Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.01.2003, 20:19   #1
surff
Ramblings of a Madman

Data rejestracji: 25.06.2002
surff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tablet i karta grafiki

Witam wszystkich,

Nosze się z zamiarem kupna tabletu. Nie myślę o super profesjonalnym sprzęcie i dlatego chciałbym na niego wydac 300 - 400 zł. Chcę kupić także nową kartę graficzna, która posłuży mi do programów graficznych, ale chciałbym też czasem sobie odpalić coś z grafiką 3D ( MOHAA Rulez:-)) i tu musze iść na kompromis i zrezygnować z Matroxa. Proszę was o poradę. Myślałem o tablecie Pentagram XXL i o jakieś karcie z serii ATI Radeon.Zależy mi wysokiej jakości obrazu przy rozdzielczości 1280x1024.

Z góry dziękuję za wszystkie posty.

Pozdro,
Surff

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.01.2003, 21:59   #2
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam!

2 dni temu mialem osobiście przyjemność przetestowania karty graficznej ATI Radeon 9000 64Mb DDR Agp x4 / producent Sapphire Karta ta w wersji box kosztuje 415 zł brutto. W 3damrku 2001 se build 330 przechodzi wszystkie 21 testów. Wynik to 6620 punktów ! Testowałem to na: płyta asus a7v8x / cpu athlon 2000+ / 256 ddr / caviar 80gb 8mb cacheu. Medal of honor chodzi na najwyższych detalach bardzo dobrze.
Dla porównania mogę dodać, że testowałem na płycie asus p4pe / cpu p4 2GHz / 256 ddr pc333 kartę graficzną MSI GF4 MX440 64DDR wersja BOX i wynik w 3dmarku to 5550.
Jeszcze co do radeona sapphire to z kolei mój drugi znajomy miał z nim problemy po instalacji sterown. pod xp znikał mu obraz , ale on ma płytę ECS-a ... hehe

co do tabletów to mam kolegę, który sobie kupił tablet pentagrama, już nie pamiętam modelu. W każdym razie były z nim same problemy i stwierdził że tablety do 400 pln to nie są nic warte. M. in. były problemy z siłą nacisku, która miała być ponoć rozpoznawana, itp. itd.
W każdym razie nie polecam.

Twoje uprawnienia: