![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
![]()
Mam problem: Jak chce wlaczyc "moj komputer" to nic sie nie dzieje, dopiero po jakims czasie jest reakcja i razem z otwartym oknem "mojego komutera" otwiera sie strona internetowa (jakas rekalma). Poki nie zamkne tej strony moge wchodzic w "moj komputer" caly czas ale po jej zamknieciu znowu jest brak reakcji i znowu otwiera sie z opoznieniem i strona internetowa. Nie wiem co robic a systemu nie chce mi sie reinstalowac.
Ostatnio zmieniany przez czero : 30.12.2003 o godz. 20:27 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Wygląda na to, że podłapałeś w sieci jakiegoś robaka - programik, który startuje razem z komputerem i jakoś wiąże się z "Mój komputer" - zmusza Cię do wejścia na określone strony. Co gorsza, podejrzewam, że programik ten ma też tzw. dialer, czyli programik wybierający przy Twojej niewiedzy i nieświadomości numer telefonu, najprawdopodobniej 0-700 - jeśli masz modem, to prawdopodobnie modem w sposób niewidoczny dla Ciebie oddzwania pod taki numer i nabija jego właścicielowi kabzę - to bardzo "modne" ostatnio oszustwo internetowe.
Jak się tego pozbyć? W skrócie: Przede wszystkim musisz sprawdzić, jakie programy działają w danej chwili - najprościej Ctrl+Alt+Del - otwiera się okno Menedżera Zadań, w którym masz listę tego, co działa w danej chwili. Popatrz, co wygląda podejrzanie. Sprawdź też, czy nie masz jakiejś dziwnej ikonki na pasku zadań. Zamknij ten podejrzany program - i sprawdź, czy jego ikonka (jeśli taka jest) zniknęła z paska zadań. Następnie sprawdź, jakie programy uruchamiają się ze startem komputera, i to zarówno przez grupę Autostart jak i innymi sposobami. Najprawdopodobniej ten podejrzany program uruchamia poleceniem Run w Rejestrze. Jeśli wcześniej wykryłeś, jaki to program, to musisz skasować jego wywołanie w Rejestrze. Następnie poleceniem Start / Wyszukaj znajdź ten program na twardym dysku i go usuń. Jeśli się udało - to dobrze. I uważaj, gdzie wchodzisz surfując po sieci. Kiedyś takie rzeczy załapywało się na "różowych" stronach z panienkami albo z tzw. rodzynkami (crackami do programów, itp.). Teraz podobno można to załapać i gdzie indziej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Najlepszym rozwiązaniem dla mnie był by format!!! nie wiem jak dla ciebie
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Widze ze masz nie tylko z tym problem - ale i masz kaszanke z grami itp - zrób reinstal na czysty hdd / po formacie / i bedzie / przynajmniej teoretycznie spokój / |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
i chyba tak bede musial zrobic bo probowalem tego co napisal puch ale bez rezultatu. Nie mam w tym czasie uruchomionego zadnego programu ani nic po prostu wlaczam "moj komputer" i razem z nim po jakims czasie oczekiwania wlacza mi sie strona najczesciej z jakas reklama kamery. Wkurza mnie ten komp
![]() ps ten post o grach to dotyczy mojego kumpla ale tez prosze o pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
Przypuszczam, że można się tego świństwa pozbyć sprawdzając, co i jak się uruchamia, ale jeśli przeformatowanie dysku i zainstalowanie systemu to nie problem, to może tak zrób.
Ja sam nigdy (odpukać!) niczego takiego nie złapałem (a może złapałem, tylko o tym nie wiem?), ale u kolegi w pracy bez końca wywalam takie świństwo - ale oni tam z nudów chodzą na takie różne strony - choć ostatnio zarzekali się, że nie - okazało się, że to reklama na którymś z popularnych serwisów podczepiała takie cuda! Najśmieszniejsze jest to, że wywalałem ten sam programik chyba z 10 razy, i ciągle nie pamiętam, jak się nazywa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Ja wywalam wkółko z kompów szkolnych i od znajomych stale jeden i ten sam md.exe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
Czy to taki z panienkami? Jeśli tak, to chyba to to! CHyba muszę to sobie gdzieś na czole zapisać! Oni tam mają jakiś potrzebny im program uruchamiany automatycznie o podobnej nazwie (gdm? mdm? gm?), i nigdy nie mogę zapamiętać!
Ostatnio zmieniany przez puch : 02.05.2003 o godz. 11:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Tak to na 99% to samo - lokuje sie w pasku a ikonka to takie czerwone usta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
![]() |
dzięx
|
![]() |
![]() |