Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   MM (nie) DLA idiotów !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mm-nie-dla-idiotow-59824/)

woitas 17.12.2005 10:10

powiem wam, że "zwykłe" sklepy też nie są takie do końca w porządku.
robiłem kiedyś inwentaryzację budynku, w którym był duży i renomowany sklep agd rtv.
zeszliśmy do magazynu mieszczącego się w piwnicy...
zobaczyłem wilgoć, a na suficie pleśń.

opisałem moją przygodę z radiem samochodowym - niby egzemplarz miał iść na serwis, ale w takim razie po co im było pudełko, śrubki kabelki etc które zabrali z pudełkiem a mi dali tylko samo radyjko z nowym kartonikiem i gwarancją :hmm:

poza tym mnie obchodzi tylko to, żeby sprzęt działał prawidłowo.

joujoujou 17.12.2005 05:11

Jeśli czegoś potrzebuję, robię rajd po sklepach, porównuję ceny. :>

Do tej pory w MM kupiłem m.in. telewizor (Grundig) i odtwarzacz CD (Yamaha), sprawują się bez zarzutu. :spoko:

Generalnie MM nie jest dla idiotów, myślący człowiek nie da sobie wcisnąć kitu. :P

Burt 17.12.2005 04:36

Trafic na kompetentnego sprzedawce to trzeba mieć szczęście.
Kiedyś udawałem kompletnego laika w sprawach komputerowych i zadawałem proste pytania np.czym różni się Pentium od Athlona?Takich bredni to ja dawno nie słyszałem.
Oglądałem laptopy i zapytałem czy będe mógł grać na nim w najnowsze gry(Celtek,256 ramu,grafa SiS 32Mb)odpowiedział mi że komp doskonale nadaje się do grania.Ciekawe jak wglądałby DOOM3 na tym kompie.Pewnie miałbym piękny pokaz slajdów.Polecam wszystkim tą zabawę w laika-kupa smiechu z przewagą kupy.

Stef 17.12.2005 04:20

ja do MM zawsze jade na poczatku jak chce pooglada ci poprzygadac sie kilku wybranym towarom, bo mozna wszytskiego dotknac osobiscie, czego niestety nie da sie w wielu mniejszych sklepach.
moge sobie siasc i pobawic sie powiedzmy odtwarzaczem dvd, zobaczyc jak gra, powrzucac mu rozne plytki, pobawic sie menu itd. tak samo jest z aparatami. tam jest tego sporo i mozna zobaczyc co jak sie sprawuje. bez wzgledu na czas tam spedzony.
a czesto zdarza sie tak w mniejszych sklepach,ze po kilku minutach spzredawca jest bardzo zdenerwowany ze zabieramy mu czas i nic nie kupujemy...

Ormianin 17.12.2005 01:10

Ja nie kupuje w MM raz sie sparzylem i juz wiem ze polkownika wiecej nie kupie

Bartez 17.12.2005 00:05

Cytat:

Napisany przez mr_spock
to chyba bardziej zamieszane niz rynek wypalarek, tylko w prostownicy nie mozna biosu aktualizowac

Może trzeba mieć do tego jakąś specjalną, techniczną wiedzę ;) :szczerb:

Smartek 16.12.2005 23:56

Cytat:

Napisany przez mr_spock
tylko w prostownicy nie mozna biosu aktualizowac

kto je tam wie.. ;)

kodziu 16.12.2005 23:47

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a przy okazji...

zna sie ktos na prostownicach do włosow??

No ba... ja ostatnio rozwaliłem jakąś na częsci pierwsze... :D

Troche mi sie dostało ale co tam. Wiedza ma swoją cene :ysz:

mr_spock 16.12.2005 23:47

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Aby nie niszczyla wlosow powinna miec nagrzewnice z powloka ceramiczna. Z przykroscia stwierdzam, ze jakosc prostownic dostepnych w sklepach (nawet tych z rzekomo ceramiczna powloka) ma sie nijak do tego co mialem okazje sprzedac kiedys na allegro (uzywana prostownica kolezanki, sprzedala sie blyskawicznie).

No wlasnie... tego tez sie dowiedzialem po przewaleniu jakis babskich forow :)

ale tyle firm i modeli jest tego shitu, ze wymiekam...

to chyba bardziej zamieszane niz rynek wypalarek, tylko w prostownicy nie mozna biosu aktualizowac

MaciejT 16.12.2005 23:31

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a przy okazji...

Aby nie niszczyla wlosow powinna miec nagrzewnice z powloka ceramiczna. Z przykroscia stwierdzam, ze jakosc prostownic dostepnych w sklepach (nawet tych z rzekomo ceramiczna powloka) ma sie nijak do tego co mialem okazje sprzedac kiedys na allegro (uzywana prostownica kolezanki, sprzedala sie blyskawicznie).

mr_spock 16.12.2005 22:48

a przy okazji...

andrzejj9 16.12.2005 22:41

Cytat:

Napisany przez mr_spock
yszzz...

a mialem jutro podjechac do MM i dziewczynie kupic prezent...

yebzzz...

A ja może ciągle coś takiego zrobię, bo słyszałem dzisiaj w radiu, że w całej Galerii Dominikańskiej (gdzie we Wrocławiu znajduje się również MM) przez weekend wszystko będzie o 20% taniej. Coś mi się w to wierzyć nie chce, ale sprawdzić warto :)

mr_spock 16.12.2005 22:32

yszzz...

a mialem jutro podjechac do MM i dziewczynie kupic prezent...

yebzzz...

andrzejj9 16.12.2005 22:26

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Z tymi rekojmiami to tez zycze powodzenia w utarczkach z nimi.

Dzięki, mam nadzieję kiedyś mieć tę przyjemność.. :>

Na razie z nostalgią wspominam prawie dwutygodniowe przepychanki z AGE i serwisem HP.. Ileż to się trzeba było nachodzić i nakłócić, żeby w końcu oddaną drukarkę wymienili mi na nową, a nie, jak to ładnie ujmują.. "sprawną technicznie".. ;)

grzeniu 16.12.2005 22:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
...
Z apelem się zgodzę, ale oprócz rocznej gwarancji masz jeszcze 2 lata "rękojmii" w sklepie (niezgodność towaru z umową), a oprócz tego na części zawsze masz gwarancję od producenta.

Zeby miec te gwarancje producenta na czesci, musialbys miec chociaz dowod zakupu z datownikiem i okresleniem rodzaju czesci i numerem.....wiec to nie takie proste jak sie zdaje.
Z paragonem od zakupu calego kompa raczej nic nie zdzialasz, nie ma na nim wyszczegolnionych czesci w kompie, na fakturze najczesciej tez.
Z tymi rekojmiami to tez zycze powodzenia w utarczkach z nimi.

Dlatego jestem tego samego zdania, ze TAM sie nie kupuje takich rzeczy jak kompy. Ja nie kupuje tam nic i jakos nie jestem nieszczesliwy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:50.