![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Wyczytałem na stronie cdr-info że płyty które posiadaja barwnik PHTHALOCYANINE ich żywotność szacuje się na 100lat.Zas płyty o barwniku CYANINE wytrzymują max 10lat.Moje zdźiwienie okazało sie wtedy gdy przetestowałem część swoich płyt i ku zaskoczeniu płtyty najdroższe tzn.Verbatim,TDK miały właśnie barwnik CYANINE a pozostały szit ponizej 1zł barwnik PHTHALOCYANINE.Jak to jest mozliwe.Tzn że poprostu nieopłaca sie kupować drogich płyty bo ich żywotość jest krotka.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja si nie przejmuje czymś takim ...
musiał bym przez 10 lat nonstop mielić płytą w cdromie...
|
|
|
#3 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
nie mozemy byc nawet pewni czy za 10 lat beda jeszcze cd-romy a Ty chcesz zeby plytki wytrzymywaly 100 lat! hehehe ja za 10 lat programy i gry ktore teraz masz na tych CD'kach jeszcze Ci sie na cos przydadza to gratuluje
|
|
|
#4 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
heh - to z tymi barwnikami to byla prawda - 4 lata temu - teraz nie ma juz roznicy - udoskonalono produkcje, podniesiono jakosc komponentow - warstwa odbijajaca UV na plytach tez podnosi trwalosc (bo to jak zwykle nasze kochane sloneczko psuje najwiecej)
a jesli dobrze pojdzie i tak niedlugo dane bedzie mozna zapisywac holograficznie - gdzie w 1cm^3 krysztalu zapiszesz miliony TB...
|
|
|
|
#6 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ja posiadam jeszcze pudło dyskietek z grami i programami do Amigi 500 8) Ach ta Amiga... Tylko mi sie cholera zrypała i na giełde po części musze jechać ![]() Acha , mam prośbę jak ktoś bedzie na giełdzie w Katowicach lub w Krakowie to zerknijcie czy są tam Amigi 500 ...
|
|
![]() |
|
|