![]() |
Widze ze wiele osob ma rozsadne do tego podejscie;) bardzo mnie to cieszy@;) jestem jak najbardziej przeciw - ja lecze pozniej tych co siegaja dalej ... przeciw!!!
aha i zastanowcie sie co to jest uzaleznienie psychiczne a fizyczne i tak naprawde ktore jest silniejsze, z ktorego trudniej wyjsc? i walczyc... podpowiem... fizyczne czyli tzw skrety leczy sie na 2 tygodniowym detoksie czyli to jest tzw odtrucie... pozdrawiam... papa http://www.wyszkow.monar.org/ |
Bo ja wiem czy na pewno nie uzależnia psychicznie? Nawet dłubanie w nosie potrafi psychicznie uzalżnić... Więc tu chyba nie ma dyskusji :D
Poza tym jak ktoś ma kasę to będzie często chodził palić... A Zdarzą się przypadki że będzie zdobywał kase wyłącznie na palenie... |
Z tym "fizycznie" też do końca nie wiadomo. Nie zmienia to jednak faktu, że w kwestii marihuany (jak też alkoholu, leków, kawy, słodyczy, tłustego jedzenia itd.) żadne prawo nie narzuci ludziom zdrowego rozsądku i nie ochroni ich przed własną głupotą (a karą są już same skutki).
Poza tym, przeciwnicy legalizacji marihuany podają właśnie te "niezdrowe" przypadki - alkohol dostarcza ich znacznie więcej, więc czemu nie ma sądy o wprowadzeniu prohibicji? (alkohol spełnia wszystkie kryteria, aby można go było nazwać narkotykiem - przynajmniej tak mi się zdaje) Ps. Tylko nie pomyślcie sobie, że jestem przeciwnikiem alkoholu ;p |
nie wiem czy ktoś już to dawał bo nie czytam tego tematu, ale ci którzy są za legalizacją niech sobie posłuchają.
http://www13.patrz.pl/upload/aud/3793.mp3 |
Wiesz... Do alkoholu tez niektorzy nie maja umiaru - kwestia silnej woli, ot co...
|
Cytat:
zmienisz zdanie. ja po tej mp3 zmieniłem, kiedyś byłem za legalizacją i mi to wisiało, jak ktoś chce to jego wola. a po tym to sobie pomyślałem, że niech tak będzie legalne, niech tak ktoś mi bliski np moje dziecko, którego jeszcze nie mam, kupi sobie i spróbuje. wiem, że jak będzie nielegalne to teżmoże kupić, ale przynajmniej nie w kiosku na przystanku autobusowym. POSŁUCHAJCIE TEGO CAŁEGO !!!!! WARTO !!!!!! |
Fajnie by bylo jak by zlegalizowali ziolo.Jestem zaa .
|
Sluchalem calego. Zaywaz ze temat zostal zalozony 2 lata temu - tak sie sklada ze przestalem przypalac. Ale za legalizacja dalej jestem. Chocby z tego wzgledu ze wlasnie nie byloby tej chemii, o ktorej w soim monologu mowil Bodek - stuff panstwowy nie wyzeralby mozgow i nie bylby "nosnikiem do serwowania ludziom twardszych dragow" (o ile dobrze pamietam).
|
Cytat:
ja osobiście znam tylko jedną osobę która nigdy w życiu nie spróbowała marihuany, nie liczę oczywiście rodziców itp, o nich nic nie wiem. tak czy inaczej przy obecnej opcji politycznej w polsce temat nie podlega dyskusji i zwolennicy legalizacji będą musieli jeszcze trochę poczekać. dodam tylko, że w holandii już żałują, że zalegalizowali "miękkie" narkotyki, ponieważ każdy ma do nich bezproblemowy dostęp i ilość uzależnionych od narkotyków rośnie z każdym rokiem, szybciej niż w krajach gdzie legalnie handlować nie można. |
Cytat:
|
Pos***322;uchajcie sobie
http://media.putfile.com/Narkotyki |
Ile razy mozna dawac ten sam plik?
|
Cytat:
bardzo wiele razy || |
Cytat:
Skoro WHO swoim raportem dowiodło, że marihuana jest mniej szkodliwa niż papierosy, czy alkohol, to moje pytanie brzmi: Po co ta obłuda? Dlaczego bez problemu można kupić flaszkę wódki i narżnąć się do nieprzytomności, a nie można zapalić odrobinę czystej trawki? Komu i dlaczego zależy na tym, żeby marycha nie była legalnie dostępna, a komu, żeby była legalna? Oczywiście, żeby była legalna, pragnęliby ci, którzy chcieliby kulturalnie usiąść i zapalić małego skręta, bez cofania się w ewolucji o 10 mln lat. Za tym, żeby dalej była nielegalna są ci, którzy najwięcej zarabiają - dilerzy, a już szczególnie ich dostawcy. Brak legalnego dostępu do zielska to dyskryminacja. Dlaczego nie można sobie spokojnie zajarać czystej - podkreślam - czystej marychy, tak jak się pije piwo? To, że brak legalizacji ogranicza dostęp młodzieży to fikcja. Sam, jeśli chciałbym mogłem mieć przez całe liceum, studia i nawet teraz dostęp do zioła. Rzadko jednak popalałem, bo jest ono poza wszelką kontrolą wyrabiane - sączy się je eterem, miesza z tytoniem i innymi roślinami. Moim znajomym jednak to nie robiło większej różnicy. "Ważne, żeby sponiewierało" Legalna produkcja ma jednak to do siebie, że podlega stałej kontroli i ryzyko trafienia na syf jest kilkaset razy mniejsze. Żyjemy w kulturze, która od zawsze preferowała alkohol, ale zaprawdę powiadam Wam - gdyby Jezus zamiast wody w wino zamienił w Kanie Galilejskiej trawę w zioło, to zamiast piwa pod marką Żywiec kupowalibyśmy teraz torebki z ziółkiem.:fiu: Problemem nie jest trawka sama w sobie, ale sposób jej używania, do którego po prostu trzeba dorosnąć... :jupi_pet: |
Cytat:
|
Ogladaliscie dzisja uwage ? By***322;a na temat narkotyk***243;w w szko***322;ach ...
Niewiedza nauczycieli jest porazajaca !! :O Kazdy dzieciak wie wiecej o narkotkach niz nauczyciel ... |
Cytat:
szkoda, ze nie ogladalem.. ciekawe co za glupoty w takim razie wygadywali.. moze bedzie ten odcinek do sciagniecia? z checia obejrze pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
pani 'nauczycielka' zapytana przez reporterk***281; jak zachowyje si***281; ucze***324; po anfetaminie powiedzia***322;a, ***380;e jest ospa***322;y, przysypia itd. :\
nauczyciele wol***261; nie wiedzie***263;, nie widzie***263;, nie ma problemu. :| |
Cytat:
Gdyby nauczyciele zarabiali jakieś sensowne pieniądze (w mojej ocenie 4-6 tys.) i mieli świadomość, że jak coś zawalą, to po prostu zostaną wylani, to zaczęliby się bardziej przykładać do wykonywanych obowiązków. Ba, prawdopodobnie i po prostu zaczęliby bardziej lubić swoją pracę, a i lepsza jakość życia przełożyłaby się na ich nastawienie zarówno do pracy, jak i samych uczniów. A tak.. jest kilka jednostek, dla których nauczanie jest ich powołaniem i bardzo się do tego przykładają, ale większość po prostu ma to gdzieś, byle odwalić, zainkasować te nędzne grosze i próbować jakość z tego wyżyć. Polska.. ----- EDIT A już ręce opadają, jak czyta się coś takiego... http://fakty.interia.pl/kraj/news?in...&blockName=FKR |
Straszne wykopaliska. Napiszę jednak parę swoich zdań.
Złego kościół nie naprawi. Dobrego knajpa nie zepsuje ( to mój Tato tak mówi). Kwestia legalizacji jak najbardziej. Temat jest zbyt rozległy żebym kogokolwiek przekonywał, zresztą nie o to tu chodzi. Marycha powinna być dostępna w aptekach. Kary za skutki używanie jej podczas prowadzenia odpowiedzialnych czynności ( jazda samochodem ) powinno być bardzo surowo karane. Nie ma złotego środka na takie kwestie a używki tego typu są dla raczej mądrych i wyedukowanych społeczeństw. Jestem za bo wolał bym iść po splifa normalnie do apteki a nie kombinując z nieciekawymi zazwyczaj typami. |
ju***380; dawno by***322;a za obiema r***281;cyma :tak!:
|
Panowie a co powiecie na -legalne piwo z marihuaną
|
Wtedy "marihuana" ma tam zmienia***263; posmak piwa.. chyba nie my***347;lisz, ***380;e kopnie Ci***281; dawka THC? ;-)
|
Cytat:
|
Legalizacja jak najbardziej za. Co nielegalne zwykle bardziej pociaga (tylko nie wtracac tu czegos o zabojstwach, gdyz malo kto lubi robic komus innemu krzywde).
1. Koniec mafii. 2. Porzadna jakosc towaru. 3. Zarobek dla panstwa (tfuu, ale tak musi byc; tymczasowo). |
zreszt***261; czym sie tu podniecac? jak chce byc na chaju biore google czytam skladniki jakie wystepuja w "delicjach" ide apteki i robimy se magiczny proszek niby nic trudnego prawda? :D
Po za tym to drogo nie wychodzi...;] |
Dokladnie - avio marin i inne takie sprawy sa dostepne bez recepty.
Jak ktos chce sie bawic w zielarza to sa muchomory i bielun dziedzierzawa i wiele, wiele innych. |
Legalizowa***263; :D
Bud***380;et jeszcze na tym zarobi, a ja sie nie b***281;de musia***322; z mafi***261; zadawa***263; xD |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:24. |