Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 14.11.2003, 13:05   #25
przemo_one
Gość

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
mam tak - siemens(modem) -> router (dlink 604) -> kompy

spokojnie stawiam na tym ftp dostepny z zewnatrz - trzeba tylko przekierowac port na jeden z kompow lokalnych i po problemie, a ze neo+ ma dynamiczny ipek to zamiast podawac ludziom zawsze nowy ipek podaje domene i port i mam spokoj na wieki - wygodne, skuteczne i dziala (bez zadnych winsow czy innych smieci)
dlink ma wbudowane dhcp - choc ja wole przydzielic je reczeni i na stale - wlasnie po to zeby mi sie przekierowane porty nie rozjechaly, jedyna wada jest zbudowany firewall ktorego nie umiem wylaczyc
przekierowanie portow kurcze pieczone nie pomyslalem o tym masz cholera jasna racje i jeszcze mi powiedz jak cenowo cie to wyszle (siemens modem) sid
ja tam wole kompa + modem od tepsy - bez podejrzen ze dzielisz bo zwykly zestaw a i na kompie za 100zeli cos pokombinujesz - wczoraj skladalem taki: dreammachine proc 80Mhz(ale szybki i dobry amd) ramu 20MB dyski dwa jeden 210MB a drugi 80MB cooler na procku i radiator miedziany !! monitor tez jakis bedzie i flop jest pomyka to wszystko na windows 95 no brak usb kurna to lepiej ten modem pod rjta (tansza sieciowka niz kontroler) uuu a i z softem bedzie duzo zabawy a co do DHCP to tez wole przydzielac ale mam mniej roboty bo po formacie ludzi nie przychodza i nie mowia zebym im neta skonfigurowal, a wlasciwie to router powinien zapamietywac ip klijenta po id sieciowki sprawdz to bo u mnie tak jest(windoz i linux a hard router to nie wiem)
a co nat'a to podesli ip login i passwd do twojego cudenka to ja pokombinuje hehehe (kurna emotiony mi nie wchodza - te Clickable Smilies browser mi leci do gory)
  Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: