![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moje boje z neostrada :)
W koncu opisalem cale "sprawozdanie
![]() 29 sierpnia Zamawiam neo w telepunkcie..., Powiedzieli, ze zadzwonią za ok. 5 dni... 30 sierpnia Siedzę w necie (SDI), wchodzę na tlena, patrzę net nie chodzi, a lampka na SDI się odsynchronizowala (po raz setny przez ten rok;/), tak wiec dzwonie standardowo na 9696 i zgłaszam awarię, po jakiś 3 godzinkach przychodzą do mnie "specjaliści ", jeden z nich patrzy na terminal HIS'a i pyta się czy długo mamy neostradę (BIG LOL ), no więc ja mu na to, że jeszcze mam SDI i ze neo zamówiłem wczoraj..., A oni na to, ze maja przełączone wszystko na centrali na neo..., to była Sobota, pytam się czy można podjechać do telepunktu, tak wiec później się stało i do domu przyjechałem z modemem Sagema . Podłączam, konfiguruje odpowiednio i ku zdziwieniu lampeczka ADSL się nie pali , postanowiłem poczekać ok. 3 dni... 2 września Dzwonie na 0-800-102-102 (tzn. próbuje się dodzwonić ![]() 9 września Dzień jak co dzień, szkoła itd., wracam o 15:00, dowiedziałem sie od taty, ze byli dwaj monterzy..., Teraz będę cytował słowa taty: "Wstawiłem obiad, dzwoni domofon, odbieram a tam TPSA [], ide z nimi do pokoju, patrzę na Sagem'a a tam sie pali lampeczka ADSL..., Powiedziałem im, ze przed chwila sie nie paliła..." Oni na to, ze zmienili cos w centrali i już powinno działać, jest tylko taka sprawa, ze, z naszym modemem łączył sie monter przez swojego kompa... i gdybym teraz wszedł do neta ze swojego, system uznałby, ze net nie działał z mojej winy [np. zły konfig] i ze oni mi niby naprawili, musiałbym bulić 400zl bo tyle kosztuje "asystent"..., To i tak panowie SA dobrzy, ze mi o tym powiedzieli..., mieli gdzieś napisać "podanie ?" do Lodzi, ze to z ich winy, później oddzwonić mieli kiedy mogę sie rejestrować... czekałem do 18:00, telefon dzwoni "Dzień dobry, już można sie rejestrować, dziękujemy, do widzenia", pobiegłem, rejestracja bezproblemowa, już wszystko OK działa... tylko ten transfer - 655,2 kbit/s mnie zszokował, ale lepiej dla mnie, maks. transfer 73 kb/s pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
heh, troche użerania było, ale ważne, że masz
![]() najlepsze było to ![]() Cytat:
Ja zamawiając usługe internetową (stałka przez modem zewnętrzny stojący ![]() Zrobili troche burde w domu związaną z przeprowadzaniem kabli, nawet szafy potem nie zasuneli ![]() pozdro for you Smarti ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ja mialem podobne boje jak mi neo padla
![]() z tym ze caly burdelik (bo tego nie mozna nazwac inaczej) trwal dwa tygodnie - i to wszystko przez panow monterow, ktorzy sa osobna instytucja- tzw. pionem sieci - ktora moze, ale nie musi przyjsc i naprawic - a czesto jak przychodzi to nic tylko dzwonic raz jeszcze po tym razem 'kompetentnego montera' (czasem wcale a wcale nie zaluje ze tepsa zwalnia personel techniczny - ten pan ktory zakladal mi telefon byl naje.. w prawie-trupa i jakos nie zrobil na mnie dobrego wrazenia a to co wtedy spie... sypie mi sie do dzis... wreszcie przyszedl po tych dwoch tygodniach normalny, zadzwonil do rownie normalnego pana na centralce, pogadali sobie costam zmienili i znowu zaczelo dzialac ale uraz do kontaktow telefonicznych z tepsa pozostal
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
to nie tylko TEPSA
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
to co ja mam powiedzieć
![]() ![]() ![]() BTW neo to mi od kwietnia zakładają ![]() ![]() ![]() pozdro
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.09.2003
![]() |
Z panami z TPSA nie miałem kontaktu od kilku lat... Poprostu osiedle wojskowe, swoje centrale telefoniczne(ale pdołączone do Netii[wcześniej do TPSA i mamy teraz 2 numery, bo wykupili je od TPSA])... A co do NETu to trochę kipsko... Wcześniej miałem "stałe łącze przez modem". Płaciłem 65zł+ 22%VAT za miech i miałem bez limitu, ale przez normalny modem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Pingwin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Heh,
![]() ![]() ![]() ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
cisco to firma - wiec chcialbym wiedziec co przez to zaklecie rozumiesz...
![]() |
![]() |
![]() |
|
|