![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
XP i odswiezanie /nie w grach/
witam!
zainstalowalem przed chwila xp i ustawilem sobie 85hz, nastepnie zrobilem pare tweakow windowsa co by szybciej chodzil a po restarcie odswiezanie ustawilo mi sie na 60hz i obojetnie co bym nie wybral we wlasciwisciach monitora, odswiezanie ustawia sie na 60. co robic? karta graf. to radeon 9550 jesli ma to jakies znaczenie
Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 29.12.2004 o godz. 22:50 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
może w dxdiag > zakładka więcej pomocy > zastąp i bedzie ok
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Z tego co się wiem to odświeżanie zależy również od monitora.
Pozdro
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
@gallus
nic nie dalo @47 zawsze mialem 1024 i 85hz a teraz nie moge nic ponad 60hz, nawet na 800x600
![]() |
#5 |
God Father
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
zuk4u mam ten sam problem i radeona 9550. A dokladnie to bylo tak ze na starych sterach tzn tych oryginalnych odswiezanie zmienialo sie tak jak trzeba, a po zainstalowaniu nowych moge nawet nastawic odswiezanie 200 i nic sie nie zmiania. Teraz czekam na nowe sterowniki moze cos sie zmieni zowu
A jeszcze dodam ze od czasu do czasu wlasnie widac tak jakby bylo te 60 Hz, a tak na ogol to sam jakos optymalnie dobiera, ale mimo wszystko nie wiem na ile.
![]() |
#6 |
Straszny Podstronkowy
Data rejestracji: 27.07.2002
![]() |
To pewnie wyleczy Cie PowerStrip, u mnie na Radku 9200 tez tak bylo.Pozdruffka, Sztanc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
eee dziwne - wlaczam rano kompa, monitor wlaczony, slysze ze windows sie laduje ale widze ze nie ma obrazu, wiec wcisnal jeszcze raz powera na monitorze (wygladalo jakby dopiero wedy sie wlaczyl, chociaz podczas POSTu obraz byl) i mam teraz odswiezanie normalne (85hz) dziwne... aha sterow od omegi uzywam
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
nie no swietnie - po restarcie jest tak samo - czyli 60hz, powerstrip nic nie pomaga.
moze wie ktos gdzie sa te usawienia w rejestrze? btw. uzywam sterow omega
Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 30.12.2004 o godz. 14:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
może spróbuj tego (chociaż jak myślę już próbowałeś) - odinstaluj stery, restart i tryb awaryjny - odpalasz driver cleanera, restart, install sterów omegi, restart, install sterów do monitora, restrt ;D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
![]() |
zrobilem format a pierwsze co zrobilem po formacie to zainstalowanie sterownikow - najpierw poszly omegi - znowu 60Hz, potem sterowniki prosto od ati - ktores wczesnijesze catalysty i znowu to samo
![]() ja juz nie wiem co mam robic - bede jeszcze probowal instalowac serwer 2003, jak na nim tez tak bedzie to sie chyba potne
![]() |
#11 |
Guru
![]() |
znlazlem rozwiazanie - ati cos s******ylo w sterownikach i sa problemy z niektorymi starszymi modelami monitorow.
jesli ktos jest zainteresowany to w zalaczniku jest program ktory usuwa problem
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Rozwiazanie jest bardzo proste. Wystarczy kliknąc prawym guzikiem na pulpit następnie wejść w zaawansowane a tam w ekrany i nacisnąc nazwe monitora i w nowym oknie ustawia sie odświerzanie "tak jak pulpit" i wszystko gra i buczy
![]() A dokłądniej to jest to tutaj: właściwości/ustawienia/zaawansowane/ekrany/monitor Wymuszona częstotliwość odświeżania - Tak jak pulpit
![]() |
#13 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|