Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Marihuana i jej legalizacja (https://forum.cdrinfo.pl/f5/marihuana-jej-legalizacja-23978/)

Kinja 27.12.2005 19:25

Widze ze wiele osob ma rozsadne do tego podejscie;) bardzo mnie to cieszy@;) jestem jak najbardziej przeciw - ja lecze pozniej tych co siegaja dalej ... przeciw!!!
aha i zastanowcie sie co to jest uzaleznienie psychiczne a fizyczne i tak naprawde ktore jest silniejsze, z ktorego trudniej wyjsc? i walczyc... podpowiem... fizyczne czyli tzw skrety leczy sie na 2 tygodniowym detoksie czyli to jest tzw odtrucie... pozdrawiam... papa
http://www.wyszkow.monar.org/

Posłany 27.12.2005 19:44

Bo ja wiem czy na pewno nie uzależnia psychicznie? Nawet dłubanie w nosie potrafi psychicznie uzalżnić... Więc tu chyba nie ma dyskusji :D
Poza tym jak ktoś ma kasę to będzie często chodził palić... A Zdarzą się przypadki że będzie zdobywał kase wyłącznie na palenie...

MQs 27.12.2005 23:12

Z tym "fizycznie" też do końca nie wiadomo. Nie zmienia to jednak faktu, że w kwestii marihuany (jak też alkoholu, leków, kawy, słodyczy, tłustego jedzenia itd.) żadne prawo nie narzuci ludziom zdrowego rozsądku i nie ochroni ich przed własną głupotą (a karą są już same skutki).
Poza tym, przeciwnicy legalizacji marihuany podają właśnie te "niezdrowe" przypadki - alkohol dostarcza ich znacznie więcej, więc czemu nie ma sądy o wprowadzeniu prohibicji? (alkohol spełnia wszystkie kryteria, aby można go było nazwać narkotykiem - przynajmniej tak mi się zdaje)

Ps. Tylko nie pomyślcie sobie, że jestem przeciwnikiem alkoholu ;p

pops 05.01.2006 23:25

nie wiem czy ktoś już to dawał bo nie czytam tego tematu, ale ci którzy są za legalizacją niech sobie posłuchają.

http://www13.patrz.pl/upload/aud/3793.mp3

M@X 05.01.2006 23:36

Wiesz... Do alkoholu tez niektorzy nie maja umiaru - kwestia silnej woli, ot co...

pops 05.01.2006 23:46

Cytat:

Napisany przez M@X
Wiesz... Do alkoholu tez niektorzy nie maja umiaru - kwestia silnej woli, ot co...

a słuchałeś całego ? to trwa 30 min. długo, ale polecam.
zmienisz zdanie.
ja po tej mp3 zmieniłem, kiedyś byłem za legalizacją i mi to wisiało, jak ktoś chce to jego wola. a po tym to sobie pomyślałem, że niech tak będzie legalne, niech tak ktoś mi bliski np moje dziecko, którego jeszcze nie mam, kupi sobie i spróbuje. wiem, że jak będzie nielegalne to teżmoże kupić, ale przynajmniej nie w kiosku na przystanku autobusowym.

POSŁUCHAJCIE TEGO CAŁEGO !!!!! WARTO !!!!!!

koza59 08.01.2006 00:38

Fajnie by bylo jak by zlegalizowali ziolo.Jestem zaa .

M@X 08.01.2006 00:42

Sluchalem calego. Zaywaz ze temat zostal zalozony 2 lata temu - tak sie sklada ze przestalem przypalac. Ale za legalizacja dalej jestem. Chocby z tego wzgledu ze wlasnie nie byloby tej chemii, o ktorej w soim monologu mowil Bodek - stuff panstwowy nie wyzeralby mozgow i nie bylby "nosnikiem do serwowania ludziom twardszych dragow" (o ile dobrze pamietam).

pops 08.01.2006 00:59

Cytat:

Napisany przez M@X
...temat zostal zalozony 2 lata temu - tak sie sklada ze przestalem przypalac...

o nic Cię nie oskarżam, ani nie twierdzę, że to robisz.
ja osobiście znam tylko jedną osobę która nigdy w życiu nie spróbowała marihuany, nie liczę oczywiście rodziców itp, o nich nic nie wiem.
tak czy inaczej przy obecnej opcji politycznej w polsce temat nie podlega dyskusji i zwolennicy legalizacji będą musieli jeszcze trochę poczekać.
dodam tylko, że w holandii już żałują, że zalegalizowali "miękkie" narkotyki, ponieważ każdy ma do nich bezproblemowy dostęp i ilość uzależnionych od narkotyków rośnie z każdym rokiem, szybciej niż w krajach gdzie legalnie handlować nie można.

andrzejj9 08.01.2006 04:03

Cytat:

Napisany przez mp666
o nic Cię nie oskarżam, ani nie twierdzę, że to robisz.
ja osobiście znam tylko jedną osobę która nigdy w życiu nie spróbowała marihuany, nie liczę oczywiście rodziców itp, o nich nic nie wiem.
tak czy inaczej przy obecnej opcji politycznej w polsce temat nie podlega dyskusji i zwolennicy legalizacji będą musieli jeszcze trochę poczekać.
dodam tylko, że w holandii już żałują, że zalegalizowali "miękkie" narkotyki, ponieważ każdy ma do nich bezproblemowy dostęp i ilość uzależnionych od narkotyków rośnie z każdym rokiem, szybciej niż w krajach gdzie legalnie handlować nie można.

To internetowo znasz jeszcze jedną ;)

NzJLWzBq 28.03.2006 16:00

Pos***322;uchajcie sobie
http://media.putfile.com/Narkotyki

M@X 28.03.2006 16:02

Ile razy mozna dawac ten sam plik?

kontestator 28.03.2006 16:31

Cytat:

Napisany przez M@X
Ile razy mozna dawac ten sam plik?

ile?
bardzo wiele razy ||

Morris 28.03.2006 17:28

Cytat:

Napisany przez mp666

Tzn. Kto żałuje? :>
Skoro WHO swoim raportem dowiodło, że marihuana jest mniej szkodliwa niż papierosy, czy alkohol, to moje pytanie brzmi: Po co ta obłuda?

Dlaczego bez problemu można kupić flaszkę wódki i narżnąć się do nieprzytomności, a nie można zapalić odrobinę czystej trawki?

Komu i dlaczego zależy na tym, żeby marycha nie była legalnie dostępna, a komu, żeby była legalna?
Oczywiście, żeby była legalna, pragnęliby ci, którzy chcieliby kulturalnie usiąść i zapalić małego skręta, bez cofania się w ewolucji o 10 mln lat.
Za tym, żeby dalej była nielegalna są ci, którzy najwięcej zarabiają - dilerzy, a już szczególnie ich dostawcy.

Brak legalnego dostępu do zielska to dyskryminacja.
Dlaczego nie można sobie spokojnie zajarać czystej - podkreślam - czystej marychy, tak jak się pije piwo?

To, że brak legalizacji ogranicza dostęp młodzieży to fikcja. Sam, jeśli chciałbym mogłem mieć przez całe liceum, studia i nawet teraz dostęp do zioła. Rzadko jednak popalałem, bo jest ono poza wszelką kontrolą wyrabiane - sączy się je eterem, miesza z tytoniem i innymi roślinami. Moim znajomym jednak to nie robiło większej różnicy. "Ważne, żeby sponiewierało"
Legalna produkcja ma jednak to do siebie, że podlega stałej kontroli i ryzyko trafienia na syf jest kilkaset razy mniejsze.

Żyjemy w kulturze, która od zawsze preferowała alkohol, ale zaprawdę powiadam Wam - gdyby Jezus zamiast wody w wino zamienił w Kanie Galilejskiej trawę w zioło, to zamiast piwa pod marką Żywiec kupowalibyśmy teraz torebki z ziółkiem.:fiu:

Problemem nie jest trawka sama w sobie, ale sposób jej używania, do którego po prostu trzeba dorosnąć...
:jupi_pet:

Diabolique 28.03.2006 22:27

Cytat:

Napisany przez Morris
Problemem nie jest trawka sama w sobie, ale sposób jej używania, do którego po prostu trzeba dorosnąć...

Amen. Kwintesencja calej dyskusji i calego problemu :]

Oktawian89 30.03.2006 20:18

Ogladaliscie dzisja uwage ? By***322;a na temat narkotyk***243;w w szko***322;ach ...
Niewiedza nauczycieli jest porazajaca !! :O Kazdy dzieciak wie wiecej o narkotkach niz nauczyciel ...

Smartek 30.03.2006 20:31

Cytat:

Napisany przez Oktawian89
Ogladaliscie dzisja uwage ? Była na temat narkotyków w szkołach ...
Niewiedza nauczycieli jest porazajaca !! :O Kazdy dzieciak wie wiecej o narkotkach niz nauczyciel ...

kurcze!
szkoda, ze nie ogladalem..

ciekawe co za glupoty w takim razie wygadywali..
moze bedzie ten odcinek do sciagniecia? z checia obejrze
pozdro

Piterniel 30.03.2006 23:49

Cytat:

Napisany przez Smartek
kurcze!
szkoda, ze nie ogladalem..

ciekawe co za glupoty w takim razie wygadywali..
moze bedzie ten odcinek do sciagniecia? z checia obejrze
pozdro

Również chętnie ściągne

joujoujou 31.03.2006 02:18

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Również chętnie ściągne

I ja! :ja_chce:

ed hunter 31.03.2006 09:51

pani 'nauczycielka' zapytana przez reporterk***281; jak zachowyje si***281; ucze***324; po anfetaminie powiedzia***322;a, ***380;e jest ospa***322;y, przysypia itd. :\
nauczyciele wol***261; nie wiedzie***263;, nie widzie***263;, nie ma problemu. :|

andrzejj9 31.03.2006 10:13

Cytat:

Napisany przez ed hunter
pani 'nauczycielka' zapytana przez reporterkę jak zachowyje się uczeń po anfetaminie powiedziała, że jest ospały, przysypia itd. :\
nauczyciele wolą nie wiedzieć, nie widzieć, nie ma problemu. :|

Wracamy tu do kwestii zaangażowania w wykonywaną pracę.. Lipne zarobki to i kompletna olewczość, bo i po co się starać..?

Gdyby nauczyciele zarabiali jakieś sensowne pieniądze (w mojej ocenie 4-6 tys.) i mieli świadomość, że jak coś zawalą, to po prostu zostaną wylani, to zaczęliby się bardziej przykładać do wykonywanych obowiązków. Ba, prawdopodobnie i po prostu zaczęliby bardziej lubić swoją pracę, a i lepsza jakość życia przełożyłaby się na ich nastawienie zarówno do pracy, jak i samych uczniów.

A tak.. jest kilka jednostek, dla których nauczanie jest ich powołaniem i bardzo się do tego przykładają, ale większość po prostu ma to gdzieś, byle odwalić, zainkasować te nędzne grosze i próbować jakość z tego wyżyć. Polska..

-----
EDIT

A już ręce opadają, jak czyta się coś takiego...

http://fakty.interia.pl/kraj/news?in...&blockName=FKR

stepbreaker 23.07.2007 13:31

Straszne wykopaliska. Napiszę jednak parę swoich zdań.

Złego kościół nie naprawi. Dobrego knajpa nie zepsuje ( to mój Tato tak mówi).
Kwestia legalizacji jak najbardziej. Temat jest zbyt rozległy żebym kogokolwiek przekonywał, zresztą nie o to tu chodzi. Marycha powinna być dostępna w aptekach. Kary za skutki używanie jej podczas prowadzenia odpowiedzialnych czynności ( jazda samochodem ) powinno być bardzo surowo karane. Nie ma złotego środka na takie kwestie a używki tego typu są dla raczej mądrych i wyedukowanych społeczeństw.

Jestem za bo wolał bym iść po splifa normalnie do apteki a nie kombinując z nieciekawymi zazwyczaj typami.

icemac 23.07.2007 13:32

ju***380; dawno by***322;a za obiema r***281;cyma :tak!:

ryba120 12.01.2008 11:14

Panowie a co powiecie na -legalne piwo z marihuaną

Smartek 12.01.2008 12:44

Wtedy "marihuana" ma tam zmienia***263; posmak piwa.. chyba nie my***347;lisz, ***380;e kopnie Ci***281; dawka THC? ;-)

Patrix 12.01.2008 13:30

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 883667)
Wtedy "marihuana" ma tam zmieniać posmak piwa.. chyba nie myślisz, że kopnie Cię dawka THC? ;-)

u nas to pewnie zrobią z tego ekstraktu nowy ekstrakt i podrasują tytoń :szczerb:

Banana Coctail 16.01.2008 10:57

Legalizacja jak najbardziej za. Co nielegalne zwykle bardziej pociaga (tylko nie wtracac tu czegos o zabojstwach, gdyz malo kto lubi robic komus innemu krzywde).
1. Koniec mafii.
2. Porzadna jakosc towaru.
3. Zarobek dla panstwa (tfuu, ale tak musi byc; tymczasowo).

Desden 20.01.2008 17:43

zreszt***261; czym sie tu podniecac? jak chce byc na chaju biore google czytam skladniki jakie wystepuja w "delicjach" ide apteki i robimy se magiczny proszek niby nic trudnego prawda? :D
Po za tym to drogo nie wychodzi...;]

Banana Coctail 20.01.2008 22:25

Dokladnie - avio marin i inne takie sprawy sa dostepne bez recepty.
Jak ktos chce sie bawic w zielarza to sa muchomory i bielun dziedzierzawa i wiele, wiele innych.

SpeedFreaK 20.01.2008 22:50

Legalizowa***263; :D

Bud***380;et jeszcze na tym zarobi, a ja sie nie b***281;de musia***322; z mafi***261; zadawa***263; xD

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:24.