![]() |
powiem wam, że "zwykłe" sklepy też nie są takie do końca w porządku.
robiłem kiedyś inwentaryzację budynku, w którym był duży i renomowany sklep agd rtv. zeszliśmy do magazynu mieszczącego się w piwnicy... zobaczyłem wilgoć, a na suficie pleśń. opisałem moją przygodę z radiem samochodowym - niby egzemplarz miał iść na serwis, ale w takim razie po co im było pudełko, śrubki kabelki etc które zabrali z pudełkiem a mi dali tylko samo radyjko z nowym kartonikiem i gwarancją :hmm: poza tym mnie obchodzi tylko to, żeby sprzęt działał prawidłowo. |
Jeśli czegoś potrzebuję, robię rajd po sklepach, porównuję ceny. :>
Do tej pory w MM kupiłem m.in. telewizor (Grundig) i odtwarzacz CD (Yamaha), sprawują się bez zarzutu. :spoko: Generalnie MM nie jest dla idiotów, myślący człowiek nie da sobie wcisnąć kitu. :P |
Trafic na kompetentnego sprzedawce to trzeba mieć szczęście.
Kiedyś udawałem kompletnego laika w sprawach komputerowych i zadawałem proste pytania np.czym różni się Pentium od Athlona?Takich bredni to ja dawno nie słyszałem. Oglądałem laptopy i zapytałem czy będe mógł grać na nim w najnowsze gry(Celtek,256 ramu,grafa SiS 32Mb)odpowiedział mi że komp doskonale nadaje się do grania.Ciekawe jak wglądałby DOOM3 na tym kompie.Pewnie miałbym piękny pokaz slajdów.Polecam wszystkim tą zabawę w laika-kupa smiechu z przewagą kupy. |
ja do MM zawsze jade na poczatku jak chce pooglada ci poprzygadac sie kilku wybranym towarom, bo mozna wszytskiego dotknac osobiscie, czego niestety nie da sie w wielu mniejszych sklepach.
moge sobie siasc i pobawic sie powiedzmy odtwarzaczem dvd, zobaczyc jak gra, powrzucac mu rozne plytki, pobawic sie menu itd. tak samo jest z aparatami. tam jest tego sporo i mozna zobaczyc co jak sie sprawuje. bez wzgledu na czas tam spedzony. a czesto zdarza sie tak w mniejszych sklepach,ze po kilku minutach spzredawca jest bardzo zdenerwowany ze zabieramy mu czas i nic nie kupujemy... |
Ja nie kupuje w MM raz sie sparzylem i juz wiem ze polkownika wiecej nie kupie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Troche mi sie dostało ale co tam. Wiedza ma swoją cene :ysz: |
Cytat:
ale tyle firm i modeli jest tego shitu, ze wymiekam... to chyba bardziej zamieszane niz rynek wypalarek, tylko w prostownicy nie mozna biosu aktualizowac |
Cytat:
|
a przy okazji...
zna sie ktos na prostownicach do włosow?? |
Cytat:
|
yszzz...
a mialem jutro podjechac do MM i dziewczynie kupic prezent... yebzzz... |
Cytat:
Na razie z nostalgią wspominam prawie dwutygodniowe przepychanki z AGE i serwisem HP.. Ileż to się trzeba było nachodzić i nakłócić, żeby w końcu oddaną drukarkę wymienili mi na nową, a nie, jak to ładnie ujmują.. "sprawną technicznie".. ;) |
Cytat:
Z paragonem od zakupu calego kompa raczej nic nie zdzialasz, nie ma na nim wyszczegolnionych czesci w kompie, na fakturze najczesciej tez. Z tymi rekojmiami to tez zycze powodzenia w utarczkach z nimi. Dlatego jestem tego samego zdania, ze TAM sie nie kupuje takich rzeczy jak kompy. Ja nie kupuje tam nic i jakos nie jestem nieszczesliwy. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:50. |