Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.01.2004, 09:29   #1
przemo_one
Gość

Question kod do SE T300 i wyzszych

podobno jest jakis kod umozliwiajacy wykasowanie obrazkow tych fabrycznie w telefonie co zwiekasza pojemnosc

czy wie ktos cos o tym ?? pozdro
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.01.2004, 20:59   #2
RoKFoR
d[-.-]b

Data rejestracji: 12.08.2003
RoKFoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1) Aby naprawdę usunąć wszystkie predefiniowane obrazki należy wykonać RESET telefonu. Wykonuje się to następująco:
[ Ustawienia > Ustaw. opoczątk. > Reset. wszystko. ] Trwa to chwilę.

* UWAGA! Spowoduje to utratę wszystkich znajdujących się w pamięci telefonu plików i ustawień. Wcześniej więc wyślij do komputera swoją listę kontaktów: [ Spis telefonów > Zaawansowane > Wyślij wszystko ] Potem będziesz mógł go przywrócic do telefonu. Podobnie postąp z rysunkami / zdjęciami / dzwonkami / SMS-ami. Natomiast stracisz wszystkie gry (na płycie są wszystkie gry Sony Ericsson więc będziesz mógł je potem wczytać) oraz dodatkowo pobrane motywy pulpitu.

2) Po wykonaniu operacji wejdź do [ Rozrywka i gry > Moje dźwięki > dowolna melodia > Status pamięci ]

* UWAGA! Nie wchodź pod żadnym pozorem w [ Rozrywka i gry > Moje rysunki ] !!! (bo będziesz musiał ponownie resetować telefon)

3) Będąc w statusie pamięci wejdź w [ Moje rysunki ] - w ten sposób można. Rysunki bedą białymi kwadratami - tak ma być, to prawidłowe. Teraz usuwaj po kolei wszystkie rysunki - trochę Ci to zajmie. Nie przejmuj się że komunikat podaje "Zwolniona pamięć: 0 kB". Kiedy usuniesz wszystko...

Wyjaśnienie tricku:

Predefiniowane rysunki znajdują się w pamięci stałej telefonu (ROM). Po pierwszym wejsciu w [ Moje rysunki ] wszystkie pliki są kopiowane do pamięci operacyjnej telefonu (RAM). Jest to widczne: białe kwadraty powoli zapełniają się rysunkami. Jesli przed tą operacją usuniesz referencje (skróty) do rysunków, nakazujące kopiowanie z ROM do RAM, operacja się nie odbedzie.
Sposób jest dużo prostszy od sztuczek z wyciąganiem baterii w odpowiednim momencie - i jest bezpieczny dla telefonu.

Sposob z pewengo forum.
RoKFoR jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2004, 14:44   #3
-rob-
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.12.2003
-rob- w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety na mojej T310 nie działa. Owszem pokazują się rysunki jako białe kwadraty ale nie można ich usunąć.
-rob- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2004, 10:24   #4
przemo_one
Gość

no to umnie nie dziala - "nie mozna usunac elementu wstepnie zdefiniowanego"

Ostatnio zmieniany przez przemo_one : 26.01.2004 o godz. 10:31
  Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: