![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
![]()
Pomóżcie mi z tym bo ja sie zamotałem. Jak ściągać przy pomocy eMula, wiem że to głupie pytanie ale pierwszy raz widze coś takiego. Co oznaczją te statusy i wogóle. Pytam ponieważ nie umiem sie tym posługiwać a próbuje ściągnąć Anime Hellsing a nie chce mi ściągać. Bede bardzo wdziączny za całą pomoc z waszej strony.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Quee Full - to kolejka pełna u osobu która ma ten plik
W kolejce - własnie to co w opisie, jesteś np 100-tny do dego pliku u tej osoby. Ranking i Punkty Kolejke mozna zobaczyc w eMule naciskajac w zakladce "Transfer" na "Wysylanie". - Wartość "Ranking" pokazuje ktory z czekajacych na upload klientow jako nastepny przydzielony dostanie slota.Im wyzsza wartosc "ranking" tym prawdopodobiejsze jest ze czekajacy dostanie nastepnego wolnego slota do uploadu. - Kazdy nowy klient dochodzacy do kolejki dostaje na poczatku wartosc rankingu "100" , ktory nastepnie jest multiplikowany z roznymí faktorami opisanymi ponizej. - Zbanowani klienci , np. przez zabardzo natretne i agresywne domaganie sie o plik , dostaja ranking 0. - Ranking klientów z niska ID zmniejsza sie o faktor 0,8. - Wyzszy priorytet dzieki kredytom (---> Credits) - - Dzieki kredytowemu systemowi w eMule klientom z kredytem (Credists) zostaje przydzielony "Ranking" wyzszy o faktor lezacy pomiedzy 1 a 10. - Jezeli klient znajdujacy sie w kolejce dostal wolny slot i jest w trakcie sciagania jego "Ranking" zostaje podwyzszony dodatkowo o faktor 1,5 zeby przypadkowo niewylecial z kolejki przed zaladowaniem czesci ktora wlasnie sciaga. - Punkty obliczane sa za pomoca tych samych faktorow co "ranking" z ta roznica ze licze sie tutaj czas oczekiwania w kolejce.Klient ktory wlasnie jest w trakcie sciagania dostaje bonus w wysokosci 900 sekund. "System kredytowania eMule "Każdy klient który sie do ciebie łaczy jest zapamiętywany przez jego userhash (to nie jest twoje ID lub IP). Jeżeli zaczynasz od niego pobierac pliki lub on od ciebie eMule zapisuje wielkość transferowanych plików w pliku clients.met. Każdorazowo jeżeli jesteś odpytywany o plik, wartości tych transferów są wykorzystywane do obiczenia modyfikatora, który oddziaływuje na miejsce klienta w kolejce i jego rating. Przykład: modyfikator=(2*dane downloadowane przez ciebie/dane uploadowane przez ciebie) Jeżeli klient X pobrał od ciebie 2 Mbytes a ty od niego 3 Mbytes, on dostaje modyfikator 3 * 2 / 2) = 3.0. Oznacza to że jego oczekiwanie u ciebie w kolejce jest 3 razy ważniejsze (szybsze, krótsze) niż klienta Y. Jednakże modyfikator nie może być większym niż 10.0 albo mniejszy 1.0. Wszyscy klienci z większym modyfikatorem niż 1 są wskazani przez żółtą ikonę w twoim oknie uploadu." W clients.met są zapisane kredyty ludzi, ktorzy od ciebie sciagają . Twoje kredyty są w clients.met u ludzi od ktorych sciagasz." - źródło ![]() Jak coś więcej to na Forum osiol.com Pozdr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam problemy z emule, dlatego uzywam edonkey. tam nie ma punktow.
gdy w pierwszym mialem ogolny transfer do mnie na poziomie 10-15 kb/s, to na drugim mam 35-50 kb/s. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|