![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Proste Car Audio?
Z racji, że 11. marca zdałem prawko (dzisiaj opłacone; za tydzień powinienem śmigać) rozglądam się za samochodzikiem.
Jak samochodzik to i muzyka, coby zawsze była ze mną ;-). Chciałem się zorientować - za ile można kupić głośniczki, które stworzą, przyzwoicie grający zestaw car audio? Czy jest sens kupować jakieś zestawy z Allegro: http://moto.allegro.pl/5172_zestawy_...&change_view=1 , jeśli tak to jakie? Radyjko kupiłbym sobie "podstawowe", w sensie odtwarzanie CD i MP3, ewentualnie USB, żeby podpinać pendrive'a. A może polecicie jakieś konkretne głośniczki? I nie szaleć, biedak jestem :-P. Nie rajcują mnie rzecz jasna jakieś przesterowane basy czy tym podobne cuda. Lubię ładną i czystą muzykę z normalnym basem. Wiem, że za te kilkaset złotych nie dostanę cudów. Ostatnio zmieniany przez Smartek : 17.03.2009 o godz. 22:07 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hm, w sumie z radiem chciałbym się zamknąć w 500-600zł. Pewnie mało?
Stworzyłem ten temat, bo widziałem jakieś zestawy na Allegro za 200-300zł właśnie, są one w ogóle warte czegokolwiek? Samochód będę miał raczej mały (pewnie skończy się na VW Polo). Radia widziałem w porządku (takie, które mi będą wystarczały?) za około 250zł (jak pisałem - MP3 i ew. USB/SD, gdzie takie karty byłyby zdaje się w moim przypadku poręczniejsze). Ostatnio zmieniany przez Smartek : 17.03.2009 o godz. 22:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zawsze jest mało
![]() Gdyby ja miał tyle kasy _i_ miał trochę zapału, to: 1. Wyklejenie drzwi taśmą dekarską ok. 100 PLN 2. Dobre głośniki - koniecznie odseparowane np. Hertz DSK-165 ok. 250 PLN 3. Radio - np. Peiying PY-8118 DVD 300 PLN Przy czym ja przyjąłbym zasadę - im dalej od radyjka, tym lepsze rzeczy. Czyli przede wszystkim głośniki, potem kable, wzmacniacz (o ile wymienisz) a na końcu radio. Radio najłatwiej wymienić z małą stratą. A głośniki używane to trudne cuś do sprzedania (a ma największy wpływ na jakość dźwięku).
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dvd z kamery | rogmanmajkel | DVD-Video | 16 | 26.05.2007 18:48 |
Jak podzielić AC3 | Homosapiens | Napędy optyczne CD | 11 | 27.12.2005 14:06 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne CD | 1 | 17.07.2005 00:44 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne DVD | 0 | 17.07.2005 00:03 |
Mega Linkownia Audio HiFi | Calme | Off topic | 3 | 30.03.2005 14:42 |