![]() |
Ale ostrzegam, ***380;e na tej Mancie zbyt p***322;ynnie te gry nie chodz***261;, bo testowa***322;em ||
|
Cytat:
mgit - noo, a jaki potem wysyp gier byl na rynkach u ruskich ^_^ I np. 9 999 999 in 1 ^_^ |
W por***243;wnaniu z Pegazusem, to wida***263; r***243;***380;nic***281;..
A w Pegazusa grywa***322;em cz***281;sto :D Szczeg***243;lnie moja ulubiona seria gier CONTRA :) |
Cytat:
Contra, Mario, Tetris i takie czolgi.. to byly fajne gierki :-D. |
a strzelanie do kaczek z pistoletu pamietacie ? :D
ja jeszcze gdzies mam pegasusa z 8000 gier w pamieci :P (oczywiscie wiekszosc sie powtarza ale sa takie hiciory jak contra, dig dug itp) :D tylko niestety zasilacz nie dziala bo pies przegryzl :/ |
Contra, Super Mario, Tank, Tetris... oj wiele tego było ;)
Moi dwaj starsi bracia kupili jak to wyszło na rynek, dali chyba 800zł :wow: Działa do dziś, tylko pady nie działają :haha: |
ja moją przygodę z konsolami zakończyłem na pongu :P
|
ja nawet szko***322;***281; sobie odpu***347;ci***322;em ***380;eby gra***263; na Pegasusie, a pady to max tydzie***324; wytrzymywa***322;y :D
|
@mgit : rozczaruje Cie ;-). Nie ma czegos takiego jak "oryginalny Pegasus". Pegasus sam w sobie byl podrobka konsoli Nintendo Entertainment System wykonana przez chinczykow. Podrobka wykonana perfekcyjnie i najlepiej z dostepnych wowczas (dlatego tyle kosztowal). Moj niestety SAVE nie mial - pamietam zostawianie wlaczonej konsoli na spauzowanych grach, zeby nie stracic z trudem zdobytego levelu... I te drobne przerwy w doplywie pradu - elektrownia skrzywila mi wtedy psychike... Ech, do dzis lubie pograc w Contre, Battletoads czy Mariana na emulatorze... ale to nei to samo ;-).
|
Cytat:
|
Supermario mi się zawsze podobał :). W którym Tesco była taka przecena ?
|
Cytat:
Za 99 zł były Emperory i Emperory 2, z dwa Gamblery, Thomsony, Grundig, Bentley i Medion Clatroniki z głośnikami za 199zł I coś tam jeszcze :idea: |
Cytat:
jasne, konsola byla wylaczona :) on byl jeszcze szczeniakiem i gryzl co popadnie, padlo na konsole tez ;) jeszcze mi sie jedna gra przypomniala, ktora mi sie wydawala ze ma suuper grafike itp The Hunt For The Red October - moja pierwsza gra na katridzu :D a i jeszcze pytanie, jakie sa emulatory pegasusa? skad mozna sciagnac? :> |
Platforma PEGASUS jako taka nigdy nie istniala jak juz pisalem - byl to NES (Nintendo Entertainment System) i pod taka nazwa nalezy go szukac - warto tez rozejrzec sie za jego bardziej rozwinieta wersja - SNES , poprzedzajaca wydanie Nintendo 64. Najwieksze na swiecie centrum emulatorow znajduje sie pod www.emuhq.com !!!
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:43. |