![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Jak w temacie.
Ktory procesor jest lepszy ![]() Mam koledze doradzic, a nie wiem co mu doradzic ![]() Pomozcie. Plizzz... Pozdro ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
![]() ![]() |
Hej!
Forumowicze pomozcie!!! Mam noz na gardle, obiecalem kolesiowi, ze mu dzisiaj powiem, ktory jest lepszy! Pomocy!!! Help!!! Hilfe!!! Plizz!!!
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() |
Witam
Zacznijmy od tego czy twój znajomy ma tyle kasy że może sobie pozwolić na wzrost wydajności za niebotyczną sumę? Jeśli będzie coś takiego używał do gier to jasna sprawa że athlon bo do domu to i po co pentium. Jeśli zato pracuje w jakiejś firmie i "stawiają" mu tam kompy to niech bierze pentiaka. Historia taka Bierzesz pentiuma no musisz jeszcze dołożyć nowoczesną płytkę główną która pod pentiumy choć bardzo stabilna jest także niewiarygodnie droga. Pod athlona za to za 600 stów spokojnie znajdziesz super wyposażoną płytkę pod Nforca 2. Takie płytki są już stabilniejsze od swoich poprzedniczek. Tak więc moja rada. Zastanówcie się do czego będziecie to używać. Modele tych procesorów są cholernie jeszcze drogie i nieopłacalne dla domowych użytków. Samemu polecałbym kupno BARTONA. Sam mam i naprawdę nie narzekam. Procek dobry nie grzeje się w miarę tani i nie musiałem się denerwować że jak go kupiłem to po miesięcu jego cena spadła o połowe (taką jazdę miałem z moją pierwszą nagrywarką) P.S. Grasz może w JK2? Sayonara May the FORCE be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
http://tweak.pl/artykul/amd_vs_intel
porownanie AMD VS INTEL - troche stare ![]() Twoj kumpel jezeli chce na tym rysowac w cad`zie, szybko kompresowac filmy to p4. Ale ja zrobilbym tak: Kupilbym P4 2,8~3,06 (jezeli mialbym tyle siana) albo nawet 2,6. A kupilbym sobie super ramy (mushkin,geil,kingston - dual ddr`y) i jakas super karte graficzna, gf fx 5600 ultra, radeon 9700pro) ja osobiscie nie lubie AMD kiedys sie zrazilem i poprostu nie lubie firmy AMD . A za cene taka sama jak np. 3,2 p4 jest 3200+ (denerwuja mnie rowniez te ich oznaczenia, i ich teksty ze czestotliwosc ktora jest taktowany amd 3200+ wydajnoscia dorownoje p4 3,2 - nigdy.)
![]() |
#5 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Jesli ma duzo kasy to oczywiscie P4, plyta musowo z dual ddr i tam dopiero widac kopa wydajnosci nie tak jak w athlonie. Ale to tylko jesli ktos ma duzo kasy
![]()
![]() |
#6 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
no wlasnie...
plytka np.ASUS p4p800, Muskiny DDD400 3200. ps.chcialbym miec takiego kolege. ![]()
![]() |
#8 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wlasnie keidy te athloniki 64 - bo ja juz ktorys raz slysze ze 'juz niedlugo' - a to juz roki minal... a intel swojego prescota juz ma
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez pepperman : 19.08.2003 o godz. 16:34 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
addict :)
Data rejestracji: 12.12.2001
![]() |
Obie architekturki maja swoje plusy. AMD - na pewno doskonaly wspolczynnik ceny do wydajnosci. Intel... niestety poki co rzadzi... ale za jaka cene... Ogolnie wzrost wydajnosci nie bedzie az tak gigantyczny na strone Intela. Bedzie szybciej, zwlaszcza zauwazalnie przy uruchamianiu windowsow... przy innych operacjach... przy takich predkosciach zegarow, to i tak nie czeka sie za dlugo na nic (no chyba, ze CAD, kompilacje itp).
Moj typ - AMD - ze wzgledu na cene, a za reszte kasy lepiej kupic doskonala plyte glowna, kupe ramu, i bardzo szybki dysk (lub dwa i polaczyc w macierz) no i oczywiscie karte graf. Sam procek nie decyduje o wydajnosci systemu... ![]()
![]() |
#12 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
@All dzieki za sugestie, uratowaliscie mnie. Pozdro ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Intel to klasa !! Oczywiście że lepszy Pentium na ludzi z grubymi protfelami.
Jak powiesz ma AMD Athlon. (odpowiedź ludzi: aha athlon ![]() JAk powiesz że masz Intel. (odpowiedź ludzi: to się rozumie ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
HM>m...?
Dobrze powiedziane. ^^^^^^
Cena/Jakość = Athlon Jakość = Pentium
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|