybiore jednak P380 bo jest najlepszym wyborem w tej klasie cenowej. Chyba ze ktos mi odradzi
![]()
![]() |
#7 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Y@nkee_PL zawsze mnie interesowal ten zestaw Manty, bo tani i ma w pilocie wyjcie sluchawkowe, az go posluchalem pewnego razu, nie zachwycil mnie raczej... ale to juz kwestia gusta i finasowa ciapek Jaki masz model Media-tech'a?
![]() |
![]() |
#8 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() MediaTech MT333 Partitia 2.1
![]() |
![]() |
#9 | |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
A może lepiej dwie kolumny stereo - np takie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32958355
Albo jakieś tanie podłogowce. Wszystkie Mediatechy, Manty i Creative'y się chowają. Myślę, że jak dobrze poszukasz, to znajdziesz takie nawet za te 170 zł. Chociaż musiałbyś jednak dołożyć jeszcze kilkadziesiąt złotych na wzmacniacz, ale naprawdę warto.
![]() |
#11 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Ja bym polecił zestaw Logitech'a http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8934 zamiast Creative'a
![]() Dużo mam do czynienia z dźwiękiem i powiem, że Creative'y są przereklamowane. Basik w Logitechach jest dużo lepszy ![]() Najlepiej wejdzcie do np. Media-Markt i porównajcie sobie te dwa zestawy a usłyszycie różnicę ![]() Kuzynka ma 5.1 Creative'a i przy dużej głośności harczy a basik się poprostu dusi ![]() P.S. A słyszał ktoś to cudo? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9379 Miodzik ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a ja mam na jednym z kompow samorobki
![]() totalna prowizorka.sklad czesci: -obudowa-plyta wiorowa zdecydowanie za gruba jak na te glosniki ![]() -glosniki - po 2 sztuki w kazdej "kolumnie": blaupunkty ok 10letnie z auta(2.5') oraz jakies mniejsze z moich pierwszych glosnikow komputerowych ,tez chyba creative. glosniki sa podlaczone rownolegle,tak by uzyskac wieksza moc ![]() -wzmacniacz-z tych glosnikow komputerowych creative. obudowa-brak(hahaha) lezy na stole z kablami na wierzchu. -zasilanie-rosyjski(a dokladniej ZSRR) prostownik samochodowy(ponoc) ![]() calosc gra o niebo lepiej niz wyglada.moze kiedys dolazce zdjecie,to sie przekonacie. koszt wykoniania -niski,radosc z wykonania-ogromna. gra to juz u mnie 1,5 roku i od pozcatku obiecuje sobie ze poprawie obudowy i sprawie ze bedzie lepiej wygladalo. ale jak ktos madry powiedzual-prowizorki sa najtrwalsze.. i to sie chyba sprawdza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() Pomysł Zipa wydaje się naprawde mądry. Za 200 zł takie kolumienki ![]() Jeżeli już naprawde chcesz wydać tą kase na zestaw 2.1 to weż jakiegoś logiego. Choźby to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8934 Ostatnio byłem u kumpa i miał zestaw creativa http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8664 i grał na prawde ładnie na max głośności. Zero charczenia, sprawdzałem na teledysku i mp3 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
logged out
CDRinfo VIP
no no http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8934 ten jest tez bardzo dobry, i komentarze sa pozytywne. Ale jak juz pisali ten P380 wcale nie jest taki zly. Wiec chyba jednak pozostane przy tym zestawie od Creativa. Bo nie dosc ze Logitech X-220 jest troche drozszy niz P380 to nie ma go w sklepach w lublinie. A kupic go w jakims sklepie internetowym jakos mi nie pasi :/
A o zakupie wzmacniacza + kolumny myslalem tylko to bylby wydatek z rzedu >250zl a ja narazie takiej kasy nie mam. Pozdro
![]() |
#15 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
sam gdybymn nie miał wieży i miałbym pare stówek kupiłbym sobie taki zestawik głośników. Czysty dźwięk, fajny basik, ciekawy design za na prawde mala kase.
Ludzie pakują się w kredyty kupując wieże, a tu niewielkim kosztem można mieć coś co fajnie gra. Przeglądałem sobie komputronik i mając max. 400-500 zł to wogóle można kupić wypaśny zestaw, aż chce się krzyknąć "czemu to takie tanie?" ![]() Teraz tylko andy masz problem czy Creative, Logitech, Media-tech. Sam przyznam, że miałbym dylemat. Najlepiej ich posłuchać, ale takze tak jak ty skłaniałbym się ku Crativowi, ale nad Logitechiem też się mozna zastanowic tak jak pisał Bartek. Wzmacniacz i kolumny do kompa to dla mnie bez sensowna zabawa tym bardziej przy małej kasie nic konkretnego nie kupisz. Wolałbym już uzbierać na zestaw Hi-Fi ponad 1000 zł. Bierz glośniczki i zdaj relacje!!!!!!!!!!!!!
![]() |
|
|