![]() |
Cytat:
P.S. Widzieliście, ze zostały 2 sztuki :haha: |
a jak nie beda mieli tyle sztuk to nie dadza cos innego tej samej klasy :)
|
Cytat:
|
tez moze byc :)
|
Wziąłem 3. ;)
pozdrowienia |
lol zmienilu juz cene n 1400 :D
|
Cytat:
|
nie ma cie teraz rozwodzic nad tematem w poniedzialek sie wszystko wyjasni najpozniej we wtorek :)
|
Cytat:
Czekamy za płytami :taktak: Podjadę jutro do prawnika, zapytać się co jakby nie chcieli wysłać :D |
Podobna sytuacja była na interii z płytami CD. Ktoś się pomylił i dał przecinek nie tam, gdzie trzeba i za 20 płyt było coś koło 20 PLN, zamiast 200. Jednak interia to zignorowała i anulowała zamówienia. Tak samo będzie pewnie w tym przypadku.
|
Cytat:
|
ale w mysli prawa zlozenie zamowienia i otrzymanie potwierdzenia jest laczace obie strony do wywiazania sie z umowy
|
Cytat:
|
jakby co to macie screena : http://starzak.eu.org/~smartek/asus-promocja.jpg
powodzenia :) pozdro ;) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
tez zrobilem screena :D no i oczywiscie mam wydrukowane potwierdzenia mailowe a reszta siedzi ladnie w skrzynecce :) |
Cytat:
a to poprawny :D http://starzaki.eu.org/~smartek/asus-promocja.jpg A płytki sobie nie kupuje :fiu: :cisza: |
Szkoda że turboni idziesz w poniedziałek :/ Bo sie kapną i mi nie wyślą :ASD
Jakby co to ktoś odstąpi jedną :P |
tak sobie pomyślałem, że nie będę chamem i pójdę z nimi na ugodę.
dadzą mi 1 płytę w tej cenie i zapominamy o sprawie :P |
Cytat:
Hehehe. JA też sie zgadzam :P Jedna, a dwie co za róznica. Gorzej jedna a zero to już troche boli :( |
pojde z nimi na ugodę zamiast 37 płyt wystarczt najnowsza wersja athlona 64 pod socket 939 reszty nie trzeba ||
|
Cytat:
37 sztuk :haha: |
Cytat:
moge isc z nimi tez na ugode ale jeszcze nie wiem jaka :D |
Cytat:
Lepiej to niż nic :taktak: |
a ja nie chce nowa plyte pod athlona , proca i grafe no i moga ranu dorzucic :D
inaczej nie ide na ugode :) |
Cytat:
|
juz troche wiecej niz 12 :D
|
Cytat:
|
Cytat:
ps: Sam bym sobie zamówił i trochę się potem z nimi pobawił, ale nie mam tam konta, a na taką jedną awanturkę to szkoda mi zakładać. ' |
ja tez bede walczyl o swoje jutro zanim pojde do nich odwiedze urzad ochrony konsumenta i dowiem sie co i jak zeby ich moc odrazy postraszyc :D
|
liczymy na ciebie.
tak sobie pomyślałem - jednak wolałbym grafę ati x800 xt 256mb :P |
Cytat:
JA w ramach ugody chciałbym Abit An7 i bartka M2500+ :spoko: (będzie dla niech troche taniej) :> |
Witaj
Twoje zamówienie nr 23132/2004 z dnia 2004-11-06 16:21:44 zmieniło status. Poprzedni status: Nowe Nowy status: Anulowane Uwagi handlowca: z oczywistych względów Pozdrawiamy Sklep internetowy www.komputronik.pl PS. Prosimy nie odpowiadać na tą wiadomość - została wygenerowana automatycznie. -------------------------------------------------------------------------------- Witaj Twoje zamówienie nr 23132/2004 z dnia 2004-11-06 16:21:44 zmieniło status. Poprzedni status: Nowe Nowy status: Anulowane Uwagi handlowca: z oczywistych względów Pozdrawiamy Sklep internetowy http://www.komputronik.pl PS. Prosimy nie odpowiadać na tą wiadomość - została wygenerowana automatycznie. |
hehe niezle sie rozpedziliscie.
@memo ty z tymi 37 sztukami to mozesz sklepik otworzyc :lol: Dajcie znac w poniedzialek jak sie skonczylo. Ciekawy jestem. |
Witaj
Twoje zamówienie nr 23191/2004 z dnia 2004-11-07 10:07:15 zmieniło status. Poprzedni status: Nowe Nowy status: Anulowane Uwagi handlowca: z oczywistych względów Pozdrawiamy Sklep internetowy www.komputronik.pl PS. Prosimy nie odpowiadać na tą wiadomość - została wygenerowana automatycznie. Co to ma znaczyć?? Ja mam to samo!! |
Mam to samo :smutny:
No to pisze do nich, ze złożyłem zamówienie i domagam sie towaru. Mam screen shoty i potwierdzenie :D |
Cytat:
Ale syf sie zrobił, Jakby co to ja jestem z tobą :P |
Witam!
Hahahaha - wiedzialem na samym poczatku, ze tak bedzie... przeciez to bylo oczywiste, ze te zamowienia nie beda zrealizowane i tak, jak juz pisalem mozecie ich co najwyzej pocalowac w du** po zaden UOKiK ani Rzecznik ds. OK tutaj nic nie zdziala. ps. to moj 2,222 post :) |
No to po zabawie ;)
Zgodnie z prawem, firma ma 14 dni na odmowę realizacji zamówienia. Po drugie, wg definicji prawnej, cena to kwota większa od zera wyrażona w jakiejś walucie. |
Cytat:
|
dokladnie :)
bede walczyl o moje zamowienia :) |
Ja też :D
|
Cytat:
|
jutro ide dokladnie sie dowiedziec co i jak mam zalatwiac :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak ktoś tu coś zdziała to niech da znać :) |
dostalem mail ze zamowienie z oczywistych wzgledow anuluja ;(
|
Cena ulegla zmianie, juz nie ma zera ;).
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11414 |
1. Umowy zawierane z konsumentem bez jednoczesnej obecności obu stron, przy wykorzystaniu środków porozumiewania się na odległość, w szczególności drukowanego lub elektronicznego formularza zamówienia niezaadresowanego lub zaadresowanego, listu seryjnego w postaci drukowanej lub elektronicznej, reklamy prasowej z wydrukowanym formularzem zamówienia, reklamy w postaci elektronicznej, katalogu, telefonu, telefaksu, radia, telewizji, automatycznego urządzenia wywołującego, wizjofonu, wideotekstu, poczty elektronicznej lub innych środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), są umowami na odległość, jeżeli kontrahentem konsumenta jest przedsiębiorca, który w taki sposób zorganizował swoją działalność.";
czyli to potwierdzenie jest umowa miedzy mna a komputronikiem wiec to oni zrywaja umowe i nie wywiazuja sie z niej :) |
Witam!
To nie jest umowa, a jedynie potwierdzenie przyjecia zamowienia - nie jest ono zobowiazujace dla sklepu do wykonania danego zamowienia - moga zawsze odmowic wykonania zamowienia. Po drugie to co pisal Bartez o cenie. I wreszcie po trzecie... czy naprawde jestescie tak naiwnia, aby sadzic, ze ktokolwiek otrzyma cokolwiek od tego sklepu za darmo? Ludzi opamietajcie sie bo powoli robicie z siebie posmiewisko... mozecie zakladac sprawy w sadzie, ale i tak je przegracie i stracicie tylko kase i czas. NIKT nie dostanie ZADNEGO sprzetu od komputronika ZA DARMO i NIC na to NIE PORADZICIE. |
Ilość załączników: 1
Ja tak sobie tylko czytam ta dyskusje i nic sie nie odzywam, bo po co...
A najsmieszniejsze jest z tego wszystkiego to: |
cena taka - 0 byla przez cala sobote
|
Cytat:
Jak sie chłopaki postarają to pewnie da się coś zrobić :spoko: |
Witam!
Ja bym sobie nadziei nie robil i im tez... Trzeba patrzec na rzeczy realnie, to potem nie ma rozczarowania. |
Cytat:
|
dlatego jutro ide do urzedu ochrony konsumenta zeby dowiedziec sie jak to dalej rozegrac :)
a co narazie nie mam roboty wiec moge sie poklucic mam czas :D |
Cytat:
Taka firma zatrudniajaca pracownikow ktorzy kloca sie za swoich klientow - wszyscy sa zadowoleni oprocz klotniobiorcy :) |
Cytat:
Już myślałem że sie poddaliście :P Jednak został jakiś samuraj. Ostatni ale zawsze jest :D |
Przed chwilą wpadł mi w ręcę artykuł dotyczący przepisów prawnych i była tam sytuacja w pewien sposób podobna do tej tutaj. I wynikało z niego jasno:
1) Umieszczając na stronie opis przedmiotu, wraz podaną cenę firma zgałsza ofertę 2) Składając zamówienie klient wysuwa propozycję zawarcia umowy 3) Firma wysyłając potwierdzenie zamówienia - przyjmuje zgadza się na jej warunki i tym samym umowa zostaje zawarta Od tego momentu klient ma pełne prawa żądać jej realizacji, także na drodze sądowej. Dodatkowo jeżeli udowodni, że z braku realizacji poniósł jakieś szkody, może również domagać się ich zadośćuczynienia. Tak więc panowie - prawo stoi po Waszej stronie i możecie się domagać realizacji zgłoszonych przez Was zamówień. Na Ciebie memorando liczę, ale może znajdzie się ktoś jeszcze, kto nie będzie się bał spróbować :) |
ja zlozylem sprawe do urzedu ochrony konsumenta i czekam co z tego wyniknie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieje ze dasz znac jak to sie skonczy. |
napisałem im coś takiego (poza cytatem odpowiedniego paragrafu):
W dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi, więc jutro sprawę kieruję do właściwego organu. dodatkowo wniosę o zadośćuczynienie z powodu strat poniesionych poprzez niewywiązanie się z umowy. 1) Umieszczając na stronie opis przedmiotu, wraz podaną cenę firma zgałsza ofertę 2) Składając zamówienie klient wysuwa propozycję zawarcia umowy 3) Firma wysyłając potwierdzenie zamówienia - przyjmuje zgadza się na jej warunki i tym samym umowa zostaje zawarta dzisiaj idę do znajomego, jest prokuratorem. dowiem się, gdzie i jak uderzyć. |
no to walczymy dzielnie :)
juz nas jest 3 :) |
Cytat:
Ale wiesz, ja powoływałem się na jakiś artykuł, w którego wiarygodność co prawda nie wątpię, ale można było jeszcze znaleźć odpowiednie przepisy i zawrzeć je w tej wiadomości. To zawsze robi lepsze wrażenie ;) W każdym razie życzę powodzenia. Co prawda uważam, że pomyłka może się zdarzyć każdemu i nie zawsze warto się jej chwytać i korzystać z cudzego nieszczęścia, jednak odpowiedź komputronika na Wasze zamówienia była po prostu hamska i wkurzyła mnie, dlatego kibicuję Wam w dalszej sprawie :) Sam żałuję, że nie zamówiłem i nie mogę się teraz z nimi użerać, ale nie jestem tam zarejestrowany, a dla jednej sprawy nie chciało mi się zakładać konta. Powodzenia ! :) |
mógłbym pójść z nimi na ugodę.
zamiast towaru mogą mi wysłać to: Radeon X800 Pro Sapphire Toxic 256 MB DVI + VIVO BOX http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13762 :P co mi szkodzi popytać się? gdybyśmy byli w usa, wygraną mielibyśmy w kieszeni. |
Cytat:
|
ja zlozylem jak wczesniej pisalem sprawe do urzedu ochrony konsumenta pani powiedziala mi ze jest to sprawa do wygrania tylko trzeba czekac okolo 2 miesiecy na ich interwencje.
wiec czekam a jeszcze jedno urzad ochrony konsumenta bedzie wystepowal w moim imieniu na droge sadowa :) |
w sumie to mam to jeszcze potwierdzenie w mailu i moglbym z nimi powalczyc ale nie mam kasy na ew. rozprawy...
|
Cytat:
|
Hm a moze by turboni powiedzialby dokladnie co i jak i zrobilismy pozew zbiorowy :)
Wieksza szansa na wygranie. |
zadzwonilem do babeczki powiedzialem jej cala sprawe tzn jak to wygladalo - powiedzialej ze mam wszystkie maile i zdiecia strony ich z cena i ze mam tez zdiecia jak zamowilem. jakie potwierzenia dostalem.
ona na to zeby dokladnie jej to jeszcze raz opisac w mailu i wyslac wszystko ze wszystkim co mam bo z tego co jej powiedzialem to oni sie nie wywiazali z umowy skoro dostalem potwierdzenie ze zlozylem zamowienie. no i kazala czekac tak do 2 miesiecy i jak nie zalatwia tego normalnie z komputronikiem to oni wnosza sprawe do sadu w moim imieniu i dalej tez sie tym zajmuja :) |
Cytat:
|
i tak kazdy jak chce zlozyc sprawe do urzedu ochrony konsumenta to musi zrobic to do swojego wojewodzkiego.
podam dla zainteresowanych dla osob ktore mieszkaja w warszawie. 827-76-37 lub 826-17-12 ul.Gorskiego 7 a w Pruszkowie: 758-86-63 lub 758-67-61 ul.Drzymały 30 p. Jolanta Markowska ja zlozylem w warszawie bo mam meldunek warszawski i nie wazne ze mieszkam teraz w pruszkowie :) |
@Turboni jak wygrasz to wyślesz mi jedną płyte? :D
U mnie w Koninie chyba nie ma UOPiK :smutny: Najbliżej to chyba w Poznaniu :D |
http://www.infoglob.pl/sklep/podzesp...3494/opis.html
a patrzcie na to? znalazlem calkiem przypadkowo - co oni z tymi asusami? moze firma zlecila podanie 0zl w kazdym sklepie komputerowym? :haha: pozdro ;) |
no za calkiem przyzwoita sunke chca go opchnac...pokusilbym sie...gdyby to sprzedawal 3 lata temu :-P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:42. |