Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.06.2005, 15:38   #31
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ostatnio byłem w jednym z europejskich krajów i tam łącze ADSL 2 Mbit kosztowało 11 ***8364;

To jest normalna cena
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 15:50   #32
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zobaczcie na to http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/...erwiec2005.pdf na stronie 15 sami się ośmieszają bo u nas 512 to koszt 30 USD z limitem 15 GB a FT za to samo chce 33 USD ale bez limitu, ale oni nas dymają istny kolonializm. Przez te limity dalej zostane na 640 i abo odziwo socjalnym. CHWDTP
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 16:42   #33
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Moze i tak ale popatrz jak na przelomie roku zmienaja swoja game uslug ( i tak sa nadal one masakrycznie drogie w porownaniu z innymi operatorami) jezeli sa tacy silni to po co to robia no nie powiesz chyba ze to czysty marketing .(...)
Wielka Trojka operatorow komorkowych tez za wczasu zaczela zbijac ceny polazen/smsow, bo kto by sie nieprzesiadl na innego oparatora gdyby nadal zadali 2,5zl/min
strach ma wielkie oczy a najwieksi moga stracic najwiecej
dlatego tez neo stanialo ostanio z ~150zl na ~100zl [za 512kb] a minuta kosztuje juz ponizej 30groszy :cool:
Stary 01.06.2005, 17:17   #34
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Data rejestracji: 05.11.2002
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
mam prośbę.
macie może regulamin z tamtego roku z okresu od września do grudnia 2004.
chodziłoby mi o paragraf (oraz jego treść - np.: scan) o możliwości zawieszenia usługi.
zerknij tutaj
Stary 01.06.2005, 20:29   #35
Marecki_10
Bywalec

Data rejestracji: 23.05.2005
Marecki_10 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Od pięciu lat nie korzystam z ich usług i jakoś nie czuję żeby mi czegoś brakowało.Jeśli by chcieli żeby tacy jak ja wrócili do nich to muszą się postarać dużo bardziej niż do tej pory,tym na pewno mnie nie skuszą.Co sądzicie o łączu satelitarnym i jak tam wygląda sprawa router'a bo to jedyna żecz która mnie denerwuje w mojej obecnej sieci?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
&quot;Megapromocja Neostrady&quot; od jutra!!-phone.jpg  
Marecki_10 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 20:45   #36
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k
Wielka Trojka operatorow komorkowych tez za wczasu zaczela zbijac ceny polazen/smsow, bo kto by sie nieprzesiadl na innego oparatora gdyby nadal zadali 2,5zl/min
strach ma wielkie oczy a najwieksi moga stracic najwiecej
Ale rynek polaczen kablowych to nie GMS i tutaj nie ma wielkiej trojki. Musisz pamietac, ze w przypadku GSM wszyscy zaczeli prawie jednoczesnie wiec musieli walczyc o rynek.

W przypadku TPSY na rynku ogolnopolskim nie ma konkurenta. Co z tego, ze np na Slasku dziala Netia jak nie ma jej w dawnym Bielskim i w setkach innych miast w Polsce.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 21:01   #37
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wielka Trójka się już dawno dogadała i ceny ma podobne tylko pokombinowane inaczej i hasła reklamowe sugerują konkurencję a tak naprawdę wołają kup se komóre.

to co odstawia ostatnio tepsa pod hasłem promocji (mega, hiper...nie wiem nie oglądam) to kurewski szczyt chamstwa i bezczelności monopolisty. abonament za 50 zł zamiast 43 i godzina normalnie kosztująca 7.20 za darmo za 7 ****a.

abonament http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=49 powinien z definicji być opłatą z góry za połączenia/minuty a nie za sam fakt posadania numeru.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 21:24   #38
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
tak sobie dyskutujemy nad cenami neo...
ale ciekawi mnie jedna rzecz, czy za granicą posiadacze adsl'a są zmuszani do opłacania abonamentu za telefon, którego nie chcą?
bo płacić 145 zł/m-c przez 2 lata za łącze 512 z limitem 15gb to moim zdaniem przegięcie pały...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 22:00   #39
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
woitas ja juz nic na temat TPSy nie pisze, bo po co?
co dadza nasze wieczne narzekania?
bedzie jak bylo..., albo i gorzej.., zostaje nam czekac i modlic sie zeby jakas konkurecja sie pojawila, bo inaczej bedziemy udupieni na zawsze z naszym monopolista, ktory robi z nami co chce
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 23:06   #40
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Szkoda gadać... przecież nasze narzekania nic tu nie poradzą a telekomuna i tak ma nas gdzieś
Stary 01.06.2005, 23:39   #41
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
dlatego napisałem im, że rezygnuję od września ze wszystkich uch usług...
pewnie to oleją, ale gdyby tak każdy z nas... coś by z tego było.
dopóki nie zaczniemy się upominać o swoje, będzie jak jest

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 23:53   #42
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
dlatego napisałem im, że rezygnuję od września ze wszystkich uch usług...
pewnie to oleją, ale gdyby tak każdy z nas... coś by z tego było.
dopóki nie zaczniemy się upominać o swoje, będzie jak jest
Nie ma takiej mozliwosci. Nie ma alternatywy a np ja nie moge sobie pozwolic aby ze wzgledow ideologicznych zrezygnowac z uslug TPSA.

A przepraszam w Katowicach mam alternatywe w postaci Neti. Co ciekawe glowna siedzibe maja po drugiej stronie ulicy - w linii prostej jakies 500 m. Od reki moge miec ich telefon (mialem nawet swego czasu ISDN). Niestety w temacie stalego lacza w chwili obecnej nie ma mozliwosci podlaczenia

Dziala jeszcze niby Chello ale jakos dziwnie nie chca podlaczyc mojego budynku bo sie im to nie oplaca - chetny jestem tylko ja.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 23:58   #43
kiewas
Matrix has him

Data rejestracji: 29.10.2003
kiewas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dziękuje Bogu że w Legnicy dialog jest ...
Net chociarz jakiś normalny oferują, chociaż telefon i tak mam w tepsie, (net dzielony). Płacę 50zł rachunku w tym 40-kilka złotych abonamentu. ehh
Stary 02.06.2005, 04:48   #44
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
[...] czy za granicą posiadacze adsl'a są zmuszani do opłacania abonamentu za telefon, którego nie chcą?
[...]
W Irlandii tak.
Muszę płacić za telefon, którego praktycznie nie używam, po to by móc korzystać z miejscowej wersji neozdrady.
O ile jaki taki wybór ISP jest ( http://www.broadband.gov.ie/bbinfo/ServiceListWF.aspx ) to do korzystania z niego potrzebna jest linia tel. od miejscowego monopolisty.
Abonament tel. 25***8364;/mies.
ADSL 1024/128 kbit/s 40***8364;/mies.
Limit 8GB/mies. (czterokrotnie przekroczony, ciekawe jaki rachunek dostanę )
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2005, 15:54   #45
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ee to widac ze w irlandii tez kosza kase za telekomunikacje ... chociaz przy Waszych zarobkach to pewnie pryszcz
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: