![]() |
[Moda męska] Sandały i skarpety
Ilość załączników: 1
Ciepłe dni nadchodzą, niejeden zapewne zechce założyć sandały.
I pojawia się odwieczny problem, przedmiot sporów i śmiechów: czy do sandałów założyć skarpety? Przyznam, że od zawsze miałem na to ochotę, bo skarpetki pot wchłaniają oraz zapobiegają obtarciom, oparzeniom słonecznym itd itp - jednak na Krakowskie Przedmieście tak nie chadzałem :ysz: Na szczęście bodajże w zeszłym roku jakiś amerykański giej ogłosił, że skarpety + sandały = OK. A Wy, co o tym myślicie? Załącznik 57069 |
Jeżeli mają być skarpety to koniecznie frote i z podwójnymi paskami, dopuszczalne kolory: biały i szary.
W tv mówił też jaki modniś, tfu!, o tym właśnie. Wg niego muszą to być odpowiednie sandały, bodajże z zabudowanym czubem. |
No tak, skarpetki garniturowe mają taki czub, który musi być zakryty. Ale sportowe, bawełniane niektóre nie mają.
BTW Skarpetki z kolorowymi paskami mają nieocenioną zaletę, można je właściwie posortować po praniu :) Kupowałem takie czarne i szare w paczkach po 6 par, każdy para z paskiem w innym kolorze - tyle, że przestali je sprowadzać. Od grudnia mają tylko białe. Waham się czy kupować. |
Trzeba być ma czasie - i skarpetki nie od pary nosić!
Noś jak Ci wygodnie, do momentu gdy skarpetki stoją same po ściągnięciu, zmień i po sprawie :) |
Jak coś pasuje, to pasuje. Jak nie to nie.
Moda, jakieś kretyńskie "zasady" i inne bzdury nie mają tu większego znaczenia.. |
To idź w sukience do pracy ;)
|
Teraz to i queer przejdzie :P
|
No ale właśnie sukienka do faceta nie pasuje.. Skarpety w klapkach zależy od skarpet i od klapek. W białych sportowych skarpetach przy sportowych klapkach sam kiedyś chodziłem i nie uważałem tego za nic złego..
|
Dlaczego nie pasuje? Przecież jest bardzo wygodna, szczególnie na lato.
|
I praktyczna zarazem.
Można się wysikać w marszu :szczerb: |
Dla mnie facet wygląda w sukience głupio. Podobnie jak w japonkach.. Każdy ma swoje zdanie i pewnie do pewnych granic ono powinno być najważniejsze.
|
|
Nie maja skarpet! :taktak:
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Tak! Koniecznie białe skarpety! I dziurawe! Koniecznie mają palce wystawać poza obrys sandałów czy klapek!
http://2.bp.blogspot.com/_blcgHAtf-P...pki+kubota.jpg |
Tak, każdy facet w sukience wygląda głupio :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:01. |