Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.12.2005, 20:56   #1
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z laczeniem partycji

otóż kolega chcial abym polaczyl mu dwie partycje.... to bez wachania pomyslalem sobie o partition magic.... co prawda laczenie trwalo dlugo, a partycje byly na facie32... i podczas koncowki laczenia wystapil blad.. i teraz dwie partycje trafił szlag... to znaczy były dziwne nazwy plików i katalogów [screen poniżej]. Jedną chciałem naprawić scandiskiem, ale kompletna miazga wyszla... a drugą zostawiłem bez zmian.... i teraz nie wiem czy jakos da sie odwrócić ten proces, albo uratować dane.. probowalem acronicsem recovery, jednak on tylko odzyskuje dane z usunietych partycji, erd commander nie dał rady... a kolega tam miał sporo muzy . CZy macie jakies pomysly ?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z laczeniem partycji-xxx.png  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.12.2005, 12:52   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dlatego nie lubię PM, też miałem taką niespodziankę 2 lata temu. Szkoda, że nie zapytałeś przed łączeniem, poradziłbym ci DiskDirector Suite Acronisa. Chyba już teraz tego nie odkręcisz.
Stary 06.12.2005, 13:17   #3
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ
otóż kolega chcial abym polaczyl mu dwie partycje.... to bez wachania pomyslalem sobie o partition magic.... co prawda laczenie trwalo dlugo, a partycje byly na facie32... i podczas koncowki laczenia wystapil blad.. i teraz dwie partycje trafił szlag... to znaczy były dziwne nazwy plików i katalogów [screen poniżej]. Jedną chciałem naprawić scandiskiem, ale kompletna miazga wyszla... a drugą zostawiłem bez zmian.... i teraz nie wiem czy jakos da sie odwrócić ten proces, albo uratować dane.. probowalem acronicsem recovery, jednak on tylko odzyskuje dane z usunietych partycji, erd commander nie dał rady... a kolega tam miał sporo muzy . CZy macie jakies pomysly ?
sam sobie odpowiedziales.
za wiele radze nie mieszac.
Acronis potrafi tez robic klony partycji.
Na poczatek zrobil bym klona tej uszkodzonej -tak na wszelki wypadek.
Co dalej
Teraz powiem co ja bym zrobil i nie polecam tego wcale usunal bym ta uszkodzona by cos pod nia znajsc.
uzyl bym aktive partitin recowery i zawezyl przy odzyskiwaniu typy plikow.
max jest tam cos do 10.
dal bym zdecydowanie mniej - np tylko txt wowczas nie wyciagnie innych rozszezen do tego paka a usunieta uszkodzona partycje powinien znajsc w calosci w raz ze szystkimi polaczeniami - cale drzewo takie jakie bylo nienaruszone .
Ale jak sam wiesz kazdy przypadek jest inny i samemu ponosimy odpowiedzialnosc

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 01:27   #4
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pobawiłem sie troszke ontrackiem... i miał narzędzie do skanowania partycji... zapuściłem to na tą wykrzaczoną partycje, to stwierdził, że znalazł zagubione łańcuchy, skrzyżowane pliki... i poradził, abym zapuścił pełne skanowanie dysku. Po pełnym skanowaniu wyświetlił, że nie znalazł, żadnych błędów fizycznych, i że najlepiej użyć narzędzia do skanowania partycji. Masło maślane. W sumie pomysłów mam kilka... główny to taki, aby wywalić partycje i jakimś acronisem recovery próbować coś odzyskać. Albo przelecież partycje wykrzaczoną nortonowskim disc doctorem. To chyba jedyny program który wyszedł symantec'owi. Póki co dam koledze swój zastępczy dysk, zainstaluje mu winde, bo ten na którym są wykrzaczone partycje to ma też partycje z windą...

dzięki za jakiekolwiek sugestie... wiem, że partycji jednej nie odratuje, bo zapuściłem na niej windosowskiego checkdiska i cały katalog z muzą i katalog z filmami są teraz plikami o rozmiarze 4 i 6 kilo

Twoje uprawnienia: