Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.02.2013, 12:58   #1
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Maty antypoślizgowe, "gekony", nanopady, uchwyty...

Nie wiem jak to nazwać, w użyciu są różne nazewnictwa tegoż gadżetu.
Chodzi o matę tego rodzaju:
http://www.ramtech.pl/img/uploaded_i...m_czarne_2.jpg

Kupiłem taką dawno temu, o podobnym wzorze jak na powyższym zdjęciu, ojcu na prezent do Passata. Spisywała się genialnie, łapała wszystko i była w użyciu ze 2-3 lata, aż trzeba było wyrzucić, bo po n-tym umyciu słabo trzymała. Nie było szkoda, bo kosztowała może 30 złotych.

Jakiś rok temu zamówiłem sobie trzy sztuki nowego modelu Pentagram Gecko... okazało się, że nie chcą się w ogóle TRZYMAĆ DESKI, ani żadnego innego elementu w samochodzie - ani moim, ani ojca.
Stwierdziłem, że to podróbki i wyrzuciłem (chyba po 12 zł/szt).

Teraz zakupiłem no-name'y, które strasznie gościu zachwalał w opisie aukcji, że najmocniejsze jakie w ogóle istnieją, wstawił nawet filmik, link:
http://allegro.pl/mata-antyposlizgow...973006053.html

I CO?! Sytuacja taka sama, jak w przypadku tych drugich gekonów.
Dodam, że przed nałożeniem czyściliśmy najpierw wodą, jak nie pomagało to potem płynem do mycia szyb, żadne zabiegi nie pozwalały tym "matom" złapać się powierzchni deski.
Nadmienię, iż ojciec nigdy nie używał chemii do czyszczenia kokpitu (ja używałem, ale u mnie sytuacja jest identyczna).

O co chodzi? Czy to są jakieś chińskie kupy? Gdzie mogę dostać tego pierwszego, prawdziwego geckona? :/
Pamiętam, że przez pierwsze tygodnie - jak się zdejmowała z niego telefon to aż czasem zostawała na nim klapka, tutaj telefon leciutko na nim spoczywa, chyba coś jest nie halo...
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.02.2013, 13:52   #2
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kupiłem taką matę, w jakimś supermarkecie (real, czy inny leclerc) za 9.99 złocisza.

Telefonu "do góry nogami" nie próbowałem trzymać, bo nie miałem takiej potrzeby w samochodzie.

Zaprzestałem jej używania, bo właśnie przy odklejaniu telefonu z maty tylna pokrywa obudowy na macie zostawała.

A mata nazywała się Modecom Lep-R czy jakoś tak...
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2013, 15:54   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Na LUKOILu sprzedawali takie maty po 20 zeta, ta testowa przy kasie była wypaprana przez testerów, a i tak trzymała dobrze, po chwili zastanowienia jednak nie kupiłem, mam małą półkę przy zegarze w samochodzie i tam telefon sobie leży i nie ucieka nawet przy ostrym braniu zakrętów.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2013, 18:26   #4
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Mam 2 Pentagram Gecko już od kilku lat i oba trzymają, jak nowe. Czasem mam problem z oderwaniem od deski, ale jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby coś mi się do nich przykleiło, bo i też nie taka ich rola. Powierzchnia Gecko zapobiega ślizganiu, ale nie powinno nic do niej przywierać. bo to nie klej

Widziałem je jakiś czas temu na Shellu albo BP. Zwrócę uwagę, jak będę tankował

Edit: Teraz zobaczyłem na linka z allegro. Mój Gecko na pewno by na takie coś nie pozwolił, to jakaś ściema Mój jest przyczepiony na desce, pod lekkim kątem.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2013, 18:39   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Nakręcę jutro filmik, jak trzyma to z Allegro (tak samo trzymał mój drugi Gecko)...
Jedna wielka PORAŻKA - może te na stacjach będą spoko? Ja tankuję zawsze na LUKOILu, bo najtaniej, a co najmniej raz w tygodniu przejeżdżam w jego pobliżu i tam ich nie widziałem.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: