Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.12.2004, 20:29   #1
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Matura...

Witam...
mam pytanie czy macie może jakieś informacje, jak przygotować sobie ustną maturę?? Bo przeryłem prawie cały internet i za chiny nie moge znaleźć... jeśli macie coś takiego to dajcie na maila lub w poście... reputki czekaja... pozdro...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.12.2004, 20:53   #2
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmmm... dziwne pytanie
po prostu znac material. Ja sie nie uczylem jakos specjalnie pod kontem ustnej czy pisemnej.

Jedyne co moge ci doradzic, to nie zostawiaj pytania na ktory umiesz najmniej na sam koniec - czysta psychologia
Stary 23.12.2004, 21:25   #3
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock

Jedyne co moge ci doradzic, to nie zostawiaj pytania na ktory umiesz najmniej na sam koniec - czysta psychologia
...zakladajac, ze pytania sa trzy to na drugie wybieramy to na ktore najmniej umiemy.....

A wracajac do matury, ktora mialem jakies 6 do 7 lat temu.
Pamietam jak dostalem pytanie z polskiego Przedstawic obraz wsi polskiej na bazie wybranych wiersz z jakiejs tam epoki.
Krotko mowia bylem ugotowany.
Nic na to nie odpowiedzialem poza jakimis tam bzdurami co trwalo gora 30 sekund.Jakby zebrac oczywisice to w calosc.Hehe.
A kumpel przede mna mial takie banalne pytania typu konrad wallenrod itp.
,az mnie serce scisnelo bo gamon ledwo sobie poradzil.
Stary 23.12.2004, 21:29   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
U nas dali z polskiego 4 strony pytan A4 no i z tych pytan potem sie losowalo swoje zestawy na maturze.

Ale zwykle wystarczy zrobic dobre wrazenie na pisemnej to juz bedzie troche bardziej z gorki.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 21:38   #5
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
U nas dali z polskiego 4 strony pytan A4 no i z tych pytan potem sie losowalo swoje zestawy na maturze.

Ale zwykle wystarczy zrobic dobre wrazenie na pisemnej to juz bedzie troche bardziej z gorki.
To fajnie mieliscie.
U nas na gegrze bo taki przedmiot sobie wybralem jako drugi dali pytania, a bylo ich cos kolo 130.
I mimo tego, ze dobrze sie nauczylem i nawet ladnie odpowiedzialem to gosc najwidoczniej musial sie o cos do***ac, ze sie tak wyraze i rzucil mi pytanie dlaczego w Chinach jest tak duzo ludzi.
Hehe.
Stary 23.12.2004, 22:58   #6
mr_spock
Merry F****** Christmas

Weron - z tego co wiem to ustawowo sa 3 pytania, wiec nic zakladac nie musimy

Ja pytan wczesniej nie dostalem :/ yszz
do tego, kumpel wyjakal na 4ke, a nie powiedzial za duzo
ja dostalem 3 a mowilem dosc plynnie, na temat i sporo...

tez zalezy kto siedzi w komisji
Stary 23.12.2004, 22:59   #7
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Weron : tez zdawalem geografie ;-D. A co do samego tematu : ja wybrauem to co najslabiej umie na poczatek i gralo... Grunt to zeby nie zjadly Cie nerwy - mnie na peirwszej ustnej zjadly, ale 3 dostalem, a potem poszlo jak z platka. Grunt to najpierw rozeznac sytuacje i pierwsza ustna matura bedzie najgorsza. Pozdro.

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 23:05   #8
mr_spock
Merry F****** Christmas

tez zdawalem gegre
dobrze mi poszla pisemna 4 dostalem, a ustna fatalnie - te dzialy ktore najmniej umialem
ale ku mojemu zdziwieniu 3ke dostalem
Stary 23.12.2004, 23:21   #9
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Poza ustnym polskim z ktorego byly te pytania wczesniej, to ustna mature mialem jeszcze z angielskiego, ale to bylo dzien po ogloszeniu wynikow pisemnej matury z matmy z ktorej mialem 6 wiec angielski z wicedyrektorka jako przewodniczaca komisji poszedl lekko (jak wszedlem i uslyszalem "gratuluje wyniku pisemnej matury z mat." to juz wiedzialem ze poszkodowany nie wyjde )

Takze bardzo sie starajcie na pisemnej - to potem pomaga !!!
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 23:25   #10
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja jeszcze pameitam swoja ustna z angielskiego... Mianowicie w komisji 2 anglistki i Wicedyrektorka, ktora ni w zab angielskiego nie kumala... Losuje zestaw, ide sie przygotowac, konczy kumpela przede mna, podchodze do biurka...
Anglistka : Give me a number of set, please.
Ja : Twenty three.
Anglsitka (szeptem do dyrektorki) : Dwadzieścia trzy...

;D

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 23:45   #11
mati1700
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.07.2002
mati1700 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
Anglsitka (szeptem do dyrektorki) : Dwadzieścia trzy...

;D
Tak to jest ,najgorzej ze nasi ulubieńcy z sejmu nie są lepsi
Stary 24.12.2004, 08:14   #12
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chodzi mi o to jak sobie materiały przygotować...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2004, 08:52   #13
mello
m3llO

Data rejestracji: 09.05.2004
mello w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Mily_
Chodzi mi o to jak sobie materiały przygotować...
moze nie wymienie tego co potrzebujesz ale napisze Ci z czego ja korzystalem jak rok temu zdawalem maturke :
- streszczenia < nie przeczytalem zadnej lektury tylko po kilka razy streszcze nia to jest bardzo wazne zeby dobrze znac tekst zeby nauczyciele oceniajacy Ciebie widzieli ze taka wiedze posiadasz>

- jesli chodzi o pytania z literatury jak i gramatyki oplacilem siostre ktora opracowala mi pytania i tylko czytalem odpowiedzi po kilkanascie razy zeby mi utkiwlo w glowie < moze niektorzy stwiedza ze poszedlem na łatwizne ale zdobylem czas na inne przedmioty >

- i po trzecie maturka ustna to nic innego jak totolotek < przynajmniej ta stara > nie wiem czy teraz tez bedziecie losowali pytania.. do tego dochodzi stres co nie jest pomocne w takich sytuacjach... przygotuj sie dobrze a na pewno bedziesz maturke milo wspominal ))
pozdrawiam i milych przygotowan
Stary 24.12.2004, 09:14   #14
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nowa matura: dostalismy liste tematow we wrzesniu i musimy je opracowac do ktoregostam miesiaca, potem to opowiadamy szanownej komisji, a nastepnie zadaje ona 3 pytania zwiazane z tematem tej pracy <- tak wyglada nowa matura ustna z j. polskiego. niestety sam jeszcze nic nie zaczalem a juz powinienem polowe zrobic. ehh

@Mily
Jest takie cos co sie Cogito nazywa i to wydalo "Prezentacje maturalne" - to sa takie 2 male ksiazeczki - jedna zielona, druga pomaranczowa - 8.90 za jedna
W nich sa tematy niektore tych prac i jest napisane jak mniej wiecej to powinno wygladac w ktorym temacie + jest napisane jeszcze na poczatku o egzaminie, kryteria oceniania itp.
jezeli nie bedziesz juz mogl tego dostac nigdzie to napisz mi na pw jaki temat wybrales i jesli tam bedzie cos o nim to Ci przeskanuje i przesle

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2004, 09:25   #15
mello
m3llO

Data rejestracji: 09.05.2004
mello w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zuk4u
nowa matura: dostalismy liste tematow we wrzesniu i musimy je opracowac do ktoregostam miesiaca, potem to opowiadamy szanownej komisji, a nastepnie zadaje ona 3 pytania zwiazane z tematem tej pracy <- tak wyglada nowa matura ustna z j. polskiego. niestety sam jeszcze nic nie zaczalem a juz powinienem polowe zrobic. ehh
no jak bys sie zaczol uczyc we wrzesniu to do maja juz bys nic nie pamietal )miesiac do 2 przed warto zaczac cos robic zeby czasy starczylo

Twoje uprawnienia: