Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Maszynka do wlosow , jaka ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/maszynka-wlosow-jaka-93243/)

ed hunter 23.02.2014 16:05

Do resztki włosów maszynka za prawie 400 złociszy? :sciana:

Kup na kablu taką prościznę profesjonalną, jak ja. :> Po ch.. aku?

Do golenia to tak, ale do przycięcia włosów raz na 2, 3 tygodnie?

I tak to trzeba robić nad umywalką...

misiozol 23.02.2014 16:44

Wiesz w****ia mnie kabel zawsze szukanie cudowanie , a sprzet kupuje na lata nada sie i do brody nada i podoba mi sie ten bajer z LCD i minutami :D , mieszkajac w irl w sklepach maja przewaznie tani badziew albo drogi badziew jedynie gdzie widzialem ceramiczne ostrza to w maszynce w lidlu ale guwno bateri nie trzyma .

No i problem z glowy maszynka kupiona ta z linka ;)

grzeniu 23.02.2014 19:36

A jakie to ma baterie? Bo jeśli jakieś dedykowane, to nawet zakładając wytrzymałość mechanizmu, to za kilka lat padną i nigdzie nie dokupisz.
A maszynka chyba nie ma opcji działania na kablu?

misiozol 23.02.2014 21:35

Wiesz po cholere mi kabel zreszta jak przyjdzie to bede ogladac , kosztowala dokladnie 111euro :D , nawet jesli ogniwo padnie to nie ma znaczenia zawsze da sie cos dobrac bateri sie w zyciu wystarczajaco nanaprawialem ;)

Swoja droga zobatrz ile chca za nia na aliexpress i to jest jedyna tam http://www.aliexpress.com/item/Free-...523235563.html

Jarson 24.02.2014 17:53

Te wyświetlacze w minutach są bezużyteczne, bo działają jak minutniki. Wraz z upływem czasu to co pokazują przestaje się nijak mieć do rzeczywistego pozostałego czasu. Nawet w li-ion. Różnica będzie poza tym powstawać za każdym razem dlatego, że raz będziesz ciął tyle ile maszynka będzie włączona, innym razem żona będzie Cię co dwie minuty zagadywać, będziesz przerywał na chwilę cięcie i już wystarczy na dłużej bo część czasu będzie pracowała "jałowo"... Mi się te liczniki też podobały, ale przekonałem się, że zwykły wyświetlacz poziomu naładowania mówi więcej.

misiozol 24.02.2014 18:01

No wlasnie sie nie zgodze z toba , mam maszynke do golenia li-ion z takim minutnikiem i mi sie bardzo podoba i nigdy mnie nie oszukala juz z 10 lat mam ta maszynke i sprawuje sie wysmienice .

Jarson 24.02.2014 21:07

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1276702)
No wlasnie sie nie zgodze z toba , mam maszynke do golenia li-ion z takim minutnikiem i mi sie bardzo podoba i nigdy mnie nie oszukala juz z 10 lat mam ta maszynke i sprawuje sie wysmienice .

Ok, ale w takim razie:

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1276496)
Wszystko pieknie slicznie ale zadna nie ma ceramicznego ostrza , mam jedna z ceramicznym ostrzem i zadna ze zwyklym nie ma podejscia do niej ale jedyny problem to taki ze bateria zostawiona w maszynce w pelni naladowana jest juz rozladowana 24h puzniej bez uzywania(...)

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1276588)
Wiesz po cholere mi kabel zreszta jak przyjdzie to bede ogladac , kosztowala dokladnie 111euro :D , nawet jesli ogniwo padnie to nie ma znaczenia zawsze da sie cos dobrac bateri sie w zyciu wystarczajaco nanaprawialem ;)

Jeśli nowa się sprawdzi to super, obędzie się bez tracenia czasu na rozkręcanie sprzętu, ale znając jakość sprzętu kiedyś i dziś, gdybyś w starej wymienił ogniwa to mogłaby jeszcze dłużej niż ta nowa popracować ;)

misiozol 24.02.2014 22:32

Kurcze no za ta kase to raczej oczekuje czegos wiecej niz bubla w swiecie maszynek do wlosow :D , tymbardziej ze produkty tej firmy zostaly wyroznione za jakosc , malo tego mieli swoje stoisko na pokazach w chinach sprzetu do obcinania wlosow i z tego co wyczytalem (czytaj translator przetlumaczyl) ludziska chwala sobie ten sprzet , firma nie musi byc znana w eruopie a moze robic bardzo dobry sprzet juz same ostrza ceramiczne sie chwala bo nie widzialem jeszcze w europie takich ostrzy wsrod wiodacych marek .

misiozol 05.03.2014 22:39

Jako ze nie moge zedytowac to napisze post pod postem . Dostalem fotke "na zywo" maszynki poprosilem o otwozenie i sprawdzenie czy dziala zani przeleci pol swiata no i to jest fotka .

grzeniu 05.03.2014 22:46

Nie widać, że działa :D

ed hunter 06.03.2014 02:13

Za to moja za 105 zeta działa świetnie, raz się śmigałem, widzę, że w tygodniu trzeba będzie śmignąć siostrzeńca. :)

misiozol 07.03.2014 14:09

No i histori ciag dalszy maszynka juz wraca do sprzedawcy , poniewaz po zakupie i zaplaceniu za wszystko nagle okazuje sie ze musze doplacic za dodatkowy koszt transportu 40$ przebolalem i zaplacilem ale co przelalo czare goryczy to ze znowu cos sie im przywidzialo ze musze doplacic kolejne 60$ za to ze w paczce jest bateria oraz plyn bo musza sprawdzic czy jest bezpieczne czyli sumarycznie wyszla by mnie maszynka 131+40+60+clo23%+23%vat wiec zdecydowanie odstapilem od kupna bo o ile bym przebolal jeszcze zakup ale koszta zaczely wariowac oraz niekompetencja sprzedawcy zaczela byc za bardzo doskwierajaca .

loki7777 07.03.2014 14:37

Nigdy wiecej maszynki do wlosow na aku a tym bardziej chinszczyzny. Tylko na kablu.

misiozol 07.03.2014 14:42

Wiesz no wygladalo slicznie ale zaczynalem miec dosc problemow , ja tam wole bez kabla no ale coz .

loki7777 07.03.2014 15:12

Mialem philipsa bez kabla i po mniej wiecej roku szlag trafil aku - moge wymienic, nawet kupile ogniwa, ale zauwazylem ze jak podlacze ja do pradu to tnie lepiej niz na aku - ma wiecej mocy:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:46.