![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Tablet i karta grafiki
Witam wszystkich,
Nosze się z zamiarem kupna tabletu. Nie myślę o super profesjonalnym sprzęcie i dlatego chciałbym na niego wydac 300 - 400 zł. Chcę kupić także nową kartę graficzna, która posłuży mi do programów graficznych, ale chciałbym też czasem sobie odpalić coś z grafiką 3D ( MOHAA Rulez:-)) i tu musze iść na kompromis i zrezygnować z Matroxa. Proszę was o poradę. Myślałem o tablecie Pentagram XXL i o jakieś karcie z serii ATI Radeon.Zależy mi wysokiej jakości obrazu przy rozdzielczości 1280x1024. Z góry dziękuję za wszystkie posty. Pozdro, Surff
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Witam!
2 dni temu mialem osobiście przyjemność przetestowania karty graficznej ATI Radeon 9000 64Mb DDR Agp x4 / producent Sapphire Karta ta w wersji box kosztuje 415 zł brutto. W 3damrku 2001 se build 330 przechodzi wszystkie 21 testów. Wynik to 6620 punktów ! Testowałem to na: płyta asus a7v8x / cpu athlon 2000+ / 256 ddr / caviar 80gb 8mb cacheu. Medal of honor chodzi na najwyższych detalach bardzo dobrze. Dla porównania mogę dodać, że testowałem na płycie asus p4pe / cpu p4 2GHz / 256 ddr pc333 kartę graficzną MSI GF4 MX440 64DDR wersja BOX i wynik w 3dmarku to 5550. Jeszcze co do radeona sapphire to z kolei mój drugi znajomy miał z nim problemy po instalacji sterown. pod xp znikał mu obraz ![]() co do tabletów to mam kolegę, który sobie kupił tablet pentagrama, już nie pamiętam modelu. W każdym razie były z nim same problemy i stwierdził że tablety do 400 pln to nie są nic warte. M. in. były problemy z siłą nacisku, która miała być ponoć rozpoznawana, itp. itd. W każdym razie nie polecam.
![]() |
|
|