![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Maty antypoślizgowe, "gekony", nanopady, uchwyty...
Nie wiem jak to nazwać, w użyciu są różne nazewnictwa tegoż gadżetu.
Chodzi o matę tego rodzaju: http://www.ramtech.pl/img/uploaded_i...m_czarne_2.jpg Kupiłem taką dawno temu, o podobnym wzorze jak na powyższym zdjęciu, ojcu na prezent do Passata. Spisywała się genialnie, łapała wszystko i była w użyciu ze 2-3 lata, aż trzeba było wyrzucić, bo po n-tym umyciu słabo trzymała. Nie było szkoda, bo kosztowała może 30 złotych. Jakiś rok temu zamówiłem sobie trzy sztuki nowego modelu Pentagram Gecko... okazało się, że nie chcą się w ogóle TRZYMAĆ DESKI, ani żadnego innego elementu w samochodzie - ani moim, ani ojca. Stwierdziłem, że to podróbki i wyrzuciłem (chyba po 12 zł/szt). Teraz zakupiłem no-name'y, które strasznie gościu zachwalał w opisie aukcji, że najmocniejsze jakie w ogóle istnieją, wstawił nawet filmik, link: http://allegro.pl/mata-antyposlizgow...973006053.html I CO?! Sytuacja taka sama, jak w przypadku tych drugich gekonów. Dodam, że przed nałożeniem czyściliśmy najpierw wodą, jak nie pomagało to potem płynem do mycia szyb, żadne zabiegi nie pozwalały tym "matom" złapać się powierzchni deski. Nadmienię, iż ojciec nigdy nie używał chemii do czyszczenia kokpitu (ja używałem, ale u mnie sytuacja jest identyczna). O co chodzi? Czy to są jakieś chińskie kupy? Gdzie mogę dostać tego pierwszego, prawdziwego geckona? :/ Pamiętam, że przez pierwsze tygodnie - jak się zdejmowała z niego telefon to aż czasem zostawała na nim klapka, tutaj telefon leciutko na nim spoczywa, chyba coś jest nie halo... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupiłem taką matę, w jakimś supermarkecie (real, czy inny leclerc) za 9.99 złocisza.
Telefonu "do góry nogami" nie próbowałem trzymać, bo nie miałem takiej potrzeby w samochodzie. Zaprzestałem jej używania, bo właśnie przy odklejaniu telefonu z maty tylna pokrywa obudowy na macie zostawała. A mata nazywała się Modecom Lep-R czy jakoś tak... ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na LUKOILu sprzedawali takie maty po 20 zeta, ta testowa przy kasie była wypaprana przez testerów, a i tak trzymała dobrze, po chwili zastanowienia jednak nie kupiłem, mam małą półkę przy zegarze w samochodzie i tam telefon sobie leży i nie ucieka nawet przy ostrym braniu zakrętów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
Mam 2 Pentagram Gecko już od kilku lat i oba trzymają, jak nowe. Czasem mam problem z oderwaniem od deski, ale jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby coś mi się do nich przykleiło, bo i też nie taka ich rola. Powierzchnia Gecko zapobiega ślizganiu, ale nie powinno nic do niej przywierać. bo to nie klej
![]() Widziałem je jakiś czas temu na Shellu albo BP. Zwrócę uwagę, jak będę tankował ![]() Edit: Teraz zobaczyłem na linka z allegro. Mój Gecko na pewno by na takie coś nie pozwolił, to jakaś ściema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Nakręcę jutro filmik, jak trzyma to z Allegro (tak samo trzymał mój drugi Gecko)...
Jedna wielka PORAŻKA - może te na stacjach będą spoko? Ja tankuję zawsze na LUKOILu, bo najtaniej, a co najmniej raz w tygodniu przejeżdżam w jego pobliżu i tam ich nie widziałem. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Kilka zadań z maty... | epol | Off topic | 11 | 16.06.2005 07:22 |