![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
MoDdInG PC
Wiatm
![]() ![]()
Pozdrawiam Adam ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
1.U to tylko na krawedzie wyciete w blaszce, a H to krawedzie blachy i od razu wpinasz w ta uszczelke okno - tak mi sie wydaje. Nie mapietam
2.Dremel - najlepszy do tego celu, chociaz idzie robic to gumówką albo wyzynarka, ale efekt moze byc niezadowalajacy 3.Łatwo, ja robilem znowu narzedziem: dremel - tylko niskie obroty, bo sie latwo topi, ale mozna tez nawiercac i potem wyszlifować otwor - gorzej wychodzi. Pamietaj - plexi latwo peka/ 4.Oplaca sie bo w obudowie bardzo wazny jest oplyw powietrza - tylko musisz poczytac jakie sa ciche wentyle - ten jest bdb - http://www.aab.com.pl/index.php?o=produkty&ID=32 - chyba ze zalezy Tobie na ciszy zupelnej to tylko wodne chlodzenie 5.mozesz zrobic samemu fanbusa - są schematy na forum.tweak.pl , da sie zrobic ze jednym sterujesz wszystkie - podpinasz poprostu pod jeden - bedzie sie uklad troche bardziej grzal, ale jak dasz wiekszy radiator na fanbusa to bedzie ok. - Profesjonalne?Ladnie wygladaja, ale sa drogie. Ja tam jestem za tym zeby robic samemu wszystko - wiesz co bedziesz potrzebowal z przodu i Front Panel zrobisz sobie sam. Ja mam np. na Panelu z przodu - LCD,IrDA, USB, 2xChinch, nizej mam miniJack`a i przelaczniki od wentylow i diod 6.Nie - musisz obrocic wentylator Te podkladki czasami cos dadza, tylko zmniejsza sie gwaltownie oddawanie ciepla jak np. zrobisz takie z dyskiem.Moga byc problemy. btw:Jezeli nie masz funduszy kup sam uszczelke i okno a nie gotowe zestawy, bo jak kupujesz w takich sklepach tuningowych - zawsze bedzie troche drozej Moja buda przed porzadkiem w kablach - teraz juz jest elegancko http://beta.xlo.poznan.pl/files/2.jpg http://beta.xlo.poznan.pl/files/4.jpg
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
Zastanawialem sie nad uszczelka typu U i okienkiem http://4max.pl/default.asp?g=86&gg=20&produkt=122 do tego wentyl w oknie ARCTIC COOLING
FAN PRO 2L i taki sam do zasilacza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
wentyl jak pisalem i podalem w/w poscie link - jest bardzo cichy i daje dobry efekt przez podswietleniem.
4Max - sprzedaje dobre rzeczy - nigdy nie robilem z zestawow wiec nie umiem Tobie pomoc, zawsze samorobka ![]()
![]() |
#5 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
1. Zdecydowanie polecam uszczelkę H (taką zakładałem i było OK). Jeżeli dokładnie wyszlifujesz krawędzie można też przykleić szybę bez uszczelki.
2. Również polecam dremela do wycinania otworu. Potrzebna będzie do niego porządna tarcza kurundowa lub dentystyczna (o toyoskich zapomnij ![]() 3. Szkło akrylowe bardzo łatwo się obrabia, również ciąłem dremelem. Wytnij na początek z małym marginesem a dopiero potem doszlifuj do dokładnego kształtu. 4. Jeżeli zależy ci na ciszy w budzie to oczywiście musisz dołożyć dodatkowy wiatrak w zasilaczu. Ja mam kolorowy wiatrak w dolnej części zasilacza, oba wiatraki pracują z II stopniową regulacją obrotów (5 - 12V). Przy dwóch wiatrakach pracujących z napięciem 5V praktycznie nic nie słychać a chłodzą porównywalnie z 12V). Wszystkie pozostałe moje wentylatory mają regulację płynną. 5. Ja mam regulator obrotów zalmana, ale tak jak napisał ci Kasprzak spokojnie możesz zrobić go sobie sam. Poszukaj na tweeku, tam są schematy. Proponuję jednak regulację każdego wiatraka osobno. http://twojepc.pl/artykuly.php?id=zalman_panel - JA MAM TEN. Na koniec zastanów się czy wydoli ci zasilacz!!! Musisz również sprawdzić napięcie przy którym ruszają ci wiatraki (nie dla wszystkich 5V wystarczy). A na koniec miłej zabawy ![]() Ostatnio zmieniany przez jasut : 20.09.2004 o godz. 02:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() |
No zasilam mam 350W
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
No to chyba troche za mało jeśli myslisz o wymianie np. procesora, karty graf. itd. Przydałoby sie 400W.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
albo Chieftec 360 W
![]()
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
Znalazlem w sieci okienko 300x300 z uszczelka typu H za 35zł
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Z tego co wiem to na allegro mozna dostac w miare tanie szybki wraz z uszczelkami i innymi czesciami takimi jak srubki gotowe do zlozenia. Trzeba tylko poszukac odpowiedniej ceny i brac !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|