![]() |
ciekawa sprawa...
Też korzystam w domu z modemu mam ryczałt 30 za 60 lub odwrotnie :-D do kontroli używam Bankruta, biorę billingi no i te pokrywają się z bankrutem w 99.9 % ... Ale chyba Bankrut nie działa pod każdą windą :( Pod "beznadziejnym" ponoć :) Win ME jednakże chodzi... ;)
|
Brzuszki przez co Ty się łaczysz :) 5 baniek to widziałem jak utłukłem 1500 impulsów na 0202122 :) a nie 500
przeliczając abonament jakieś tak na okrągło 50zł pakiet 30 za 60 to jakieś 65zł a 500 impulsów *0.29*1.07 daje jakieś 150zl to w sumie jest 260 a nie 500 ! -> coś jest bardzo nie tak i albo duuuużo rozmawiasz przez telefon albo coś telepsy poj...ało a co do połaczeń to last time tpsa stwierdziła że mam nadpłatę :) i oddali mi prawie 80zł / siedze na modemie i ryczałcie 45h i tak mało bo ten ryczałt to jak mam dobrze zakręcony weekend idzie do piachu :) / na 100% weż sobie biling bo tu naprawdę / o ile nie ma normalnych rozmów/ to jest nie tak, ale jedna sprawa, czy czasem siedząc na isdn który ma 2 kanały / no dobra 3 :) ale ten ostatni to serwisowy/ to nie płacisz za 2 kanały czyli dwa razy?, choć i to też nie załatwia sprawy bo suma nadal się nie zgadza/ jak siedzisz na ryczałcie to po co się dekonektować :) a jak już coś to jak siedzisz w usenecie i zasysasz hamsterem grupki hurtowo to wtedy tak, opłaca się rozłączyć po sciągnięciu nowości przez chomika, bo zanim przeczytasz nowe rzeczy i na nie odpowiesz, to dużo czasu ucieka / w takim wypadku opłaca się rozłączyć/ pozdro |
Masz dwa kanaly wlaczone na ISDNie, jesli brales promocje oktopus, wylacz kanal jeden bo placisz za dwa razy, problem bardzo powszechny w TPSA dla oktopus'a
SDI juz nie instaluja, teraz tylko NEO ale to tylko w duzych miastach, polityka TPSA jest nienormalna, jesli mala miejscowosc a czytalem ze niedaleko Ilawy, nie masz co liczyc na konkurencje w Dialogu (ten tylko na Slasku) albo Netie Co do Dialogu, odradzam, poniewaz przesyly maja droga radiowa, niby tanio ale polaczenie leci na 9600 kbps a slimaczy sie strasznie... poza tym jesli przejdziecie do Dialogu koszta moze i tansze ale jesli dzwonicie do kumpa ktory ma telefon w Tepsie to placicie haracz za polaczenie do innej sieci, co czasem osiaga astronomiczne rachunki, ktos mnie kiedys przekonywal tutaj ze to bzdura ale sam widzialem jak u znajomych to wyglada pozdrawiam:) |
HISa nadal instalują / informuje się na bierząco bo czekam już 8 miechów :( i mnie qr... trafia bo nic innego u mnie nie dostanę bo radiówki nie chce a via kablówka to za jakieś 2 lata :)/ tylko że teraz w większych i bardziej pręznych ośrodkach tepsów zamieniają hisika na neo+
pozdrófka |
Ormianin. Jak dzwonie z Dialogu do kumpla w TP to place tak jakbym dzwonil z TP do TP. Bzdur Ci ktos naopowiadal albo jestes przedtawicielem TP. A z ta droga radiowa i 9600 to nie rozumiem???
|
Cytat:
Jesli Ormianin jest jednym z loodzi TP to dlaczego ma w profilu napisane ze jest ARCHEOLOGIEM - chyba za wykonuje ten zawód dla Tp tzn kiedy oni kopią dół pod nowy kabel i cos znajduja to dzwonią do Ormianina - to w/g mnie jest najlogiczniejsze rozwiazanie. A jesli chodzi o usługe Neo to przynajmniej TP by sie nie wygłupiała mieszkam pod Łodzią nie w takim znowu zadupiu i Neo jak nie było tak nie ma TP robia kolejne dziury w ziemi pod kable ale neo jak nie było tak nie ma - mnie usługi TP jush nie interesuja / jesli chodzi o Internet / ale niestety Dialog jest w dwuch miastach koło mnie a do mnie nie sie czaja tzn wchodza do pobliskich wsi itp - szczerze mówiac jak wejda do mnie do centrum to bede sie zasatanawiał czy sie nie przesiaść - zobaczymy. |
Ja jestem naprawde zadowolonym klientem. Zdarzaly sie wpadki, ale wtedy na moja prosbe wydzwaniali do mnie ludzie z obslugi czy administrator sieci. Cena moze nie zachwyca, ale wydac 90 zl za ok 250 godzin w internecie to chyba nie jest porazka??
|
Cytat:
|
Cytat:
co do TPSA to chcialbym byc czlowiekiem z tespy, bowiem to calkiem dobrze platna firma i daje upusty na rozne rzeczy swoim pracownikom... co do Dialogu, coz w moim miescie jest tylko droga radiowa, linie kablowe sa w posiadaniu TPSA, a radiowa droga przesyl jest kiepski, co do rachunkow polaczeniowych Dialog kontra TPSA, to powtarzam to co mi aboneci Dialogu opowiadaja, rachunek kiedys podobny widzialem i sam w niego nie wierzylem, Jest tez Netia, ale tam nie widzialem jakies szczegolnej "promocji" Osobiscie jade na SDI w domu, w pracy na modemie... jest tutaj tez kablowka, tania nawet bo 60 zl na miesiac, ale ja wole SDI, kablowka dziala fatalnie, chyba ze ktos dziala tylko na chatach lub odbiera poczte pozdrawiam:) |
Cytat:
brzuszki chyba nie ma sensu, żebyś się ciągle łączył i rozłączał - bo przecież pierwszy impuls jest już naliczany w momencie podjęcia negocjajcji modemu z tepsą dostępową. W ten sposób nawet jeśli połączenie nie dojdzie do skutku to i tak trzeba zapłacić. Fajnie :( A może Ty masz dialerka jakiegoś w tle :-D Oglądało się panienki i... :-D |
Qźwa! często łącze się wiele razy i nic -serwer nie odpowiada.Byłem na poczcie-tak ma być.Pedros ma racje płacę za kazde połączenie osobno tj.jak łaczenie trwa 2x14 sek,to placę 2x więcej,niz jedo 28sek.
A wszystkie próby nieskuteczne sa mi liczone jako 1 impuls. A czasem próbuję kilkanaście razy - inic! No to te kilkanaście razy x29gr=szlagtrafienie,przy wyrazach ubolewania tfu!psy:-D Co za wesoła instytucja. Do ludzi w wieku ZIP-a - kiedyś będziecie o tym opowiadać swoim dzieciom i one będą ujarane jak ślimaki na stole francuza;tak jak moja żona lat 23 ogląda ze mną "Misia" i razem się zarechujemy,choć widzimy czesto różne rzeczy w tym samym czasie.Ale juz np "Przesłuchanie,",to dla niej historia - a przecież te rzeczy działy się w czasie równolegle..! A!!! .ebać to! Pozdrawiam wszystkim modemiarzy i proszę - nie wydziwiajcie,bo jest jeszcze Polsat,ze swoją ofertą,to sa dopiero jaja!:-D |
Cytat:
|
Oprocz polaczen modemowych z TPSy i Dialogu na rynku pojawily sie uslugi telewizji kablowych. ZA porownywalne pieniadze ma sie bardzo dobry dostep do Interka. Oczywiscie nie dotyczy to osob mieszkajacych na wsiach lub w baardzo malych miastach. Moj szwagier to ma i jestem pod wrazeniem. Modem za darmo, 1 m-c za darmo, gwarantowane 512kb/s za 80 zł!!! na miesiac.
|
Cytat:
|
A ja własnie mieszkam na wsi i ..dupa.
Ale...20 metrów od chałupy jest kościół.Moze x.Ryudzyk wywali na wieży jakąs antene.:-D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:33. |