![]() |
Tylko czas dostawy cholernie dlugi i niestety czesto na ebayu taniej:)
|
@nimal, możesz dodać jeszcze Vat19.com (USA). Sklep podobny do naszego Toys4Boys, głównie gadżety i nietypowe pomysły na prezent :) Koszty przesyłki nie są tragiczne, skorzystałem niedawno, przesyłka dotarła w 16 dni roboczych. Mogę śmiało polecić.
|
dzieki jesi - dodalem :)
|
@nimal
Cholera faktycznie. Nie wiem jak przeoczylem, szczegolnie, ze tez cos bralem. Zmienili wyglad strony? |
lepiej dwa razy niz ani razu, bo sklep godny polecenia :)
strona wyglada imho dosc podobnie, moze cos sie pozmienialo - ciezko mi powiedziec, bo kupuje u nich juz z 5 lat chyba |
Ja za czaso UKejowa i pozniej. No ale pozniej byla spora przerwa az do tego roku. Moze dlatego.
|
dodalem trzy potezne serwisy z chinskimi gadzetami - AliBaba, AliExpress i FocalPrice
na szczegolna uwage zwraca potezna ilosc chinskich smartfonow tam dostepna warto sie zainteresowac, bo po zakupie chinskiego wynalazku mozna zminic zdanie na temat takich potentatow jak Samsung, LG, Nokia i inne ;) |
Chyba, ze zatrzymaja go na granicy i ani kasy ani telefonu (zbyt podobne do produktow "duzych firm").
|
lenovo, zte, zopo, thl, xiaomi, jiayu itd. itp. to własne marki, nikogo nie podrabiają, nikogo nie udają, na granicy co najwyżej można vat 23% zapłacić
|
nie zatrzymaja, bo nie podrabiaja znakow handlowych - jak Pierwszy zauwazyl ;)
podatku i cla nie kaza zaplacic, jezeli wartosc nie przekroczy 150 euro, a przy tych cenach to w detalu nie przekroczy ;) i w dodatku na deklaracji celnej wartosc wpisane przez wysylajacego jest jeszcze nizsza :fiu: swoja droga - wysylka w moim przypadku byla co prawda z Chin, ale przez poczte Holenderska (swiadczy usugi miedzynarodowe) :) |
dodalem dwa bardzo dobre sklepy - jeden sportowy w UK, drugi z telefonami i elektronika w Chinach
poprawilem tez wpis o cle i VATcie |
Kupowaliście coś przez Internet z Czechów? To jest w ramach UE więc cła nie ma, jest tylko VAT? To kurierowi się płaci polski haracz? Opłaca się bardziej płatność PayPal czy kredytowa VISA i bankowe przewalutowanie PLN->CK?
Ew potem jak z gwarancją na taką rzecz? Po odesłaniu gwarancyjnym i np wymianie gwarancyjnej przysyłają rzecz sprawną ale nie powinno się za tą samą rzecz ponownie płacić podatku VAT... |
Od kiedy VAT wewnątrz UE?
|
Czyli ichniejszy VAT naliczą tylko Czechy i po kłopocie?
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:57. |