![]() |
Cytat:
w zeszlym roku jak ja mialem mature to pytania tzn zadania maturalne juz u mnie pod szkola mieli po 20 minutach od rozpoczecia bez kitu w szoku bylismy..... ;p |
jasne, ze bedzie! Bedziemy na forum trzymali kciuki ;) A moze ktos bedzie relacjonowal na biezaco :cisza: ;p
|
Cytat:
bedzie dobrze :piwo: powodzenia |
W imieniu wszystkich tegorocznych maturzystów dziękuję za ciepłe słowa otuchy:3msie:
F Obyście mieli rację:) |
Cytat:
Ale to bylo swiezo po rocznym pobycie w Stanach, wiec po angielsku mowilem niewiele gorzej niz po polsku. A szostki i tak nie dostalem... :( |
hehe
to ja już sie matury nie boje ... teraz to sie boje egzaminów na studiach :) a tak .. szczerze mówiąc to mnie najpierw czeka EGZAMIN GIMNAZJALISTY czy jak to sie nazywa :) |
ja maturke zdawalem rok temu :)
na polskim przyznam ze sie trzeslem troche bo jestem cienki bolek z tego wlasnie przedmiotu nigdy sie go nie uczylem i tak samo tez na mature pisemny z fartem zaliczylem (zostalem poprostu dopuszczony do ustenego) ^_^ a na ustnym jakims dziwnym cudem sam do dzis nie wiem jakim dostalem 4 :cisza: matma to inny klimat :) na pisemnej przez pierwsze pol godziny z kolega a lawki obok smialismy sie jak sie dalo no poprstu masakra to byla :) hehe i dostalem 4 :P a na ustnej tez sie trzeslem troche z nerwow pamietam jak rozwiazalem zadanie calutkie dobrze lacznie z jakimis komentarzami a potem je cale pokreslilem bo cos mi odbilo :) hehe i facetki potem sie staraly jakos doczytac z tego skreslonego ale uznaly mi to ze to te nerwy bo tak tez bylo i dostalem 5 :P a angielski to na luzaka bez problemowo 5 :) szkoda ze nie 6 ale chyba nie bylem na tyle lubiany przez nowa nauczycielke ktora zmienila mi sie w 4 klasie a szkoda bo z tamta wczesniejsza to mial bym 6 :) matura w porownaniu ze studiami to szczerze powiem banal :) ja sie teraz obawiam o sesje nadchodzaca teraz sie za bardzo wyluzowalem i nie wiem jak sie doprowadzic do stanu umyslu w jakim powinienm byc (bo teraz ejstem LEN) szok :blee: MARURZYSCI BEDZIE DOBRZE :) :piwo: pozdro |
Maturę wspominam miło, była dla mnie bezstresowa z dwóch powodów,
miałem wolny wstęp na studia (jako olimpijczyk), no i egzaminy mnie nie stresują. Na prawdę nie ma się czym przejmować, jeżeli ktoś idzie dalej na studia, to będzie miło wspominał maturę, bo w porównianiu do dowolnego egzaminu na studiach jest o wiele łatwiejsza. Pozdrawiam. |
powiem tak : przed maturom o mało sie ze strachu nie posrałem po byłem dumny w koncu b.dobrze zdałem ale na studiach zobaczyłem u niektórych prowadzących egzaminy dojrzałości - i zweryfikowałem podejscie ze matura to w sumie najprostrzy z egzaminów jaki sie zdawało ;)
|
Matura nie jest czymś trudnym (wiem, wiem, łatwo sie to pisze, gdy ma się ją za sobą :) ), tak samo, jak obrona pracy licencjackiej czy magisterskiej.
A juz napewno matura nie jest torturą, a tym bardziej bzdurą. Za to egzaminy na studiach, laborki, to juz zupełnie inna sprawa, osoby, które miały z "tym czymś" kontakt, zapewne pamiętają wiele nieprzespanych, "pełnych kofeiny" i wyjątkowo krótkich :czytaj: nocy. :) Ale to trzeba przeżyć, taka jest kolej rzeczy :) Za maturzystów :piwo: @Maturzyści: Bądźcie silni :jupi: i nie łamcie się, jedno jest pewne - WSZYSCY ZDACIE MATURĘ ! :spoko: |
Ja po dwóch latach wspominam maturę bardzo ciepło, teraz gdy zdaje mój brat nawet trochę mu zazdroszę (ale tylko trpchę ;) )
Choć pamiętam, że trochę mnie to nerwów kosztowało, ale było FAJNIE! |
Witam
Ja jestem tegoroczny maturzysta... i jakos sie zbytnio nie przejmuje, ale wiem ze nadejdzie dzien w ktorym bede siedzial, kul i klnal bo nic nie umien. Ale sie nie boje i wiem ze sobie poradze - zawsze cos sie pamieta ;) . |
maturka... hmmm - sam egzamin to formalnosc - choc przyznam ze uczylem sie do niego - wiedze z historii ktora wtedy przyswoilem ciagle z duma wspominam i czesto z niej korzystam
polski - widac moja milosc do interpunkcji i polskich znakow diakrytycznych - wiec poszedl tak jak mial pojsc - dostatecznie ang - 6 - to tez byla formalnosc - za dlugo sie tego ucze zeby mnie matura przestraszyla :) ogolnie liceum wspominam cudownie i tesknie momentami do takiej bandy intelektualistow jaka tam mialem... taki juz los ludzi po mojej szkole :D inna sprawa ze maturke mozna uwalic - u nas niby luz blus - a 3 osoby polegly... dobra szkola to nie szkola w ktorej mature przechodzisz od rei |
Moim zdaniem i jedno i drugie... ;p
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |