![]() |
Cytat:
dokladnie tak samo |
daje oftop - polski sklep
no, ale takiej promocji nie mozna przegapic! chyba zamowie kilka sztuk - tak na przyszlosc :D http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/14885 |
Trochę OT, ale zapytam tu - zna ktoś ten sklep:
http://tagomago.pl/ (z perfumami) ? Trafiłem na reklamę jednego zapachu, o którego kupnie myślałem i jest tu o dobre kilkadziesiąt procent tańszy niż w sklepach. |
zalozylem paypal i google checkout na karte z inteligo
przetesuje przy pierwszej okazjii czyli niedlugo :) |
w mymemory promocja na kingstona 3 w cenie 2
http://www.mymemory.co.uk/Micro-SDHC...ss-4-Multi-Kit zamowilem 3, 120 z dostawa do domu :D |
|
Nie do końca w temacie (bo sklep polski, ale większość towarów z zagranicy), ale trafiłem na taką stronę:
http://krainaksiazek.pl/sklep.html?lang_id=1 Wybór przytłaczający, ale jak się szuka czegoś konkretnego, to miejsce bardzo przydatne (jeszcze nie testowałem). |
www.polishmusic.ca
www.polishfilm.ca Są to linki do polskiego sklepu internetowego w Kanadzie. Mają bogaty wybór muzyki i filmów polskich. Niektóre pozycje niedostępne na rynku polskim a tam można dostać. Filmy raczej w systemie NTSC i z polską ścieżką językową lub lektorem. Sklep nie sprawdzony. Miałem co prawda już zamówioną u nich płytę ale zdążyłem wycofać zamówienie, bo akurat u nas była reedycja, no i kupiłem u nas, co jest chyba zrozumiałe. Płatność w sklepie kartą kredytową lub gotówką przekazem pocztowym Western Union. |
Krótkie pytanie - co się teraz opłaca (z ogólnie rozumianej elektroniki) przywieźć ze Stanów? W sensie, żeby przy ewentualnej sprzedaży była największa przebitka.
|
Cytat:
Cytat:
Myślałem nad http://www.thehut.com/. Wg. googlarza całkiem pochlebne opinie. |
dodadza roznice w stawce
|
nie
jezeli sklep przekracza jakies tam obroty z danym krajem (w tym przypadku PL, takich sklepow jest stosunkowo malo), to wtedy sa zobowiazani do naliczania VAT takiego, jak w kraju dostawy jezeli nie widzisz tego w koszyku (jak podacz adres dostawy), to nic wiecej nie zaplacisz NIE MOZNA doliczyc nieczego wiecej do tego, co juz widzisz przy platnosciach - czyli cena i koszt dostawy UK jest w Unii, wiec nie ma zadnych cel ani oplat dodatkowych PLACISZ TO, CO WIDZISZ W KOSZYKU! |
Dzięki.
Niektóre gry są tam naprawdę tanie, więc kupię, sprawdzę i podzielę się opinią na temat sklepu. |
Jou - cos dla Ciebie
wyciag z dzisiejszego newslettera mymemory Kod:
Sennheiser HD437 Headphones only ***163;19.99 |
Dzięki raz jeszcze. :spoko:
Warto brać te koss'y SB49 do muzy z komputera? Czy lepiej tańsze (a z tymi samymi parametrami) SB45? |
Mam te: http://www.mymemory.co.uk/Overhead-H...ble-Headphones i mogę polecić. Chyba, że potrzebujesz mikrofonu, to wtedy odpadają :)
|
No właśnie mikrofon się często (skype) przydaje. :taktak:
|
nie macalem ich, ze tak powiem
fajnie wygladaja ;) wez ktore ladniejsze :D jezeli nie masz mozliwosci sprawdzenia ich (masz np jakis sklep sieci ASK kolo siebie? albo cos w tym stylu?) mi tam bardziej na wyglad podobaja sie te tansze, za sam volume control bym nie doplacal 8***163; ew. poszperaj w sieci za opiniami |
Ilość załączników: 1
No to poszperam w sieci, bo sklepów ASK w pobliżu nie mam - zresztą są tylko 4 sklepy tej sieci, wszystkie cztery w Londynie. :>
Załącznik 54277 Rozejrzeć się mogę jedynie w PCworld lub Currys. :smutny: |
biorac pod uwage, ze kolo mojje blej pracy byly wszystkie 4, to mysllem, ze to bardziej swiatowa siec :D
my mistake w kazdym razie poczytaj jakby co ;) ja dla siebie z microphonem to kupilem Jabry na BT i jestem w niebowziety ;) a bez mic to mam szonhajzery dla Zony i UniTone dla siebie i tez jestemy kontent ;) |
kolejne promocje z mymemory
jak sa dwie ceny - to ta pierwsza jest sugerowana, druga w promocji (ctrl c, ctrl v nie przenosi znacznikow skreslenia ;) ) Kod:
40% OFF! |
wyciag z mymemory dla Jou ;)
Kod:
UNLOCKED MOTOROLA MOBILE PHONE + FREE SIM CARD FOR ***163;17.99 |
mymemory
Kod:
|
Kod:
Sennheiser HD415 Headphones |
Jakby ktos bral cos do polski lub przyjezdzal niedlugo to jestem sklonny (memory sticka 8gb) zamowic :)
|
Przecież oni przysyłają do Polski - przesyłka wliczona w cenę. :P
|
polacy jakos nie wieza w takie cuda ;)
FREE WORLDWIDE DELIVERY - sprawdzone :) kolo tygodnia idzie ;) |
Hmm, pobieznie patrzac wydawalo mnie sie ze tylko do UK.
|
Szkoda, że compact flash taki drogi... :( a jestem w potrzebnie kupna 8/16GB do lustrzanki.
|
z mymemory
Kod:
Hama LCD Thermometer and Penholder |
Ilość załączników: 1
W ubiegłym tygodniu kupiłem sobie na mymemory dwugigową kość RAMu (SODIMM) - z dziesięcioprocentową wielkanocną zniżką wyszło 33 funciaki. :spoko:
EDIT: właśnie kilkanaście minut temu listonosz wrzucił mi tę kość do skrzynki pocztowej - oczywiście natychmiast zamontowana. :taktak: Listonosz wrzucił mi też płytę zakupioną w cdwow.ie - zdziwiłem się, skąd została wysłana. :wow: Załącznik 54574 |
Jakby ktoś znalazł ciekawe zniżki na karty compact flash to byłbym wdzięczny ;]
|
Lexar 8GB 233X Professional Compact Flash Card £29.99
Lexar 8GB 80X Premium II CompactFlash Card £17.99 te sa w miare napisz - jaka chcesz predkosc albo sam zajzyj na mymemory - sporo masz w przecenach potem tylko porownac z ebayem i juz wiesz wszystko ;) edit: albo taka zabawka - adapter SD do CF ;) http://www.mymemory.co.uk/Compact-Fl...h-Card-Adaptor |
A adaptery wolę się nie bawić :/ Zajrzę na mymemory :>
|
A więc stało się. Chcę zamówić 2x Lexar CF 8GB 233x i najprawdopodobniej padnie na mymemory :) Miał ktoś jakieś przykre doświadczenia z tym sklepem (wadliwy towar, opóźnienia etc)?
|
Jak do tej pory same pozytywne doświadczenia z mymemory. :spoko:
|
j.w.
5znakow |
W sumie 10? :P
|
Zaryzykowałem i zamówiłem sobie podejrzanie tanią grę z thehut.com. I czekam, i czekam...
Cytat:
|
Trochę poczekasz, bo nie mają na magazynie. ;p
Spora część sklepów internetowych charguje z karty w momencie wysyłki, więc w najgorszym razie (w Twojej sytuacji) anulują zamówienie (jeśli im się nie uda skądś ściągnąć). :] |
Cytat:
Gry w UK są rzeczywiście tanie jak barszcz. Dotyczy to używanych gier, ale też całej masy promocji nowych, zafoliowanych egzemplarzy ze sklepowych promocji. Pierwszą grą którą kupiłem w UK był MS Flight Simulator 2004 (za bodajże 7,99 funta nowy, niedługo po premierze), kupiłem nie mając pojęcia ile kosztuje w Polsce, kiedy wróciłem i się dowiedziałem, jaka jest tu jego cena, zdziwiłem się srodze... |
A ja czekam aż pył opadnie. Bo i tak airmail nie działa ;]
|
Cytat:
|
Wlasnie dzisiaj przyszla do mnie gra z THEHUTA. Tydzien czasu to trwalo od zlozenia zamowienia. Wiec mozna w 1 poscie zmienic ze sklep sprawdzony i wysylka 0.99funciaka. @Berion takze spoko i na twoja przyjdzie czas ;) Ja jutro zamawiam chyba kolejna od nich. Tylko czekam jeszcze na znak od kumpli z pracy i chyba kazdy wezmie sobie po egzemplarzu Red Dead Redemption i stworzymy bande jak z RIO BRAVO na multi hehe ;> @Berion moze tez sie skusisz na te gierke ;>
|
dzieki za weryfikacje - wyedytowano :)
|
23 kwietnia na mymemory 25% zniżki na wszystkie (prawie) produkty Kingstona. :spoko:
|
150zl mozna oszczedzic na 64gb ssd kingstona... :D
|
Siopaki mamy kogos ZAUFANEGO w USA ? Bo kurcze chce cos kupic na ebay wielkosci powiedzmy aparatu fot. Do usa maja free wysylke chyba a do pl 40-50euro. Czy taniej by bylo jak by ktos znajomy poslal ? Czy to poprostu z taka cena trzeba sie liczyc za takie male pudelko
|
jaka jest roznica w cenie miedzy USA a np UK czy innym panstwem z EU?
jest malo prawdopodobne, zebys zarobil na takiej transakcji, szczegolnie, jezeli zaplacisz clo i wez po uwage, ze wiekszosc firm nie honoruje USA gwarancji w EU a z dowolnego panstwa EU w PL nie ma problemu ja osobiscie mam dlugie zeby na kupowanie w USA, jezeli sami sie tam nie wybieramy akurat ;) |
Juz znalazlem strone producenta na ktorej jak dobrze widze 10$ za wysylke wiec nie ma tragedii..
http://www.dabuddhavaporizer.com/buy-a-buddha.html - Za takie cos tez clo biora ? ;> |
Cytat:
|
Właśnie też mnie ten kingston bardzo interesuje. :tak!:
~83 funty za 64 giga. :spoko: |
Niestety już Out of stock. Jest jeszcze Desktop Bundle, który wychodzi 10 funtów drożej. Warto brać? Patrząc na recenzje na sieci, to sprawuje się całkiem nieźle.
|
Ja mam jakieś subiektywne przeczucia, nie poparte żadnymi testami etc, że należy jeszcze poczekać z tymi SSD. Tak z pół roku, może rok ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skąd na to kasę brać... Obecnie morduję FF13 (dno!) i Heavy Rain (to w zasadzie nie gra, a film ;]). Taki offtopik trochę. |
Item Out Of Stock :(
|
Berion - zagralbys w jakas klasyke. Takie command & conquer na przyklad.
|
Cytat:
Cytat:
@Bartez - właśnie sam nie wiem czy warto. W końcu w 2 generacji SSDNow poprawili nieco prędkość zapisu - sam jednak nie kupiłem - to na pewno nie pierwsza i nie ostatnia okazja. :] |
Mi mendy wykupiły Lexara 8GB ;( poczekam, może będzie dostawa.
|
Przyszła paczka ;) Logitech C250 + Kingstone 133X 8GB. Kamera działa, kartę sprawdzę (i przetestuję ;)) w najbliższym czasie.
|
Przekazałem. :taktak:
|
Nadal nie dostałem swojej gry. Wysłałem wczoraj maila i dostałem taką o to odpowiedź:
Cytat:
W obliczu powyższego: jak mogę sprawdzić, czy przesyłka w ogóle opuściła Anglię? A jeśli tak to jak daleko "zajechała w Polskę". Przecież ktoś to musiał ukraść, samo nie zniknęło. Nie wierzę, żeby nikt nie monitorował paczek, listów itd. |
Takie firmy dbają o swoją reputację, więc z reguły bez szemrania wysyłają replacement albo oferują zwrot zapłaconej kwoty.
AFAIK odsetek zagubionych przesyłek jest na tyle niski, że nie opłaca się wszystkich wysyłać pocztą poleconą (ang: registered albo signed-for) - taniej wysłać ponownie. Zresztą dbanie o reputację tyczy się również i ebayowych "dużych" sprzedawców, o czym jeden z tu bywających kolegów miał się okazję przekonać. :> |
Tak po prostu? Przecież równie dobrze ktoś mógłby ich w ten sposób oszukać/naciągnąć. Jak można tak zawierzyć klientowi? No chyba, że w tej materii mój tok rozumowania zatrzymał się na PRLu. :P
Dzięki Jou. |
Zasadniczo to jest tak, że wierzą klientowi. O ile jednak klienci zaczną nadużywać zaufania sprzedawcy, ten zastosuje zasadę zbiorowej odpowiedzialności, wprowadzając (za dodatkową opłatą, ponoszoną rzecz jasna przez kupującego) obowiązkowy signed-for dla niektórych krajów, lub wręcz usuwając kraj z listy obsługiwanych.
Zdarza mi się widywać aukcje, których wystawiający wyraźnie zaznacza, że wyśle wszędzie, oprócz Polski, Włoch, Ukrainy i jakiegośtam południowoamerykańskiego kraju. |
Obawiam się, że jako Polacy nie jesteśmy do takiego poważnego traktowania przyzwyczajeni. A szkoda..
|
Nie masz się czego obawiać - jak na razie takie traktowanie zbyt często się nie zdarza, co wskazuje na to, że akurat ci umiejący kupować za granicą są raczej uczciwi. ;p
|
Jak dojdzie do mnie ta przesyłka będę chyba każdemu polecać ten sklep. Autentycznie jestem w szoku.
(...) I tak jak popytałem po kolegach/znajomych, to wcale nie jest jakimś wyjątkiem. Tutaj jakieś promocje, tu jakieś przeceny etc. etc. i to nie o 10%, tylko czasem na jakieś starocia nawet 80% :wow: |
i zapewne Nigeria :D
Czokobambo walą w ciula z całym światem :D |
nigeria to od kiedy w poludniowej ameryce? :P
|
przeczytałem z rozpędu afryce :D
Ameryka swoją drogą, ale bambusy też walą w czoko :D |
Dwa pytania odnośnie tego sklepu TheHut.com.
Po pierwsze, ile wynosi przesyłka do Polski. Przejrzałem, ale nie widzę tej informacji, a darmowa jest chyba tylko do UK. Ceny rozumiem są ostateczne i żadnego dodatkowego podatku się u nas nie dolicza? Druga sprawa - dotyczy wydania Earth, który chciałem sobie sprawić: http://www.thehut.com/blu-ray/planet-earth/8635359.html To normalne, pełne wydanie? (trochę tanie, więc chce się upewnić). I co to jest ten "Certificate: E"? (kategoria wiekowa? "Everyone") |
Andrzej - ile razy mozna pisac, ze NIE MOGA DOLICZYC PODATKU DODATKOWO! :sciana:
|
Cła nie mogą, bo to Unia. Ale mamy coś takiego jak VAT (który w przypadku kupna w Stanach doliczany jest razem ze cłem, a w obrębie Unii teoretycznie nie powinien) i podawanie cen netto, co się zdarza. A że ceny w tym sklepie są dość niskie, to wolałbym się upewnić, że nie ma żadnych haczyków. Jeśli jest to normalny sklep, jak amazon czy sprzedawcy np. na Ebay'u to ok. Cena jest ostateczna i dochodzi tylko przesyłka (w jakiej wysokości?). Wolę się jednak upewnić, jako że już ktoś zamawiał i będzie wiedział na pewno.
|
Podliczyli mi koszt gry + funciak. Aha i wciąż czekam na ten replacement...
|
Cytat:
PRZECZYTALES PIERWSZEPOSTY W TYM TEMACIE? PRZECZYTALES "TERMS AND CONDITIONS" SKLEPU? Cytat:
Cytat:
|
hmm.. dzięki za wyjaśnienie, ale szczerze to nie rozumiem tych wszystkich wywodów.
Zadałem proste pytanie, aby się upewnić i można było na nie odpowiedzieć jednym krótkim zdaniem. Znam zasady naliczania CŁA i Vatu, sam nie raz różnym osobom o tym pisałem, przejrzałem także wcześniej regulamin sklepu. Jednak jest wiele sklepów próbujących w różny sposób oszukiwać, czy to bezpośrednio, czy to po prostu nie mówiących wszystkiego. Dlatego wolę się upewnić. Doceniam odpowiedź, ale naprawdę szkoda czasu miejsca, żeby aż tak dokładnie to rozważać. Wystarczy krótkie potwierdzenie (jedyne co, to nie sprawdziłem wcześniej sklepu w pierwszym poście, gdzie podane są teoretyczne koszty przesyłki - zrobiłem to teraz i mam nadzieję, że się potwierdzą). |
Może nie do końca w temacie, ale kilka niedrogich tytułów na BR:
http://shop.ebay.pl/directoffersuk/m...=&_trksid=m270 Ceny od 30 do ~50 zł, plus darmowa przesyłka. U nas te same tytuły 3-4 razy drożej... |
Uroczyście informuję iż replacment dotarł, a sklep nie pobrał zań ponownie pieniędzy.
Poczułem się Europejczykiem. :D |
No juz mialem pisac @Berion ze napewno ci przysla bo to porzadna firma. Sam dzisiaj dostalem kolejna od nich przesylke (@andrzej funciaka do sztuki za wysylke). Znow przesylka rowny tydzien szla. I jakie bylo moje zaskoczenie ze gratis do kazdego egzemplarza gratis FRONTIER GUIDE (poradnik:) U nas chyba tego nie daja do Red Dead Redemption. takze po raz kolejny moge polecic Thehuta. Tyle ze na te promocje to jak wszedzie nalezy patrzec z przymrozeniem oka. Niby maja nagle gre w promo iles tam% znizki a gdzie indziej mozna ja kupic bez promo i to czasami ciut taniej. Albo pisza ze jest znizka a przeciez kupowalem ta gre od nich wczesniej za ta sama cene wiec zadna 24h okazja ;P Takze uwaznym trzeba byc caly czas i porownywac rozne sklepy.
Przy okazji tez ostatnio poczulem sie jak Europejczyk. Kupilem na ebau ciuch z chin i wsiaklo paczke. Napisalem emaila i dostalem odp ze moze wyslac drugi raz lub zwrot $. Co za zaufanie :) A z USA ostatnio dostalem paczke 10$ za wysylke i przyszla do 10dni. No bylem pozytywnie zaskoczony. I caly czas monit gdzie paczucha jest. Zeby tak wszedzie bylo... |
Tylko tego nie rozpowszechiajcie.
Zaraz znajda sie zaradni i sklepy przestana tak robic lub oplaty za przesylke do polski wprowadza. |
Zastanawiam się, czy cięższe paczki też są po 1 funta za wysyłkę. Zachęcił mnie komplet HP za niecałe 40 funtów:
http://www.thehut.com/books/harry-po...t/6919605.html http://www.thehut.com/books/harry-po...t/6919604.html ale to będzie dobre 5-6 kilo ważyło (jeśli nie więcej). Żeby się nagle przesyłka nie zrobiła 10 funtów lub więcej. |
dodaj do koszyka, przejdz do platnosci to ZOBACZYSZ ILE KOSZTUJE WYSYLKA :sciana:
caps zamierzony |
jak już się zarejestrujesz..
|
Cytat:
- - - Co to do promocji to tak jak Frog napisał. Ja akurat wiem co ile kosztuje, więc wiem kiedy coś jest u nich tańsze. Niekiedy są naprawdę tanie gry, a niekiedy nawet droższe jak u nas. Zależy od tytułu. Te starsze zwykle nówki w oryg. folii kosztują 40-60zł, podczas gdy u nas takie ceny nawet na allegro się nie zdarzają. Dlatego kupiłem te Mini Ninjas i zamierzam się już na Overlord 2. |
A Jednak doszla paczka z Singapuru :) Jak by ktos byl ciekaw ile SZIPING trwal to 47dejsow. No to sie gosciu zdziwi jak mu napisze ze nie musi wysylac ze nie musi wysylac 2raz. I niech tam doda jedna reputke dla PL ;)
|
Cytat:
takiego lenia ze swieca szukac :haha: :rotfl: rejstracja zajmie... bedzie ze 2 minuty ile godzin czekasz na odpowiedz? :banan2: |
@andrzej zaoszczedzilem 2min. twojego zycia ;) zaznaczylem te dwie rzeczy do koszyka i tak jak napisalem wczesniej ze funciak za kazda sztuke czegos. No i pokazalo [Standard Shipping (***163;0.99 per item)]. Czyli powinno wyjsc 2 funciaki :)
|
Dzięki @ frog
@ Nimal - jakby mi na tym bardzo zależało (w sensie było to dla mnie ważne bądź pilne) zrobiłbym to. Ale nie jest, więc pytam, bo może ktoś to przerabiał i będzie znał odpowiedź. A rejestracji wszelakich mam pod dostatkiem i nie mam ochoty na kolejne, nawet jeśli teoretycznie jest to bez znaczenia. Ale.. nie będę wałkował w nieskończoność tego tematu. Dla mnie forum jest po to, żeby pytać. Również o rzeczy, które można znaleźć samemu (żeby oszczędzić czas, bo znaleźć samemu można właściwie wszystko). Jeśli komuś to przeszkadza, niech po prostu nie odpowiada. I lenia.. ehhh... |
Zawsze mozesz sobie zrobic temp maila i sie nie przejmowac.
|
20% zniżki na wszystko - w ten weekend na mymemory.co.uk.
Kupiłem ostatni (będący na stanie) SSD Kingstona - 64GB - ze zniżką wyszło 89 funciaków. :spoko: |
kolejny weekend z 20% obnizka na caly asortyment mymemory.co.uk
kod promocji - LAST20 |
Cytat:
|
Za to pendraki kingston i lexar 16GB po obniżkach po ~16 funciaków.
SDHC 16 GB lexar (class 2) - 17 funtów. SSDNow V series 64GB Notebook bundle (z obudową zewnętrzną i bootowalnym acronisem) za 89 funtów. :spoko: |
no to jaja - mymemory nie wysyla do PL przedmiotow o masie powyzej 950g
wlasnie zamowilem plecak - wysylka poszla do kumpla, odbiore sobie jak bede w Ladku ale promocja dziala :D |
Lol, dlaczego nie wysyłają? :|
|
nie bylo uzasadnienia - tylko, jak juz potwierdzilem adres, to info przy konkretnej pozycji, ze ten przedmiot przekracza 950g wiec nie wysla go pod ten adres
zamowilem wiec na adres kumpla w UK - odbiore sobie pozniej ;) |
Jeszcze jedna niedroga rzecz: Transcend 8GB SDHC, Class 10, po rabacie 13.6 funtów.
|
thehut.com
Kupiłem Overlord 2, doszła w tzw. folii Empik... czyli gra używana. Co prawda w idealnym stanie (grubości płyty nie mierzyłem :P), ale pozostaje ten niesmak trochę... Sklep sprawdzony/godny zaufania? Średnio na jeża. Niby tak, ale... ;] |
Tymczasem oferta "wszystko 20% taniej" na mymemory została przedłużona - nie napisali tylko do kiedy. :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:31. |